IRC - problem techniczny: |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 16-03-2006, 19:55 IRC - problem techniczny:
|
|
|
[19:51] Nie mozna polaczyc sie z : java.net.ConnectException : Connection timed out: connect
Gdy tylko próbuje wejść pojawia mi się coś takiego. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 16-03-2006, 21:05
|
|
|
o bu. Java jest chyba blokowana, nie pozwala jej otwierać połączeń. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 16-03-2006, 21:08
|
|
|
Komunikat znaczy tyle, że nie otrzymano odpowiedzi z serwera przy próbie połączenia. Jeśli serwer działa, znaczy to, że gdzieś po drodze pakiety się gubią. A może być to na lokalnym komputerze (osobisty firewall, jakieś ustawienia bezpieczeństwa może) albo u dostawcy Internetu (faszystowskie cięcie portów). |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 17-03-2006, 10:14
|
|
|
Stawiam na faszystów bo firewall wyłączyłem (co nawiasem mówiąc wywołało natychmiastowe zawieszenie się Firefoxa). |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 19-03-2006, 13:23
|
|
|
Naprawiłem... Pytanie brzmi: po diabła? Konkretnie - naprawiło się samo, jak wyszła aktualizacja do antywirusa i przeskanowałem system. Okazało się, że złapali coś, co blokowało IRC.
Czy oni choć raz nie mogliby złapać czegoś, co blokowałoby Cyfre + i nie dawało się usunąć? |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 09-09-2006, 10:00
|
|
|
Tego... Od jakiegoś czasu Szpieg ma złe dni i albo przesyła log tylko z jednego pokoju, albo nie przysyła w cale, albo przysyła oba. Zazwyczaj co prawda oba przysyła, co nie zmienia faktu, że część z logów ginie w podprzestrzeni, wymiarze astralnym czy cholera wie gdzie. Czym to może być spowodowane? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 09-09-2006, 15:56
|
|
|
Ja mam wszystkie, co znaczy, że wszystkie są wysyłane. Zapewne twój dostawca poczty robi cyrki... |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 10-09-2006, 00:47
|
|
|
tilk, jakie sa rozmiary zalacznikow wysylanych przez szpiega (jak masz arhiwum, to czy moglbys podac z ostatniego tygodnia)?
Ysengrinn, jakie masz limity na zalaczniki na koncie pocztowym (powinno gdzies w helpie byc)? i jak stoisz z miejscem na ww koncie w ogole? |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 10-09-2006, 12:17
|
|
|
To nie to, przecież one są w plikach .txt, a pocztą daje się przesyłać mp3-ki. Ale dziś na przykład nie dostałem ani jednego loga:(. Czy to możliwe, że poczta.wp coś odstawia? |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 10-09-2006, 13:16
|
|
|
spróbuj poszukac w folderze SPAM na serwerze wp. tam czesto lądują. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 10-09-2006, 18:16
|
|
|
Spam na wp.pl czyszczę regularnie, więc jakby tam trafiło na pewno bym zauważył. |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 10-09-2006, 18:43
|
|
|
Bianca, rozmiar załącznika to ok. 6 kB z #tanuki.pl i do 100 kB z BH |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 11-09-2006, 10:52
|
|
|
Kwa...
Tilk - proszę o przysyłanie mi logów na ysengrinn.tanuki@gmail.com, bo wp.pl dalej głupieje==. Nie dostałem loga z tanuki.pl od dwóch dni, a z BH od trzech><. Chyba, że to Szpiegowi coś się popitoliło z wysyłaniem i akurat mi nie chce==. |
|
|
|
|
|
Abigail
Naleśnikara
|
Wysłany: 11-09-2006, 11:39
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Czy to możliwe, że poczta.wp coś odstawia? |
Chyba możliwe, bo właśnie stwierdziłam, że mam ten sam problem, a też dostaję logi na wp. No ale trudno. |
_________________ Here's the last toast of the evening, here's to those who still believe
All the losers will be winners, all the givers shall receive
Here's to trouble-free tomorrows, may your sorrows all be small
Here's to the losers, bless them all! |
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 11-09-2006, 11:40
|
|
|
Ożfak, właśnie sprawdziłem logi z systemu pocztowego Lucifera... Wpisy związane z WP wyglądają mniej więcej tak:
Sep 11 05:07:11 lucifer qmail: 1157944031.453767 delivery 3950: failure: Connected_to_212.77.101.4_but_greeting_failed./Remote_host_said:_554_RBL_listed,_go_away/
Innymi słowy, Lucifer z jakiegoś powodu widnieje na jakiejś blackliście serwerów używanej przez system pocztowy WP. Co jest o tyle dziwne, że falę wirusów wychodzącą z Tilknetu, a która kiedyś spowodowała podobny problem powstrzymałem już dawno...
Wpisałem twój gmailowy adres, wpkowego nie wypisałem, bo nie pamiętam, który to :D Zaraz przejrzę parę RBLi, może znajdę winowajcę.
Edit: chyba mam, 80.55.246.78 jest wylistowany w SORBS. Zobaczę, co się da zrobić...
Edit2: wpis w SORBS był z roku 2005... WTF? Wysłałem prośbę o usunięcie, zobaczymy, co się stanie. |
|
|
|
|
|
|