Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tropienie dublowanych komentarzy |
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 06-03-2010, 20:16 Tropienie dublowanych komentarzy
|
|
|
Przypomnę pokrótce dla tych, którzy nie zauważyli: od jakiegoś czasu pojawia się nieuchwytny (jak dotąd) problem z komentarzami, powodujący dublowanie i wklejanie po kilka razy ich fragmentów. Początkowo składaliśmy to na błąd użytkownika, ale po namyśle uznaliśmy, że świadczy raczej o jakimś problemie po naszej stronie. Nie umiemy na razie stwierdzić, od czego zależy, ale Tilk prosił o wskazywanie dotkniętych tym komentarzy.
Niniejszym więc melduję, że zaraza dotknęła tego komcia: http://anime.tanuki.pl/strony/anime/1565/komentarze/24113/ |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 14-03-2010, 11:00
|
|
|
Kolejny komentarz dotkniety zarazą: http://anime.tanuki.pl/strony/anime/1298/komentarze/24229/
Prawdopodobna przyczyna:
- po napisaniu tekstu dłuższego niż okienko pisania włączanie podglądu, żeby zobaczyć jak to wygląda i pisanie dalej?
- wklejanie tekstu z zewnętrznego źródła?
(oba warunki dałoby się sprawdzić)
...
Pomysł na chwilę obecną (nie poparty, nie wiadomo, czy to to), może by powiększyć okienko pisania komentarzy (rozszerzyć i podwyższyć)? |
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 18-03-2010, 20:48
|
|
|
Eksperyment 1.
(na FF)
Po wklejeniu fragmentu tekstu większego niż defaultowe okienko, dopiero po chwili rozszerzyło się ono pokazując cały komentarz, ja przed dłuższą chwilę widziałam tylko kawałek tekstu = defaultowej wielkości okienka. Może komuś się zacina i nie widzi, co wkleił. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 18-03-2010, 20:50
|
|
|
Odkryłem pod Operą, że jeżeli się napisze na tyle długi komentarz, że pojawia się pasek przewijania, to nie widać całego tekstu. Pasek niby jest przesunięty na maksa, ale nie da się zjechać bardziej na dół. To samo pojawia się, jeżeli ktoś wklei dużo tekstu do okienka, wtedy znika kawałek na dole. Jeżeli ktoś tak zrobi, i widzi że kawałka brakuje, może go wkleić jeszcze raz, i wtedy powstanie taki efekt, jakiego szukamy.
Aby w ten sposób zreprodukować błąd, konieczne jest, aby użytkownik sam, ręcznie napisał "brakujący" kawałek; to może się zdarzyć, jeżeli pisał bez patrzenia na monitor, albo jeżeli wkleił tekst napisany nie pod przeglądarką, ale w innym edytorze. |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 19-03-2010, 23:02
|
|
|
Teukros, zobacz czy problem nadal występuje. Wymieniłem skrypt zmieniający rozmiar edytora na inny. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 19-03-2010, 23:39
|
|
|
Problem zniknął, znaczy ten o którym ja pisałem. Cóż, jeżeli to to, to pozbyliśmy się buga. |
|
|
|
|
|
IKa
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 24-03-2010, 12:13
|
|
|
To ja już nie mam pojęcia co jest... wymagało by to chyba logowania wciskanych klawiszy, co było by dość upierdliwe. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|