FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
  Fist of the north star i Hokuto no ken
Wersja do druku
FirerFalcon Płeć:Mężczyzna
Ninja z Klanu Kimon

Status: offline
PostWysłany: 19-06-2006, 15:52   Fist of the north star i Hokuto no ken

Zobaczyłme kilka AMV z Fist of the north star i odniosłem wrażenie że Ninja Scroll przy tym anime to bajeczka dla dzieci. Tam to sie dzieje dopiero... Szczerze powiedziawszy mało informacji znalazłem o Fist of the north star i Hokuto no ken (może i no tyle że Hokuto no ken ma sporo odcinków gdzieś ponad 50). Jeżeli ktoś wie coś więcej o tym anime to niech sie podzieli informacjami (może jakieś linki z screenami bądź recenzją - byłoby miło :) ).

PS. Fist of the north star to film a Hokuto to ken to serial swoją drogą wyszło troche gier na podstawie tej mangi czy anime, sztuki walki bardzo krwwawe w postapokaliptycznej wizji świata(jak we Falloucie, po wojnie nuklearnej).
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Dembol Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 22-06-2006, 13:39   

Jedna z moich ulubionych serii. Fabularnie może nie zachwyca, ale klimat mi strasznie przypasował. Co do brutalności to zgodzę się, że dla dzieci to na pewno nie jest. Praktycznie każde starcie Kenshiro z przeciwnikami kończy się efektowną eksplozją przeciwnika (lub jakiejśc części jego ciała) po uderzeniu w 'punkty krytyczne' w jego ciele. Seria TV z lat 80tych jest raczej cenzurowana, ale manga czy nowsze OVA są jej pozbawione. Przygody Kena w postapokaliptycznym krajobrazie to jedna z ważniejszych pozycji lat 80-tych, która inspirowała (i dalej inspiruje) wielu mangaków (chociazby Kentaro Miura). Niestety na zachodzie nie została zbyt ciepło przyjęta. HnK Master Edition doczekało się zaledwie 9 tomów (a potem wydawca padł). Wcześniej próbował Viz wydawać w zeszytach, ale gdzieś po 3-4 tomach przestał.

Fist of the North Star to tłumaczenie tytułu Hokuto no Ken na angielski, a nie osobne serie. Jest manga (ponad 20 tomów). Seria TV ma 96 odcinków. Ponadto jest kinówka, kilka OAV w tym New Fist of the North Star (w miarę nowe 3-odcinkowe OVA) i planowane są kolejne produkcje na 2006 i 2007 (nowa kinówka i OVA). Powstał też film aktorski - nie widziałem, ale po screenach wygląda raczej na typową produkcję klasy B. Gier też było kilka. Kilka bijatyk na Snesa, ściągałem też coś na PS, ale raczej średnio wciągające.

Numer Gadu-Gadu
666666
Casper Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 01-09-2006, 23:24   

Cytat:
ściągałem też coś na PS, ale raczej średnio wciągające.

dwa przyciski , reka, noga i lecisz przed siebie, tworcy chyba tylko na silnik graficzny sie wysilili bo sama gra nie rozni sie od tych na SuperNintendo.
FirerFalcon napisał/a:
Ninja Scroll przy tym anime to bajeczka dla dzieci

Ninja Scroll seria a Ninja Scroll the movie tez maja sie nijak do siebie, chodzi o to ze Fist of the North Star jest bardzo dobre i taka seria jak Ninja Scroll nie ma co konkurowac no i miesza mi sie troche bo nie chcial bym wartosci filmu umniejszac.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi