Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kopia Forum Slayers |
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 10-09-2007, 14:54 Kopia Forum Slayers
|
|
|
Cytat: | Martin 16:44:44
mam tez nietypowa sprawe - potrzebowalbym zrzut tematow z waszego forum - ale juz mowie w czym rzeczy - chodzi mi tylko i wylacznie o te tematy dzialu Slayers napisane dawno temu, kiedy jeszcze forum bylo pod ze tak powiem moimi skrzydlami
Ja 16:46:13
w sensie kopie tematów? Postów i tak dalej?
Martin 16:46:35
tak, kopie temeatow z postami
Ja 16:46:36
a co z zarejestrowanymi użytkownikami, którzy je pisali?
Martin 16:47:41
odpowiednio eksportujac dane, mozna zapisac posty jako "gosc" tylko ze z wpisanym nickiem osoby. Crack by sobie bez problemu poradzil
Ja 16:48:44
oki, rzucę temat, tylko powiedz dokładnie, o jaki zakres czasowy by chodziło
Martin 16:48:45
nie chce robic problemow, i mam nadzieje ze moja prosba nie robi jakis komplikacji
Ja 16:48:58
wiesz, uczciwie mówiąc, nie mam najbledszego pojęcia
Ja 16:49:19
po prostu mogę obiecać, że się tym zajmę, ale muszę pogadać z informatykami
Martin 16:49:47
wiem, wiem, trzeba to uzgodnic
Martin 16:50:04
jest tam po prostu duzo starych postow o slayersach - ze tak powiem dosc archiwalny zbior -
Ja 16:50:29
ale pytanie, do kiedy
Martin 16:50:49
obecnie uruchamiamy Wszechbiblie Slayers, z jej starej odkurzonej i gdzies do tad zagubionej kopii - stad tez posty takie archiwalne bardzo by byly przydatne
Ja 16:50:54
od początku, ale do kiedy - to musiałbyś ustalić
Martin 16:51:59
napewno nie chce zeby bylo tak zebym bral posty ktore juz u was powstaly, to jakas koncowka 2004 byla bodajze
Martin 16:52:14
przelom 2004/2005 |
No dobra, to co i jak z tym fantem?
Streszczenie:
Cytat: | Martin 17:00:00
krotko albo dluzej mowiac prosilbym o posty z dzialu o slayersach ktore powstaly tam w czasach Wszechbibli Slayers i nierozerwalnie byly z nia zwiazane, czyli wszystko od poczatkuz tego dzialu tak do przelomu.. i tutaj trudno ustalic (2004/2005wtedy padla strona, ale potem nadal mielismy admina na forum jak ruszylo dalej, ludzie dalej pisali w tym podforum bo kiedys bylo podpiete pod strone, a przejscie WB w Tanuki nastapilo pozniej) ... trudno ustalic granice do ktorej nalezy przyciac posty i juz ich nie eksportowac - to jest do uzgodnienia i jak najbardziej w Twojej intencji |
Zanim zaczniecie go wysyłać na drzewo, proponuję sprawę przemyśleć. Chodzi tylko o dział Slayers. Obecnie wygląda on jak dobrze zachowany trup, a co jakieś parę miesięcy przychodzi nekromanta i pisze w nim kilka jednozdaniowców. Zamykanie go - choć rozsądnie z realistycznego punktu widzenia - było dotąd odsuwane z przyczyn sentymentalnych. Gdyby udało się je szczęśliwie wyeksportować do Martina (przypominam z jego wypowiedzi - nie zostalibyśmy tam automatycznie zarejestrowani, posty pokazywałyby się jako "pisane z gościa"), moglibyśmy nasz dział zarchiwizować, czyli zwyczajnie schować przed wzrokiem postronnych userów. Więc może to nie być najgorszy pomysł. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 10-09-2007, 18:07
|
|
|
Nooo... to może być nie najgorszy pomysł.
Wypadałoby zrobić zrzut do końca 2004...
Notabene pokazuje że te Martinowo-Agitowe inicjatywy strasznie cieniutko przędą, jeśli muszą taką protezą się podpierać.
Jednak co prawda to prawda - cały dział Slayers to swoiste Legacy, i nie widzę przeszkód by wyeksportować toto Martinowi, a u nas wpiąć pod archiwum i mieć spokój. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 11-09-2007, 09:37
|
|
|
Moim zdaniem Totem ma racje. Nie ma powodów, by nie przekazać tego Martinowi. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 11-09-2007, 13:38
|
|
|
Mnie tam mało było, kilka postów na krzyż.
Chyba nie ma przeciwskazań, samo podforum się spakuje do archiwum, a jeśli ktoś zechce porozmawiać o Slayersach, to otworzy sobie nowy temat, zamiast grzebać po nekromacku w martwych. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 14-09-2007, 11:16
|
|
|
OK, w takim razie prośba do Cracka: czy skontaktowałbyś się z Martinem i ustalił z nim szczegóły dotyczące eksportu? Bo widzę, że mamy dość zgodnie zielone światło od redakcji. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 16-09-2007, 13:39
|
|
|
Ok, wysłałem mu wiadomość z pytaniem o wersję bazy którą chce: lipiec 2004 czy maj 2005, niech sam wygrzebuje z tego dział Slayers. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 16-09-2007, 17:05
|
|
|
ja dałbym mu lipiec 2004, maj 2005 to już mocno tanucze czasy. Inna rzecz, że Slayers ten czas i tak było martwe... fakt, niech on sam sobie dłubie. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|