Nowa nazwa - finał głosowania |
A więc nasz portal to: |
Nekopedia |
|
81% |
[ 13 ] |
Nekotomi |
|
18% |
[ 3 ] |
|
Głosowań: 16 |
Wszystkich Głosów: 16 |
|
|
|
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 12-05-2005, 21:40 Nowa nazwa - finał głosowania
|
|
|
Przepraszam, że zamknęłam tamten temat, ale po prostu uznałam, że ten się łatwiej zauważy.
Przepraszam, za nerwowość ostatnich dni. Po prostu obawiam się, że jesli nic nie zrobimy, to może się okazać, że nazwę i tak będziemy musieli zmienić, za to w najmniej sprzyjającym dla nas momencie. O ile wiem, mamy jedno porozumienie: nowej nazwy nie wprowadzamy od razu. "Wypuścimy" ją z najbliższym uruchomionym serwisem, czyli odpowiednio Fanfikami albo Mangami. Powinno to wyglądać całkiem solidnie. No i oczywiście z zaznaczeniem "d. Wszechbiblia", które to zaznaczenie może wisieć choćby i rok.
Ankieta ma dwie opcje i proszę wszystkich, żeby zdecydowali, co im bardziej pasuje. Ci, którzy już raz głosowali na te nazwy, niech powtórzą głos. Pozostałe osoby niech będą takie miłe i zdecydują się na jedną z nazw :) Głosowanie uznamy za ważne przy sensownej liczbie głosów (minimum 13), lub jeśli na jedną z nazw padnie 9 głosów. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere...
Ostatnio zmieniony przez Avellana dnia 16-06-2005, 12:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Eltanin
?????
Dołączył: 17 Lis 2004 Skąd: Ciemna strona słońca Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 13-05-2005, 06:04
|
|
|
Dziewiąty głos na Nekopedię, czyli chyba koniec... |
_________________ Hubba Hubba Zoot Zoot
Deba Uba Zat Zat A-num Num
A-hoorepa Hoorepa A-huh-hoorepa A-num Num.
Be kind to dragons, for thou art crunchy and taste good with ketchup. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 13-05-2005, 06:52
|
|
|
Amen. Dziewiąty głos na Nekopedię oznacza koniec głosowania, bo przy 17 głosach 9 ma większość, czego by pozostali nie zrobili. Choć oczywiście jeśli ktoś jeszcze chce zagłosować, to może - będzie widać, ilu członków redakcji jest za którą opcją.
Spróbuję jeszcze dzisiaj wystosować list z zapytaniem do Netopedii. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 15-05-2005, 17:17
|
|
|
List do Netopedii poszedł wczoraj.
A poza tym ja wpadłam na jeszcze jeden pomysł. Wymyśliłam nazwę, która jest równie niepraktyczna, jak Wszechbiblia, równie dziwaczna jak Wszechbiblia i równie mało kojarząca się z anime, jak Wszechbiblia. W dodatku ma w sumie w miarę podobne znaczenie. Nie chcę otwierać od nowa giełdy pomysłów, więc tylko proszę powiedzieć, czy bardzo wam się (nie)podoba taka idea:
Kosmografia |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 15-05-2005, 17:19
|
|
|
Mnie się podoba. Brzmi łatwo, polsko, znaczenie ma praktycznie takie samo. I da się wypromować na markę nie kojarzącą się z ne(t)opedią. Z tym, że musimy liczyć się z tym, że niektórym będzię się kojarzyć z astronomią. |
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 15-05-2005, 17:21
|
|
|
A Wszechbiblia mogła się kojarzyć z biblioteką albo z sektą ;) |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 15-05-2005, 17:23
|
|
|
No tak... W sumie sekciarska jest jak mało co :)
(za to Kosmografia brzmi newage'owsko. Znowu na jedno wychodzi :D) |
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 15-05-2005, 17:24
|
|
|
Mi się też podoba... Brzmi po polsku, zapamiętać się da, jest strasznie charakterystyczne i podobnie jak do Wszechbibli można dorabiać straszną ideologię. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 15-05-2005, 17:34
|
|
|
Mnie się Wszechbiblia nieodmiennie ze Świadkami Jechowy kojarzyła... A Kosmografia brzmi bardzo dobrze. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 15-05-2005, 17:37
|
|
|
wg mnie nazwa całkiem miła i chyba nazwy takiej jeszcze nigdzie nei ma więc chociaż z tym nie ma kłopotu,a myleni będziemy przez kogoś napewno i zawsze więc mi nazwa w sumie obojętna byle by nie była za głupia... |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-05-2005, 17:40
|
|
|
true true, ja tez popieram |
|
|
|
|
|
Yuby
Kotosmok
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 15-05-2005, 18:23
|
|
|
Brzmi nieźle, mimo że nazwa jest trochę bez sensu. Ale jak to mówią: "nie można mieć wszystkiego. :P (zresztą, kto powiedział, że nazwa musi być logiczna? :P). A podstawowa zaleta to to, że nie będzie jej można pomylić z żadną Netopedią, ani niczym innym. Ja jestem za ;] |
_________________ From the brightest start
Comes the blackest hole
You had so much to offer
Why did you offer your soul? |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 15-05-2005, 18:25
|
|
|
ciekawa i bez biblijnych skojarzeń jak Wszechbiblia choć kojarząca się z Kosmosem :P Miła i wpadająca w ucho. |
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 15-05-2005, 18:35
|
|
|
Mi osobiście się zbytnio kojarzy z Warownią... Ale widzę, że reszcie się podoba. I dobrze. Nie jest zła :D |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 15-05-2005, 19:29
|
|
|
Cytat: | znaczenie ma praktycznie takie samo. |
No niespecjalnie;). Dla mnie może być, choć dobry był też ostatni pomysł Xenipha - Defloracja Anime:P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
|