FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
  Patronat medialny:
Wersja do druku
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 25-01-2009, 11:06   Patronat medialny:

Projekt listu do Vision.

Dzień dobry Państwu

Reprezentuję czasopismo internetowy Tanuki, obecnie największą stronę w Polsce poświęconą Mandze i Anime. Zauważyliśmy, że Państwa seria wydawnicza poświęcona japońskiej animacji jest objęta patronatem medialnym przez kilka serwisów. Oprócz dużych portali zajmują się nim jednak głównie dość przypadkowe strony. Uważamy, że jesteśmy w stanie zaoferować trafniejszy kontekst reklamowy, niż serwisy Gram.pl lub Filmweb i pozwolić Państwu dotrzeć bezpośrednio do klienta zainteresowanego anime. Chcieliśmy zapytać się więc, jakie są warunki przystąpienia do patronatu medialnego?

Czasopismo internetowe Tanuki ukazuje się od 2004 roku niemal codziennie. W każdym miesiącu odwiedzane jest przez blisko 70 000 unikalnych użytkowników generujących 1,3 miliona odsłon. Cieszy się też opinią najchętniej czytanego źródła wiedzy o japońskiej animacji w Polsce.

W załączniku umieszczamy statystyki witryny powstałe w oparciu o badania Google Analytics oraz wyniki sondażu popularności zaczerpnięte z serwisu www.anime.com.pl

Numer Gadu-Gadu
1271088
Teukros Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 25-01-2009, 14:12   

Można napisać "generujących 1,7 miliona odsłon" (tyle było w ciągu ostatnich 30 dni).
W jaki sposób chcesz przekazać Vision dane z Google Analytics? Zrzutkami?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 25-01-2009, 14:32   

Teukros napisał/a:
W jaki sposób chcesz przekazać Vision dane z Google Analytics? Zrzutkami?

Tak. Agencje sobie życzyły w ten sposób, więc nie sądzę, żeby robiło to jakiś problem.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Crack Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 25-01-2009, 14:38   

Zrzutkami albo spytać się czy chcą na tydzień dostęp do przeglądania raportów. Jeśli tak, muszą podać nam jakiś googlowy adres żeby nadać mu uprawnienia.

Nie zapominajmy o forum, w statystykach jest zaraz po Anime.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora
Teukros Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 25-01-2009, 15:45   

Liczba 1,7 milionów obejmuje wszystkie działy, także forum.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 30-01-2009, 20:19   

Jak już się kilku osobom chwaliłem: rozmawiałem z Vision. Relacjonując rozmowę:

Ja: Dzień dobry, dzwonię z serwisu Tanuki.pl, największej polskiej strony o Mandze i Anime. W recepcji poinformowano mnie, że Pan odpowiada za reklamę serii wydawniczej Anime - Gate. Czy dobrze trafiłem?
On: Tak, to ja. W czym mogę pomóc?
Ja: Otóż kupując państwa płytki zaobserwowałem, że posiadacie państwo coś takiego, jak patronat medialny. Oprócz dużych stron w rodzaju Interii czy Gram.pl biorą w nim jednak dość przypadkowe serwisy. Duża część z nich jest wręcz dla mnie anonimowa... Chciałem się zapytać, jakie są zasady przystąpienia do patronatu.
On: W patronacie publikujemy te strony, które jakoś nas reklamują: publikują newsy o naszych produktach, piszą ich opisy albo, recenzje... Gdyby zechcieli się państwo tym zająć...
Ja: Oczywiście, że możemy się tym zająć. Już w tej chwili posiadamy na naszej stronie ogromny zbiór recenzji. Miesięcznie czyta go prawie 70 000 unikalnych użytkowników.
On: (słychać wyraźną zmianę w tonie głosu na bardziej pozytywnie nastawiony) Posiadacie państwo aż tylu użytkowników? Czy zechciałby Pan napisać o tym więcej? Na przykład podać na maila, co to za strona i czym się dokładnie zajmujecie?
Ja: Ależ oczywiście, na jaki adres wysłać przesyłkę?

Mail wysłałem taki, jak widać w pierwszym poście. Dodatkowo został wyposażony w urle do strony głównej, działu Anime i Woluminów oraz materiały PR-owe w składzie:
- pełna dokumentacja statystyk wg. Google Analytics (coby wiedzieli, ile ludzi włazi)
- screeny z badań popularności na ACP

Jak wspomniałem: facet przez telefon wydawał się zainteresowany (zwłaszcza, gdy usłyszał liczby), myślę, że mamy bardzo duże szanse się przebić. Podejrzewam jednak, że będziemy musieli mu przypomnieć o sobie i pomóc zdecydować: dziś jest piątek, faceta nie będzie w pracy, może zapomnieć o nas.

Numer Gadu-Gadu
1271088

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 04-02-2009, 13:13   

Cytat:
Możemy nawiązać współpracę patronacką, w następujący sposób:

1. Zamieszczamy Państwa logo na naszych premierach anime

2. W zamian w serwisie pojawią się recenzje naszych premier, wraz z informacją o dacie premiery itd.

3. Czy możemy zamieścić baner promocyjny do tytułów które mają absolutną premierę?.

4. Możemy zrobić konkursy, jeżeli Państwo jesteście zainteresowani – prześlę powiedzmy po 4 sztuki DVD z każdej premiery?.

Prosze o szybkie podanie instrukcji

Numer Gadu-Gadu
1271088
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 04-02-2009, 13:42   

Dobra, szybka instrukcja:

ad 1. Sure

ad 2. Do omówienia wieczorem - pamiętacie, co mówiłam o newsach? Mam kilka pomysłów, jak to można na bardzo szybko i małym kosztem rozwiązać, ale do konsultacji potrzebuję Tilka i Cracka. Mówiąc w skrócie: chodziłoby o utworzenie działu na forum, gdzie można by zakładać tematy (pod kontrolą moderacji tylko), w których byłby taki news wraz z ewentualnymi obrazkami albo innymi bajerami. Na Tanuki-Anime byłyby zebrane linki do tego, mniej więcej na takiej samej zasadzie, jak obecnie newsy (albo wręcz w newsach). Zaleta jest taka, że dawalibyśmy teoretycznie użyszkodnikom możliwość komentowania wydania i tak dalej.

ad 3. Jeśli w naszym wymiarze i w rotacji - nie widzę problemów.

ad 4. Buuu, konkursów na razie NIE planujemy, więc lepiej uczciwie im to odpisać, z zaznaczeniem, że zgłosimy się do nich, jak tylko na pomysł jakiegoś konkursu wpadniemy.

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 06-02-2009, 13:28   

Cytat:
W takim razie jesteśmy umówieni –czekam na Państwa logo.

Interesuje mnie wersja : button i banner w rotacyjny na boku strony oraz link tekstowy pod recenzją.

Ile sztuk z tytułu pod recenzje mam wysyłać?.

Pozdrawiam

Krzysztof Ignatowicz

Podsumowując:
- dajemy linki do nich pod woluminami i recenzjami
- łaskawie piszemy recenzje
W zamian:
- dostajemy egzemplarz recenzencki
- dostajemy logo na okładce

Pakiet bonusowy niestety się nie sprzedał.

Kto ma nasze logo?

Numer Gadu-Gadu
1271088
Crack Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 06-02-2009, 13:46   

Niech podadzą w jakim formacie i wymiarach chcą to logo: Photoshop PSD / PNG / JPEG / Adobe Illustrator (która wersja).

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 29-04-2009, 11:30   

List z IDG

Cytat:
Witam,

Z Otaku współpracujemy już od dłuższego czasu.

Jestem zdania, że zaczniemy współpracę właśnie od tego projektu z GITSem S.A.C. DivX.

Przy patronacie będzie jeszcze uczestniczyli: anime.com.pl; Arigato i jeszcze jeden Patron o którym na razie nie chce mówić.

Prośba o podesłanie Loga, gdyż do nowego PC Worlda planuję reklamę (papierowy wydanie).

Odpowiadając na pytanie: jestem jak najbardziej na tak. Chce zacząć z wami współpracę i chcę aby była to współpraca długofalowa.

Uczciwie mówiąc nie rozumiem o co chodzi temu człekowi. Wnioskuje jednak, że zaakceptował pomysł patronatu medialnego (tylko diabli wiedzą, czy w tej formie, którą mu proponowałem). Jednak, jeśli nie ma sprzeciwów wieczorem wyślę mu to samo logo, co Anime Gate i namiary na Avellane.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 29-04-2009, 12:28   

Brzmi to jak tekst po angielsku przerobiony translatorem, tak przy okazji. Ciekaw jestem, kim jest ów tajemniczy patron. Czyżby Kyaa? Może ktoś spoza naszej branży?
Powrót do góry

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 29-04-2009, 13:13   

Grisznak napisał/a:
Brzmi to jak tekst po angielsku przerobiony translatorem, tak przy okazji. Ciekaw jestem, kim jest ów tajemniczy patron. Czyżby Kyaa? Może ktoś spoza naszej branży?

Podejrzewam, że poważne medium o sporym zasięgu.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Odpowiedz do tematu