FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
  Trac
Wersja do druku
tilk Płeć:Mężczyzna

Status: offline

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 03-01-2010, 15:38   Trac

Zgodnie z ustaleniami wykonałem pierwsze przeróbki związane z Tracem. System dostępny jest pod adresem:

http://trac.tanuki.pl/trac/

Logujemy się nazwą użytkownika i hasłem z systemu kont Tanuki.pl. W panelu administracyjnym dodałem nowy poziom uprawnień, Trac, i przydzieliłem go osobom, które mają dostęp do panelu.
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 04-01-2010, 15:25   

Do opracowania jest strona o zasadach korzystania z Traca. Na razie wpisałem tam kilka drobnych uwag o tym, jak oznaczać fiszki.

Avellana, IKa, Teukros, Crack i Xeniph dostali możliwość edycji danych w fiszkach - w tym m.in. przestawiania priorytetów. Wolałbym, żeby unikać edytowania opisów fiszek, a swoje uwagi dopisywać przez komentarze.

Powiadomienia mailowe działają po wpisaniu swojego adresu e-mail w ustawieniach. Trac wysyła maile do właściciela fiszki i osoby zgłaszającej przy każdej zmianie związanej z daną fiszką. Dodatkowe powiadamiane osoby można dopisać w polu Cc: fiszki.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
Xeniph Płeć:Mężczyzna
Buruma

Grupy:
AntyWiP
WIP
PostWysłany: 04-01-2010, 15:29   

Nie mogę się zalogować. Nie działało ani przed, ani po zmianie hasła.

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 04-01-2010, 16:14   

To dziwne, bo masz odpowiednie uprawnienia. Sprawdź, czy piszesz nazwę użytkownika tak, jak w systemie kont Tanuki (Xeniph, nie xeniph) i czy wchodzisz przez właściwy adres (http://trac.tanuki.pl/trac/, wchodząc przez poprzedni adres nie można się zalogować).

Numer Gadu-Gadu
1543661
Velg Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 06-01-2010, 16:48   

Mi w obu przypadkach logowanie nie działa - oczywiście przy założeniu, że powinienem móc się zalogować.

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 06-01-2010, 17:56   

Velg napisał/a:
Mi w obu przypadkach logowanie nie działa - oczywiście przy założeniu, że powinienem móc się zalogować.

Jak wspomniałem wyżej - dostęp przydzieliłem osobom, które miały dostęp do panelu. Właśnie dopisałem ci odpowiednie uprawnienia.

Numer Gadu-Gadu
1543661
Velg Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 06-01-2010, 18:11   

OK, sorry - Morg mnie zmylił ;P

PostWysłany: 15-01-2010, 19:37   

Przy próbie zalogowania na Traca:

Oops…
Trac detected an internal error:
OperationalError: database is locked

There was an internal error in Trac. It is recommended that you inform your local Trac administrator and give him all the information he needs to reproduce the issue.

To that end, you could a ticket at this site.

The action that triggered the error was:
GET: /login
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Teukros Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 07-03-2010, 23:36   

Przy próbie wejścia na Trac:

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, [no address given] and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.
Apache/2.2.9 (Debian) mod_auth_pgsql/2.0.3 DAV/2 SVN/1.5.1 Server at trac.tanuki.pl Port 80
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Odpowiedz do tematu