Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ghibli i Fantasy |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 26-09-2005, 12:46 Ghibli i Fantasy
|
|
|
Kilka dni temu www.polter.pl podał ciekawego Newsa. Mianowicie poinformował, że japońskie studio Ghibli wykupiło prawa do ekranizacji... (efektowna pauza) Czarnoksiężnika z Archipelagu (okrzyki zdziwienia, omdlenia itd.).
Nie jestem pewien, czy nie jest to plotka, ale byłoby ciekawe... Pytanie - jak bardzo można to skopać (chyba nie bardziej niż serial Ziemiomorze utrzymany w podobnej konwencji jak Xena) i gdzie w Czarnoksiężniku ekologia i wątki pacyfistyczne? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 26-09-2005, 12:57
|
|
|
Cóż, "pewien Miś" swego czasu pisał, że ekranizacje Ghibli z oryginałem mają wspólny tytuł i jeśli dobrze pójdzie stroje głównych bohaterów. Więc o brak wątków bym się nie martwił;).
Prawie na pewno będzie fajne. Czy podobne do oryginału się okaże. Zakładając, że to prawdziwa informacja. Świat Czarnoksiężnika był trochę "dziwny", fakt, a Ghibli lubi takie wizje (nie zapomnę Laputy, gdzie postaci robiły wszystko ja jakiejś kosmicznej wysokości i zupełnie tym nie przejmowały; niby nic, a genialne).
PS - poprawiłem literówki. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 26-09-2005, 14:47
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | japońskie studio Ghibli wykupiło prawa do ekranizacji... (efektowna pauza) Czarnoksiężnika z Archipelagu (okrzyki zdziwienia, omdlenia itd.).
Nie jestem pewien, czy nie jest to plotka, ale byłoby ciekawe... Pytanie - jak bardzo można to skopać (chyba nie bardziej niż serial Ziemiomorze utrzymany w podobnej konwencji jak Xena) i gdzie w Czarnoksiężniku ekologia i wątki pacyfistyczne? |
Hmm... Czytałeś "The Other Wind"? Czyli ostatni, piąty tom? Tam wyszło, że był wybór z konsekwencjami, a potem wojna, a właściwie zawistny atak ludzi na smoki... A w "opowieściach..." są wątki feministyczne. Też "...istyczne". Może starczy? ~_^ |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 29-09-2005, 10:17
|
|
|
nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! prosze, bladam, nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee................................... jesli udalo im sie zrobic takie cos z fabula do hauru, to co zrobia z le guin?!?!?!?!?! tam sie DA wepchnac Wielkie Wybuchy i Tresci Antywojenne.... ale................................... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|