Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Statystyki kont - pytanie |
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 01-12-2009, 17:05 Statystyki kont - pytanie
|
|
|
Zastanawiam się, czy nie dałoby się jakoś generować statystyk dotyczących kont - przy czym idealnie byłoby, gdyby nie wymagało to "ręcznego policzenia" przez Tilka albo innego Cracka odpowiednich danych z bazy, tylko było w jakiś sposób dostępne także dla mniej wtajemniczonych. Czy nie dałoby się jakichś Analyticsów odpowiednio skonfigurować (na listopad pewnie przepadło, ale na przyszłość)?
Statystyki AwStatsowe - natężenie ruchu, liczba odwiedzin stron etc. są tu mniej potrzebne. Wydaje mi się, że interesujące byłyby następujące informacje:
- liczba nowych kont w danym miesiącu
- liczba ocen wystawionych przez użytkowników w danym miesiącu (fajnie, jakby były z podziałem na Mangę i Anime)
- liczba założonych list ocen
- liczba założonych list znajomych
- liczba wprowadzonych przez użytkowników ogryzków (przyjętych, nie musimy śledzić odrzuconych)
I to chyba na razie wszystko, bo nie wiem, czy warto liczyć dodane awatarki. Jeśli wprowadzimy dalsze funkcjonalności, pojawią się pewne jakieś nowe aktywności, które warto będzie mierzyć. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 01-12-2009, 20:19
|
|
|
Zdaje się że GA umożliwia śledzenie dowolnych zdarzeń przez wywołanie odpowiedniej funkcji w kodzie, trzeba by się temu przyjrzeć. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|