Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Patronat medialny: |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 25-01-2009, 11:06 Patronat medialny:
|
|
|
Projekt listu do Vision.
Dzień dobry Państwu
Reprezentuję czasopismo internetowy Tanuki, obecnie największą stronę w Polsce poświęconą Mandze i Anime. Zauważyliśmy, że Państwa seria wydawnicza poświęcona japońskiej animacji jest objęta patronatem medialnym przez kilka serwisów. Oprócz dużych portali zajmują się nim jednak głównie dość przypadkowe strony. Uważamy, że jesteśmy w stanie zaoferować trafniejszy kontekst reklamowy, niż serwisy Gram.pl lub Filmweb i pozwolić Państwu dotrzeć bezpośrednio do klienta zainteresowanego anime. Chcieliśmy zapytać się więc, jakie są warunki przystąpienia do patronatu medialnego?
Czasopismo internetowe Tanuki ukazuje się od 2004 roku niemal codziennie. W każdym miesiącu odwiedzane jest przez blisko 70 000 unikalnych użytkowników generujących 1,3 miliona odsłon. Cieszy się też opinią najchętniej czytanego źródła wiedzy o japońskiej animacji w Polsce.
W załączniku umieszczamy statystyki witryny powstałe w oparciu o badania Google Analytics oraz wyniki sondażu popularności zaczerpnięte z serwisu www.anime.com.pl |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 25-01-2009, 14:12
|
|
|
Można napisać "generujących 1,7 miliona odsłon" (tyle było w ciągu ostatnich 30 dni).
W jaki sposób chcesz przekazać Vision dane z Google Analytics? Zrzutkami? |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 25-01-2009, 14:32
|
|
|
Teukros napisał/a: | W jaki sposób chcesz przekazać Vision dane z Google Analytics? Zrzutkami? |
Tak. Agencje sobie życzyły w ten sposób, więc nie sądzę, żeby robiło to jakiś problem. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 25-01-2009, 14:38
|
|
|
Zrzutkami albo spytać się czy chcą na tydzień dostęp do przeglądania raportów. Jeśli tak, muszą podać nam jakiś googlowy adres żeby nadać mu uprawnienia.
Nie zapominajmy o forum, w statystykach jest zaraz po Anime. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 25-01-2009, 15:45
|
|
|
Liczba 1,7 milionów obejmuje wszystkie działy, także forum. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 30-01-2009, 20:19
|
|
|
Jak już się kilku osobom chwaliłem: rozmawiałem z Vision. Relacjonując rozmowę:
Ja: Dzień dobry, dzwonię z serwisu Tanuki.pl, największej polskiej strony o Mandze i Anime. W recepcji poinformowano mnie, że Pan odpowiada za reklamę serii wydawniczej Anime - Gate. Czy dobrze trafiłem?
On: Tak, to ja. W czym mogę pomóc?
Ja: Otóż kupując państwa płytki zaobserwowałem, że posiadacie państwo coś takiego, jak patronat medialny. Oprócz dużych stron w rodzaju Interii czy Gram.pl biorą w nim jednak dość przypadkowe serwisy. Duża część z nich jest wręcz dla mnie anonimowa... Chciałem się zapytać, jakie są zasady przystąpienia do patronatu.
On: W patronacie publikujemy te strony, które jakoś nas reklamują: publikują newsy o naszych produktach, piszą ich opisy albo, recenzje... Gdyby zechcieli się państwo tym zająć...
Ja: Oczywiście, że możemy się tym zająć. Już w tej chwili posiadamy na naszej stronie ogromny zbiór recenzji. Miesięcznie czyta go prawie 70 000 unikalnych użytkowników.
On: (słychać wyraźną zmianę w tonie głosu na bardziej pozytywnie nastawiony) Posiadacie państwo aż tylu użytkowników? Czy zechciałby Pan napisać o tym więcej? Na przykład podać na maila, co to za strona i czym się dokładnie zajmujecie?
Ja: Ależ oczywiście, na jaki adres wysłać przesyłkę?
Mail wysłałem taki, jak widać w pierwszym poście. Dodatkowo został wyposażony w urle do strony głównej, działu Anime i Woluminów oraz materiały PR-owe w składzie:
- pełna dokumentacja statystyk wg. Google Analytics (coby wiedzieli, ile ludzi włazi)
- screeny z badań popularności na ACP
Jak wspomniałem: facet przez telefon wydawał się zainteresowany (zwłaszcza, gdy usłyszał liczby), myślę, że mamy bardzo duże szanse się przebić. Podejrzewam jednak, że będziemy musieli mu przypomnieć o sobie i pomóc zdecydować: dziś jest piątek, faceta nie będzie w pracy, może zapomnieć o nas. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 04-02-2009, 13:13
|
|
|
Cytat: | Możemy nawiązać współpracę patronacką, w następujący sposób:
1. Zamieszczamy Państwa logo na naszych premierach anime
2. W zamian w serwisie pojawią się recenzje naszych premier, wraz z informacją o dacie premiery itd.
3. Czy możemy zamieścić baner promocyjny do tytułów które mają absolutną premierę?.
4. Możemy zrobić konkursy, jeżeli Państwo jesteście zainteresowani – prześlę powiedzmy po 4 sztuki DVD z każdej premiery?. |
Prosze o szybkie podanie instrukcji |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 04-02-2009, 13:42
|
|
|
Dobra, szybka instrukcja:
ad 1. Sure
ad 2. Do omówienia wieczorem - pamiętacie, co mówiłam o newsach? Mam kilka pomysłów, jak to można na bardzo szybko i małym kosztem rozwiązać, ale do konsultacji potrzebuję Tilka i Cracka. Mówiąc w skrócie: chodziłoby o utworzenie działu na forum, gdzie można by zakładać tematy (pod kontrolą moderacji tylko), w których byłby taki news wraz z ewentualnymi obrazkami albo innymi bajerami. Na Tanuki-Anime byłyby zebrane linki do tego, mniej więcej na takiej samej zasadzie, jak obecnie newsy (albo wręcz w newsach). Zaleta jest taka, że dawalibyśmy teoretycznie użyszkodnikom możliwość komentowania wydania i tak dalej.
ad 3. Jeśli w naszym wymiarze i w rotacji - nie widzę problemów.
ad 4. Buuu, konkursów na razie NIE planujemy, więc lepiej uczciwie im to odpisać, z zaznaczeniem, że zgłosimy się do nich, jak tylko na pomysł jakiegoś konkursu wpadniemy. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 06-02-2009, 13:28
|
|
|
Cytat: | W takim razie jesteśmy umówieni –czekam na Państwa logo.
Interesuje mnie wersja : button i banner w rotacyjny na boku strony oraz link tekstowy pod recenzją.
Ile sztuk z tytułu pod recenzje mam wysyłać?.
Pozdrawiam
Krzysztof Ignatowicz |
Podsumowując:
- dajemy linki do nich pod woluminami i recenzjami
- łaskawie piszemy recenzje
W zamian:
- dostajemy egzemplarz recenzencki
- dostajemy logo na okładce
Pakiet bonusowy niestety się nie sprzedał.
Kto ma nasze logo? |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 06-02-2009, 13:46
|
|
|
Niech podadzą w jakim formacie i wymiarach chcą to logo: Photoshop PSD / PNG / JPEG / Adobe Illustrator (która wersja). |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 29-04-2009, 11:30
|
|
|
List z IDG
Cytat: | Witam,
Z Otaku współpracujemy już od dłuższego czasu.
Jestem zdania, że zaczniemy współpracę właśnie od tego projektu z GITSem S.A.C. DivX.
Przy patronacie będzie jeszcze uczestniczyli: anime.com.pl; Arigato i jeszcze jeden Patron o którym na razie nie chce mówić.
Prośba o podesłanie Loga, gdyż do nowego PC Worlda planuję reklamę (papierowy wydanie).
Odpowiadając na pytanie: jestem jak najbardziej na tak. Chce zacząć z wami współpracę i chcę aby była to współpraca długofalowa. |
Uczciwie mówiąc nie rozumiem o co chodzi temu człekowi. Wnioskuje jednak, że zaakceptował pomysł patronatu medialnego (tylko diabli wiedzą, czy w tej formie, którą mu proponowałem). Jednak, jeśli nie ma sprzeciwów wieczorem wyślę mu to samo logo, co Anime Gate i namiary na Avellane. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 29-04-2009, 12:28
|
|
|
Brzmi to jak tekst po angielsku przerobiony translatorem, tak przy okazji. Ciekaw jestem, kim jest ów tajemniczy patron. Czyżby Kyaa? Może ktoś spoza naszej branży? |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 29-04-2009, 13:13
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Brzmi to jak tekst po angielsku przerobiony translatorem, tak przy okazji. Ciekaw jestem, kim jest ów tajemniczy patron. Czyżby Kyaa? Może ktoś spoza naszej branży?
|
Podejrzewam, że poważne medium o sporym zasięgu. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|