Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Porządki w buttonach |
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 27-08-2006, 11:57 Porządki w buttonach
|
|
|
Tak ostatnio rzuciłam okiem na nasze buttony i doszłam do wniosku, że chyba byłoby je warto przetrzepać. Ja nie wspomnę nawet, że takie Owarinai gdzieś wyraźnie zdechło i strona poszła w diabły. Ale np. Anime Haeven ledwie wegetuje, a Senkyou no Neko nie było aktualizowane od kwietnia 2005.
Wydaje mi się, że przy obecnej liczbie wejść możemy chyba pomału zmienić nastawienie do buttonów i zacząć je traktować bardziej "prestiżowo". Te wszystkie mniejsze stronki nalezy stamtąd po prostu usunąć - np. ze strony Slumpa mieliśmy w tym miesiącu 5 wejść! Oczywiście za każdym razem grzecznie informując tamtą stronę, że będą tylko w linkach - najwyżej zdejmą naszego buttona, co obecnie nam dużej róznicy nie zrobi. Takie jak Azunime czy Straż Przyboczna, czyli dobre i duże, zostawić, nawet jeśli nam się trochę "nie opłacają", podobnie jak bezinteresownie możemy dodać button Encyklopedii Anime w Polsce. Oczywiście we wszystkich wypadkach strona zostaje w zwykłych linkach! Wywalić proponuję tylko te całkiem zdechłe (Owarinai, Malinki) - bo nie ma co martwych linków trzymać, jak wstaną, to pogadamy.
Uwaga techniczna - dyplomacja często będzie wskazana, np. przy tej stronie o Wolf's Rain, czyli Red Moonie - bo stronka mała i wejść mało, ale ich adminka (Nanami) łazi u nas po forum, więc dobrze, żeby się nie obraziła - trzeba długi i czuły mail napisać ;)
Czy i kto podjąłby się uporządkowania tego? A na początek czy któryś z linkarzy zechciałby wymienić, jakie buttony mamy stałe, a które w rotacji? |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 27-08-2006, 12:54
|
|
|
Zajmę się tym. Rezultatów spodziewaj się w ciągu tygodnia.
Na stałe przyczepione są: Azunime, Anime-Forever, Anime Heaven, Straż przyboczna, Dragonball Nao i Owarina.
Swoją drogą: nie dałoby się zrobić tak, żeby gdzieś w panelu administracyjnym było zaznaczone, który link u nas ma button albo banner i na której pozycji? A może już coś takiego mamy, tylko nie zauważyłem?
Ps. Statystyki linków oznaczają ile kto ma wejść od nas, czy odwrotnie? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
Ostatnio zmieniony przez Zegarmistrz dnia 27-08-2006, 13:02, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 27-08-2006, 12:57
|
|
|
Poszedł sobie totem zerknąć na ACePa, a tam takie cuś:
|
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 27-08-2006, 13:00
|
|
|
A tak, oni mają tam wymiennie całą masę stronek. Ja na naszą raczej rzadko trafiam (co nie zmienia faktu, że miło mieć u nich buttonika, nawet w rotacji). |
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 27-08-2006, 13:01
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Poszedł sobie totem zerknąć na ACePa, a tam takie cuś: |
Rozwiń myśl, bo nie rozumiem? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-08-2006, 13:15
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Swoją drogą: nie dałoby się zrobić tak, żeby gdzieś w panelu administracyjnym było zaznaczone, który link u nas ma button albo banner i na której pozycji? A może już coś takiego mamy, tylko nie zauważyłem? |
jak masz liste linkow mozna obejrzec "bannery" i "buttony" - to sa filtry.
jak wejdziesz do linka, to widac pozycje |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 27-08-2006, 13:19
|
|
|
Ok, to czy ja mogę tu poprosić o listę tych w rotacji? |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 27-08-2006, 13:36
|
|
|
Anime Zone
DB-Tenshin: Planeta Rysunku
Doctor Slump Polish
DragonballZ Center
Fanfilmy
Japonia Dream
JPlanet
Łódzkie Spotkania Mangowe
Mangowe E-Kartki
Naruto Zone
Perfect Anime
Polska Strona Flame of Recca
Ranma 1/2 Fan-Site
Senkyou no Neko
Vegepic Anime
Wolf's Rain: Red Moon |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 27-08-2006, 13:52
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | wa-totem napisał/a: | Poszedł sobie totem zerknąć na ACePa, a tam takie cuś: |
Rozwiń myśl, bo nie rozumiem? | Serika wyżej rozwinęła za mnie :>
Tak rzadko na nas tam trafiam, że myślałem że my im ten ich wielki fioletowy banner z dobrej woli wyświetlamy... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 28-08-2006, 09:11
|
|
|
Czyli podsumowując, mamy stałe buttony:
Cytat: | Azunime
Anime-Forever
Anime Heaven
Straż przyboczna
Dragonball Nao
Owarinai |
Oraz w rotacji:
Cytat: | Anime Zone
DB-Tenshin: Planeta Rysunku
Doctor Slump Polish
DragonballZ Center
Fanfilmy
Japonia Dream
JPlanet
Łódzkie Spotkania Mangowe
Mangowe E-Kartki
Naruto Zone
Perfect Anime
Polska Strona Flame of Recca
Ranma 1/2 Fan-Site
Senkyou no Neko
Vegepic Anime
Wolf's Rain: Red Moon |
Od razu widać, że ze stałych wypadałoby wyrzucić Owarinai i Anime-Heaven. Czy mogłabym poprosić kogoś o obadanie tych wszystkich linków i napisanie jasnych wniosków, co proponuje usunąć, a co zostawić tylko w linkach tekstowych? |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 28-08-2006, 20:11
|
|
|
Oczekiwane dane:
Admin anime-forever aktywny jest pod adresami: volix@a-f.pl (służbowy) i volix@o2.pl (prywatny). |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 28-08-2006, 20:53
|
|
|
Dzięki, przyda się |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 01-09-2006, 14:29
|
|
|
Avellana napisał/a: | Od razu widać, że ze stałych wypadałoby wyrzucić Owarinai i Anime-Heaven. Czy mogłabym poprosić kogoś o obadanie tych wszystkich linków i napisanie jasnych wniosków, co proponuje usunąć, a co zostawić tylko w linkach tekstowych? |
A Owarinai nadal straszy... Z linków jako takich należy natomiast wykopać Malinki. Jak wrócą, to się je doda na nowo. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 01-09-2006, 15:28
|
|
|
DB Nao - zostawić jak jest.
Strony, które będzie trzeba zmienić:
Anime Forever - od dłuższego czasu brak aktualizacji. Odczepić.
JP Planet - zmieniła stronę na Banzai i zmieniła adres na: http://www.jplanet.5y.pl/
Łódzkie Spotkania Mangowe - strona chyba jest martwa, ale istnieje i nas linkuje. Przenieść do linków.
Perfect anime - zdycha dalej... Czekam na pogrzeb
Senkyou no Neko - zdechła. Od roku nie ma aktualek. Przeniose do linków.
Vegepic Anime - zmiana adresu na http://www.vegepic.net
Strony pod obserwacją. Prawdopodobnie znikły:
Anime Zone.
DB-Tenshin: Planeta Rysunku |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-09-2006, 15:45
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Anime Forever - od dłuższego czasu brak aktualizacji. Odczepić. |
jestes pewien? zgodnie z tym co pisza, mieli problemy z baza (takie same jak swojego czasu wszechbiblia jeszcze z forum), tylko ze nie udalo im sie odzyskac danych. malo tego, mamy z nimi krzyzowe linkowanie recenzji |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|