Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Wróżby na rok 2007: |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 02-01-2007, 16:16 Wróżby na rok 2007:
|
|
|
Kolejny temat o niczym... Jak myślicie, co w naszym środowisku (na serwisie, w jego "otoczeniu rynkowym, wreszcie na świecie) zmieni się w ciągu najbliższych 12 miesięcy i dlaczego? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-01-2007, 17:18
|
|
|
Wreszcie ruszy polski rynek anime - bo normalnie funkcjonują już trzy wydawcy.
Niewykluczone, że ostatecznie umrze polski rynek mangi albo też zostanie dalej mocno ograniczony.
Doczekamy się recenzji Bleach, którą da się opublikować na Tanuku. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 02-01-2007, 19:35
|
|
|
Nie wiesz swoją drogą, co konkretnie skopano na rynku mangowym, oprócz tego, co zwykle (brak marketingu i reklamy, zainwestowanie w może fajne tytuły, ale rokujące niewielkie szanse na sukces komercyjny, nagłe zmiany targetu, brak pomysłu, co dalej)? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 02-01-2007, 19:55
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Nie wiesz swoją drogą, co konkretnie skopano na rynku mangowym, oprócz tego, co zwykle (brak marketingu i reklamy, zainwestowanie w może fajne tytuły, ale rokujące niewielkie szanse na sukces komercyjny, nagłe zmiany targetu, brak pomysłu, co dalej)?
|
Zeg mało Ci? Geez... jeżeli to nie wystarczy to ja nie wiem czego potrzeba by rynek padł... może jeszcze jakieś zaporowe ceny i niska jakość, ale to by było czynne szkodzenie zamiast biernej głupoty więc jest to wątpliwe. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 03-01-2007, 12:30
|
|
|
Może wreszcie pojawi się druga seria Inuyashy... Ale to moje pobożne życzenie... |
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 03-01-2007, 13:16
|
|
|
Inuyashy niekoniecznie, natomiast Japończycy zasmakują w europejskiej literaturze. Świadczą o tym chociażby zapowiedzi "Nędzników", "Romea i Julii" i czegoś tam jeszcze z klasyki, nie pamiętam...
...co za tym idzie, powstanie mnóstwo nowych fanbojów/fangirlsów, rozczulających się "jaki ten Romeo słoooodkiiiii", "No, ciekawe co z tej Cosette wyrośnie" oraz "ooooo, symbolika chrześcijańska!"
Pojawi się nowe stadko trolli. Zawsze się pojawiają. Istnieje też szansa na nowego Trolla-Legendę pokroju znanego wszystkim kolegi A vel T. Bo inaczej byłoby nudno, a świat zawsze był i będzie pełen idiotów.
Istnieje szansa, że w tym roku też się nie pozabijamy. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 03-01-2007, 16:27
|
|
|
W tym roku zmian zauważalnych nie będzie, albo będą powierzchowne: ten zbankrutuje, tamten wyciągnie fundusze strukturalne z UE i po kilku miesiącach też zbankrutuje. Zmiany niewidoczne będą za to powalające: nasi fandomowi partyzanci wyjdą z lasu i zaczną normalną działalność. |
|
|
|
|
|
Martita
uparta ślicznotka
|
Wysłany: 03-01-2007, 16:46
|
|
|
jestem zdania, że ruszy jednak mangowy rynek.
ciągle tylko upadek i upadek... >_<
po pierwsze: skoro ruszyły aż 3 wydawnictwa, to znaczy, że będzie w naszej ojczyżnie więcej anime (niekoniecznie ambitnych >_< )
ludzie zaczną się tym interesować. Bedą szukać więcej informacji na temat, aż w końcu znajdą słowa manga.
kupią pierwszą mangę itd, itd....
bo w większości przypadków połowa fanów zaczyna od anime;)
a skoro ryneczek animowo ruszył, to i gazetki ruszą. wiosną zostanie wydany Arigatou, trzeci nr Otaku wyjdzie w lutym...
coś zaczyna się dziać. a nalezy pamiętac, że się zaczyna od malutkich szczebelków, by potem wspiąć się jak najwyżej... kto wie, może Otaku i Arigato będzie ze sobą rywalizować? :) |
_________________ be a fan...
...love
...and kiss...
|
|
|
|
|
Dida
Ostoja zdrowego rozsądku
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 03-01-2007, 20:16
|
|
|
JPF wyda w końcu Furubę i 'Angel Sanctuary', a Waneko 'Utenę'. Egmont nie wypuści żadnego nowego tytułu, będzie kontynuował już wychodzące serie (wygląda na to, że wszystkie z wyjątkiem 'Kenshina'). |
|
|
Teukros
|
Wysłany: 04-01-2007, 15:09
|
|
|
Cytat: | Wreszcie ruszy polski rynek anime - bo normalnie funkcjonują już trzy wydawcy. |
Jedno z tych trzech wydawnictw upadnie. Najpierw będą "przejściowe problemy", później "poszukiwania nowego inwestora" i "zaawansowane negocjacje". Nastąpi kilka miesięcy ciszy, podczas których właściciele nie będą odpowiadać na maile, aktualizować strony itp., aż w końcu ktoś "oficjalnie" poinformuje o bankructwie. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 04-01-2007, 15:40
|
|
|
Na dobrą sprawe rynkowi może się zdarzyć jakieś nieszczęście i może się on ruszyć... Nie mniej jednak nie wcześniej niż w 2008 roku. Mało prawdopodobne, żeby wyszło to od którejś z obecnie działających firm (chyba, że na zasadzie kłotki, obrażenia się i wyjścia ze spółki celem robienia własnego interesu). Jeśli już, to nadzieje pokłądałbym w serwisach, klubach, forach etc. Nie wiadomo, czy gdzieś nie dojrzewa jakaś rewolucyjna idea.
Prawdopodobna jest też ekspansja unijna i wkroczenie jakiejś zagranicznej firmy, nie mniej jednak wysiłki naszego rządu raczej nie czynią tego typu pomysłów atrakcyjnymi. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|