Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Nicki userów i problemy z nimi |
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 16-04-2008, 11:11 Nicki userów i problemy z nimi
|
|
|
Sprawa zdarza się chyba pierwszy raz...
Użytkownik Mosznamorniczy
http://encyklopedia.pwn.pl/lista.php?co=moszna
Może to kretyn który nie ma pojęcia czego używa jako części nicka, a może żartowniś któremu wydaje się że jak ma jądra w nicku to jest zabawnie. A może chce sprawdzić czy i jak szybko zareagujemy... Od zarejestrowania się (niedawnego zresztą) w "Wasze nicki..." nic nie napisał.
Tak czy siak, lepiej przedyskutować zawczasu. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 16-04-2008, 11:19
|
|
|
Przejrzałeś wczorajsze logi i dostałeś po oczach zdrobnieniem? :>
Należałoby zareagować, pytanie tylko - w jaki sposób? Można nie bawić się w wyjaśnienia skąd to i po co, a jedynie poprosić o propozycję zmiany nicka. W przypadku cięższym można dodać groźbę zmiany nicka według gustu administracji, w czym z kolei można by posiłkować się jakimś generatorem imion.
Swoją drogą zastanawiające, że tak długo to zostało bez echa... |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 16-04-2008, 11:25
|
|
|
Można w sumie poprosić o zmianę nicka z informacją "bo część użytkowników zgłosiła, że im się źle kojarzy" i zobaczyć jaka będzie reakcja... zwłaszcza że człowiek zdaje się pasować do kategorii grzybkowąchaczy. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 16-04-2008, 14:10
|
|
|
Tak, ja obstawiam, że chce zobaczyć, jak szybko zareagujemy. I niestety jest już na forum od jakiegoś czasu, więc proste to nie będzie - ja do tej pory ignorowałam to, bo taka pochodna terminu "medycznego" mi nie przeszkadzała, a że facet udowadnia światu, że jest skończonym kretynem, to nie moja broszka.
Anyway, można z tego w tej chwili wyjść następująco: mogę do niego puścić PM-kę, że ostatnio kilkoro użytkowników zwróciło mi uwagę na to, że jego nick jest niestosowny (no co, Wy też jesteście użytkownicy). Ponieważ uznałam, że ich odczucia są usprawiedliwione, proszę o podanie nowego nicka. Jeśli nie otrzymam go w ciągu dwóch dni, zmienię jego nick według uznania.
Jak myślicie? Warto się bawić? |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 16-04-2008, 14:38
|
|
|
Jest spora szansa na wyhodowanie nowego trolla lub utratę usera, ale wielka strata to nie będzie. Podejrzewam jednak, że po prostu nie do końca przemyślał nick i tyle. Jeśli chcemy reagować, to teraz jest najwyższa pora. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 16-04-2008, 15:11
|
|
|
Zanim zdecydowałem poddać pod dyskusję tu, rozważałem zapytanie go wpierw na privie czy wie że ma oficjalną nazwę części genitaliów w nicku.
W związku z tym propozycja by Ave wystosowała do niego odadmińską PMkę z propozycją zmiany i wyjaśnieniem że "się poskarżono" a użytkownik który ma genitalia w nazwie "nie leży" nam się bo jesteśmy zarejestrowani (no co, jesteśmy) i nie chcemy wystawiać się Rydzykowi za obrazę moralności bardziej niż musimy wydaje mi się trafiona ;D |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 16-04-2008, 15:52
|
|
|
Wysłałam PM:
Cytat: | Witam,
W ciągu ostatnich kilku dni otrzymałam kilka wiadomości od użytkowników forum, zwracających uwagę na niestosowność Twojej nazwy użytkownika. Zazwyczaj staram się nie ingerować w tego typu kwestie, tym razem jednak uznałam, że ich zastrzeżenia są uzasadnione.
Bardzo proszę o przesłanie mi w ciągu dwóch dni propozycji innej nazwy użytkownika - zaktualizuję wtedy Twój profil, zmieniając tę nazwę. Jeśli nie otrzymam odpowiedzi, nazwa użytkownika zostanie zmieniona na wybraną przeze mnie losową. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 16-04-2008, 22:06
|
|
|
Cytat: | Muhomorniczy
prosze
mje nato zmienić
zgury dziemkuje |
/me wymięka... |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-04-2008, 18:54
|
|
|
Przynajmniej nie odpyskował...
A w temacie - czy nie należałoby podjąć działań a propos użytkowniczki strony o nicku "Alevanna"? Nie wierzę w cuda, zatem nie sądzę, aby ów nick był przypadkiem, a niektóre wypowiedzi tej panny ktoś może uznać za oficjalne wypowiedzi naszej rednaczki. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 17-04-2008, 19:10
|
|
|
Ona(?) pisze z gościa, nie ma zarejestrowanego nicka. Zresztą używa już go od dobrze ponad roku, więc interwencja teraz byłaby "nieco" spóźniona. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 17-04-2008, 19:10
|
|
|
Po pierwsze, Allevanna ;)
Po drugie, to facet, pisze w rodzaju męskim.
Po trzecie, na 100% wziął sobie ten nick, żeby się w razie czego awanturować. Tyle, że skórka niewarta wyprawki - pisze rzadko, za to zwykle do sensu. Znaczy, z jego innych komentarzy wnioskowałabym, że to taki czepliwy "intelektualista". Rzecz moim zdaniem niegroźna, w żadnym momencie nie został ze mną pomylony ani nie robił nic, co mogłoby go ze mną pomylić. Więc odpuściłam. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|