Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Dyskusja o stanie polskiego fandomu |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 04-09-2010, 21:20
|
|
|
Arioch: dzięki za link. Artykuł bardzo dobry.
Ostatnimi czasy, z tego, co zauważyłem po prostu panuje moda na polowania na heartbreakery, czy raczej to, co się za takie uważa, podobna do polowań na czarownice.
Cytat: | Przypominam też, że i tak nikt nie gra w systemy autorskie, więc dyskusje na ten temat są w dużym stopniu jałowe. |
Masz u mnie +1. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Arioch
|
Wysłany: 04-09-2010, 22:03
|
|
|
- Spoiler: pokaż / ukryj
- (\__/)
(='.'=) Do skasowania.
(")_(") |
Ostatnio zmieniony przez Arioch dnia 10-01-2011, 02:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 04-09-2010, 22:05
|
|
|
Arioch napisał/a: | To właśnie lubię w fandomie. Wszyscy korzystają z terminów, ale nikt nie zna źródeł, z których oryginalnie pochodzą. |
Tak, zauważyłem. A potem wychodzą takie kwiatki: http://gobas.wieza.org/heartbreaker/
Odkąd to przeczytałem zastanawiało mnie, co tak naprawdę mieli na myśli goście, którzy ukuli to hasło. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Arioch
|
Wysłany: 04-09-2010, 22:12
|
|
|
- (\__/)
(='.'=) Do skasowania.
(")_(") |
Ostatnio zmieniony przez Arioch dnia 10-01-2011, 02:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 04-09-2010, 22:21
|
|
|
Arioch napisał/a: | W końcu o znajomość zagranicznych gier polskich fandomów bym nie posądzał. |
Ja 90% ludzi w polskim fandomie nie posądzałbym też o znajomość polskich gier. |
|
|
|
|
|
Arioch
|
Wysłany: 04-09-2010, 22:27
|
|
|
- (\__/)
(='.'=) Do skasowania.
(")_(") |
Ostatnio zmieniony przez Arioch dnia 10-01-2011, 02:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Pan Zło
Nikczemny
|
Wysłany: 06-09-2010, 14:05
|
|
|
Nadal prowadzę sejse w wiedźmienie czy crystalikum, a w większość sesji prowadzę w różnych systemach autosrkich(co nie którzy na na mnie narzekają że co sesja to bawię w inny system), ale niewiele sesji prowadzę w moim własnym(to niegodne zadanie daje dla moich testerów). Polski fandom przede wszystkim jest leniwy, i to jest główna cecha jaka niszczy fabularne rpg w Polsce. Pamiętam czasy jak na tylnej stwornie prawie każdego komiksu była reklama D&D, teraz większość ludzi jak widzi w opisie gry wzrowoana na grze fabularnej to nie wie o co chodzi. |
_________________ Czyń zło dla dobra świata |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|