FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
  Kon?
Wersja do druku
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

Status: offline
PostWysłany: 18-06-2006, 18:02   Kon?

Temat na jawnym o NEGIconie już chyba widzieliście... W każdym razie ja porozmawiałam sobie z panną nighty, która sprawia bardzo sensowne wrażenie. Wydaje mi się, że to byłaby spora szansa dla Tanuka, włączyć się w coś takiego? Nic na siłę, ale jest jeszcze kilka miesięcy, a jeśli one mają jakieś pojęcie o organizacji to odpada problem "bo my nie umiemy". Poniżej zapis rozmowy z nighty z GG, czekam na pomysły, sugestie i opinie.

Cytat:
Ja (18:41)
więc to jest tak, że w zasadzie prawie całe naczalstwo Tanuka jest z Warszawy
2262742 (18:41)
mhm, rozumiem
Ja (18:42)
i w sumie jak pisałam - doświadczenia z konwentami nie mamy żadnego i nawet myśleliśmy kilka razy, żeby się pod coś podczepić
ale za daleko było
2262742 (18:42)
szukamy ludzi jak juz mowilam do pomocy wszelakiej , a konwent jest w warszawie wiec byloby nam milo wspolpracowac
a z głupich pytań: robiłyście już coś? Bo ja nawet sobie organizacji wyobrazić nie potrafię...
2262742 (18:43)
a przyda sie kazdy - do paneli, spraw bardziej technicznych, sprzetu, prowadzenia konkursow itp
tak, male konwenty w okolicach wroclawia i walbrzycha i turnieje konsolowe
teraz przyszla pora na cos wiekszego
Ja (18:43)
o, to zawsze sporo
2262742 (18:44)
doswiadczenie jest i wlasciwie sporo rzeczy sticte materialnych mamy juz zalatwione
Ja (18:44)
hm... Jakiś panel na pewno, sama bym chętnie popróbowała
o!
swietnie, byloby milo
e, to brzmi całkiem z sensem
powiem tak
mamy drukarnie ktora zadba o programy, identyfikatory itp
wiesz co, ja to zarzucę Redakcji
miejscowka - prawdopodobnie dom kultury swit, bo maja sale kinowa
mamy zalatwiona obsluge bufetu
2262742 (18:45)
nagrody na konkursy
i proponuję, żebyśmy się kiedyś spotkały w jakiejś przewidywalnej przyszłości
Ja (18:45)
jeśli jesteś z Warszawy to chyba byłoby najrozsądniej
i wszystko co pozostalo do zalatwienia to wlasnie stricte programowe rzeczy - panele, szczegoly konkursow, podzial zadan itp
jestem z warszawy, ale aktualnie rezyduje we wroclawiu
bede w wawie na poczatku lipca
Ja (18:46)
jak mówię, ja w ciemno nic obiecać nie mogę, ale powinno się coś wycisnąć
Ja (18:49)
więc ja popytam Tanuków co by sobie myśleli, ewentualnie się domówimy, co i jak... A jak będziesz w Warszawie, to można się będzie jakoś umówić, bo chyba tak będzie najwygodniej
2262742 (18:49)
a wiec wracajac do tematu
2262742 (18:50)
lipiec-sierpien mozemy sie smialo umawiac
Ja (18:50)
a, pytanie: na ile to musi być po linii tematycznej?
a ty popytaj, moglibyscie razem sklecic jakis ciekawy panel, albo kilka
byleby bylo zwiazane z manga i anime
Ja (18:50)
ok
wiesz, linia tematyczna jest, doujinshi, fanservice
ale nie mozemy sie go
scisle trzymac bo przyjada rozni ludzie
2262742 (18:52)
pogadaj z ludzmi, ci, ktorzy sie zgodza niech wala do mnie smialo
2262742 (18:52)
odpowiem na wszelkie pytania, udziele szczegolow itp, z checia jestesmy otwarci na wszelkie propozycje wspolpracy, bedzie nam milo :
Ja (18:52)
hm, ja podejrzewam, że gdybyśmy współpracowali to jako Tanuki-Anime a nie jako poszczególne osoby
2262742 (18:53)
rozumiem
Ja (18:53)
ale w sumie na jedno wychodzi i jest spora szansa, że możemy się przydać
nie ma problemu, zawsze to lepiej bo
znacie sie dobrze i dobrze bedzie wam sie wspolpracowalo
a jak mowilam, dla kazdego znajdzie sie jakas fucha

Raul Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 18-06-2006, 21:19   

Jesli ta osoba jest sensowna to czemu by nie. Co prawda nic tu nie ma o Kasumi (a mam nadzieje ze bedzie) ale ja chetnie zaoferuje swoja (i nie tylko) pomoc.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 19-06-2006, 11:43   

Ja przystaje na propozycję Avellany, brzmi kusząco. Biorę się za nadrabiania luk w lekturze:D. Bójcie się...

Szkoda tylko, że jak zwykle odzew jest wprost gigantyczny...

Numer Gadu-Gadu
1271088
Szaman Fetyszy Płeć:Mężczyzna
Epic One

PostWysłany: 19-06-2006, 13:02   

No cóż, nie każdy w trybie natychmiastowym może odpowiedzieć :P. A co do mnie... cóż... teoretycznie chciałbym, a w praktyce...

1) Najprawdopodobniej w tym okresie będę stażował (jeśli coś znajdę) i nie mam bladego pojęcia czy będę miał wolne.

2) Studiuję zaocznie, więc może mi niefortunnie wypaść jakiś zjazd, a terminy będę znał dopiero na początku października (chociaż zawsze można się z jednych zajęć urwać... gorzej z punktem pierwszym).

Ale jeśli, to jestem niezłym prowadzącym, zatem pewnie albo konkurs, albo panel.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2277120
Serika Płeć:Kobieta

Grupy:
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 19-06-2006, 13:04   

Ja już mówiłam na pivie, tu powtórzę dla porządku: na konwentach nie znam się zupełnie i nie wiem nawet, jak panel powinien wyglądać, ale jakby mi ktoś podrzucił instrukcję obsługi, to mogę sie do czegoś przydać.

Numer Gadu-Gadu
1051667
IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 19-06-2006, 13:15   

Ja mówię od razu:
nie wiem jak będe miała z pracą i zjazdami - w razie czego służę zapleczem: kompendiowo, gazetowo, artykułowym z polskiej prasy, oraz archiwum niektórych wypowiedzi "fanóff" ze starego mangazynu forum ;P
Powrót do góry
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 19-06-2006, 17:59   

Ja niestety konwent widziałem dawno i na zdjęciu, do tego się jąkam. Mogę nosić krzesła i sprzet muzyczny.

Yuby Płeć:Mężczyzna
Kotosmok

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 20-06-2006, 01:28   

Na konwencie byłem, jedny, dokładniej BAKA Y2K4. Szczerze mówiąc nie miałem nigdy okazji przetestować swoich predyspozyuc ji do prowadzenia czegokolwiek (no, poza byciem MG), ale jakiś panel, pod warunkiem, że nie kompletnie sam, mógłbym myślę poprowadzić.

Problem polega jednak na tym, że październik/listopad to czas, kiedy jest szkoła. W moim wypadku klasa maturalna i dosyć ambitne plany dotyczące studiów. I tak po prawdzie po prostu nie jestem obecnie w stanie powiedzieć jak będzie wyglądać u mnie sytuacja z czasem, ilością roboty i skłonnością wypuszczenia mnie przez rodzine z domu...

Why did you offer your soul?

Numer Gadu-Gadu
3010805
Lady of Autumn

PostWysłany: 20-06-2006, 19:31   

OK, koksu dużo, więc jedziemy.

Po primo Wypisałam poniżej deklaracje. Czy ktoś chce coś dodać, uzupełnić?

Panele

1. Avellana & Zegarmistrz - panel pod roboczym tytułem "Nie ma cyca - nie ma przesłania". Szczegóły to sobie jeszcze domówimy, ale zasadniczo albo prześledzimy fanserwis w tzw. anime kultowych, albo zastanowimy się nad źródłami ich "kultowości".

2. Bambosh - o tyle, o ile będzie mógł... Ale pytania w takim razie dwa: po pierwsze, kiedy mniej więcej będziesz miał plan roku i będziesz wiedział, kiedy wypadną zjazdy; po drugie - jaki mniej-więcej miałoby to temat (szczegółowego scenariusza nie wymagam).

3. ? - myślałam o panelu o rodzajach fanserwisu w anime... Wiecie: ecchi, pantsu, loli-gothic, moe... Byłoby cudownie, gdyby spróbował Totem, ale jeśli nie, to i tak warto sprawę przemyśleć.

Konkursy

1. Mai - "wiedzówka" albo "jaka to melodia". Czy to znaczy, że w razie czego potrafiłabyś je przygotować? I kiedy mniej więcej wiedziałabyś, czy się podejmujesz?

2. Bambosh - to samo, co przy panelu, prosimy o deklaracje ;)

Inne

Serika, Ysengrinn - jak rozumiem noszenie mebli, machanie chorągiewkami i inne działanie niewykwalifikowane

IKa - zaplecze typu research

Yuby - wielka niewiadoma, też prosimy o sprecyzowanie... Jeśli masz jakiś pomysł na panel, to rzuć go. Pytanie, czy byłbyś w stanie go przygotować, a potrzebujesz pomocy przy prowadzeniu na żywo, czy też wymagasz zrobienia wszystkiego i ewentualnie coś odczytasz?

Po secundo w kwestii naszego udziału. Nikt nie proponował nam współorganizacji i zdecydowanie nie powinniśmy się do niej pchać. Przyda nam się ostrzelanie, że tak powiem, a konwent jest zawsze ciut nielegalny (przede wszystkim pokazy anime, te sprawy). W związku z tym my sobie na nim wygłosimy całkiem legalne panele, a co organizatorzy obok puszczają, nie nasza sprawa - nawet jeśli to my im doradziliśmy i to my im daliśmy płyty ;)

Po tertio osoby, które zadeklarowały jakieś działania, powinny zarejestrować się na wskazanym przez nighty adresem http://sanctuary.utagai.net i wysłać jej priva, że jest się z Tanuka, żeby uzyskać dostęp do forum konwentowego. A potem byłabym wdzięczna za wykazywanie jakiegoś zainteresowania...

Po quatro co do Kasumi - wydaje mi się, że to sprawa, w której Raul powinien sam pogadać z nighty i ustalić, co i kto od niego chciałby robić. Rozumiem, że współpracujemy, ale Kasumi ma swoich ludzi i swoje pomysły, o których ja nie mam zielonego pojęcia i taka zabawa w głuchy telefon może tylko doprowadzić do nieporozumień.

Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 20-06-2006, 19:35   

Wiedziałabym najpewniej w przeciągu najbliższego miesiąca. Jeśli nie wyżej wymienione konkursy, to krąży mi po głowie idea na panel, more infos coming soon.

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
Bezimienny Płeć:Mężczyzna
Najmniejszy pomiot chaosu

PostWysłany: 20-06-2006, 19:40   

Mnie też można spokojnie pisać pod "działania niewykwalifikowane" (zakładam, że to w jakiś weekend będzie, a nie w środku tygodnia)

the renegades on wheels.

The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.
Lady of Autumn

PostWysłany: 20-06-2006, 19:43   

Ciebie to bym wolała zaoferować w dziale "pomoc informatyczna"... Nie ma takich cudów, żeby się który komputer nie sypnął.

IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 20-06-2006, 22:32   

okej :)
Powrót do góry
Raul Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 21-06-2006, 14:44   

Co do spraw Tanukowych sie nie wtracam :)

Avellana napisał/a:
Po quatro co do Kasumi - wydaje mi się, że to sprawa, w której Raul powinien sam pogadać z nighty i ustalić, co i kto od niego chciałby robić. Rozumiem, że współpracujemy, ale Kasumi ma swoich ludzi i swoje pomysły, o których ja nie mam zielonego pojęcia i taka zabawa w głuchy telefon może tylko doprowadzić do nieporozumień.

No wlasnie wolalbym ustalic co oni maja, kto od Was co bedzie robil i wtedy bede mial jasnosc kto bedzie potrzebny :)

W takim razie z nia pogadam.

Odpowiedz do tematu