Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kilka spraw technicznych |
Wersja do druku |
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 13-10-2005, 21:04 Kilka spraw technicznych
|
|
|
W związku z tym że staram się skleić jakiś panel administracyjny który skupiał by opcje wspólne dla wszystkich serwisów, jest kilka spraw:
Do Tilka: potrzebował bym kilku zmian w bazie danych:
- pola birthday i sex z tabeli authors przenieść do users
- pole more_d z authors dać do users albo nowej tabeli tak, żeby wszystkie przyszłe opisy były w jednym miejscu:
uid | anime | manga | czytelnia
- jak będziesz robił uprawnienia dla Mangi, najwygodniej dla mnie było by gdyby administrator dla Mangi miał PMID 20 (kolejne uprawnienia 21, 22 itd.), w ten sposób zostaje jeszcze rezerwa dla Anime a ja mogę łatwo rozróżnić przynależność uprawnień do serwisów
Z pozostałych spraw:
- dział zespół redakcyjny ma być na nowo zrobiony, gdzieś była już o tym dyskusja, ale może ktoś pamięta, jakie grupy miały to być?
Na razie mam już gotowy główny kod panelu i przez weekend chcę dokończyć obsługę kont użytkowników (dodawanie, usuwanie - edycję w większości już mam). Po tym wezmę się za panel do FAQ. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|