Trac |
Wersja do druku |
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 03-01-2010, 15:38 Trac
|
|
|
Zgodnie z ustaleniami wykonałem pierwsze przeróbki związane z Tracem. System dostępny jest pod adresem:
http://trac.tanuki.pl/trac/
Logujemy się nazwą użytkownika i hasłem z systemu kont Tanuki.pl. W panelu administracyjnym dodałem nowy poziom uprawnień, Trac, i przydzieliłem go osobom, które mają dostęp do panelu. |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 04-01-2010, 15:25
|
|
|
Do opracowania jest strona o zasadach korzystania z Traca. Na razie wpisałem tam kilka drobnych uwag o tym, jak oznaczać fiszki.
Avellana, IKa, Teukros, Crack i Xeniph dostali możliwość edycji danych w fiszkach - w tym m.in. przestawiania priorytetów. Wolałbym, żeby unikać edytowania opisów fiszek, a swoje uwagi dopisywać przez komentarze.
Powiadomienia mailowe działają po wpisaniu swojego adresu e-mail w ustawieniach. Trac wysyła maile do właściciela fiszki i osoby zgłaszającej przy każdej zmianie związanej z daną fiszką. Dodatkowe powiadamiane osoby można dopisać w polu Cc: fiszki. |
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 04-01-2010, 15:29
|
|
|
Nie mogę się zalogować. Nie działało ani przed, ani po zmianie hasła. |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 04-01-2010, 16:14
|
|
|
To dziwne, bo masz odpowiednie uprawnienia. Sprawdź, czy piszesz nazwę użytkownika tak, jak w systemie kont Tanuki (Xeniph, nie xeniph) i czy wchodzisz przez właściwy adres (http://trac.tanuki.pl/trac/, wchodząc przez poprzedni adres nie można się zalogować). |
|
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 06-01-2010, 16:48
|
|
|
Mi w obu przypadkach logowanie nie działa - oczywiście przy założeniu, że powinienem móc się zalogować. |
|
|
tilk
|
Wysłany: 06-01-2010, 17:56
|
|
|
Velg napisał/a: | Mi w obu przypadkach logowanie nie działa - oczywiście przy założeniu, że powinienem móc się zalogować. |
Jak wspomniałem wyżej - dostęp przydzieliłem osobom, które miały dostęp do panelu. Właśnie dopisałem ci odpowiednie uprawnienia. |
|
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 06-01-2010, 18:11
|
|
|
OK, sorry - Morg mnie zmylił ;P |
|
|
Teukros
|
Wysłany: 15-01-2010, 19:37
|
|
|
Przy próbie zalogowania na Traca:
Oops…
Trac detected an internal error:
OperationalError: database is locked
There was an internal error in Trac. It is recommended that you inform your local Trac administrator and give him all the information he needs to reproduce the issue.
To that end, you could a ticket at this site.
The action that triggered the error was:
GET: /login |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 07-03-2010, 23:36
|
|
|
Przy próbie wejścia na Trac:
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, [no address given] and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log.
Apache/2.2.9 (Debian) mod_auth_pgsql/2.0.3 DAV/2 SVN/1.5.1 Server at trac.tanuki.pl Port 80 |
|
|
|
|
|
|