Nowe reklamy na Tanuki.pl |
Jak oceniasz nowe reklamy? |
Mam Adblock / Nie obchodzą mnie |
|
57% |
[ 8 ] |
Negatywnie. Przeszkadzają mi korzystać ze strony |
|
0% |
[ 0 ] |
Negatywnie. Nie lubie reklam sklepów |
|
7% |
[ 1 ] |
Pozytywnie. Wyświetlane w nich produkty zainteresowały mnie |
|
7% |
[ 1 ] |
Pozytywnie, jednak oferta nie do końca mi pasuje, wybierzcie inne produkty |
|
21% |
[ 3 ] |
Bardzo pozytywnie. Dokonałem (am) zakupu lub planuje to zrobić. |
|
7% |
[ 1 ] |
|
Głosowań: 14 |
Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
Wersja do druku |
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-02-2010, 16:49
|
|
|
Salva napisał/a: | Co mi się niestety rzuciło w oczka to pikseloza... |
..Wha?!
Costly, wejścia z 1024x768 i 1280x1024 to prawie połowa wszystkich wejść na Tanuka. Co mnie osobiście autentycznie przeraża. |
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 18-02-2010, 17:19
|
|
|
Nie wszystkich stać na wypaśne szerokie monitory...
No, jak dla mnie coś jest nie tak z grafiką, nie jest "czysta". Pikseloza znaczy. |
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-02-2010, 17:25
|
|
|
Tekstura z chmurami może? Braku pikselozy własną bujną piersią bronić będę, nie masz szans :D |
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 18-02-2010, 17:35
|
|
|
U mnie to wygląda tak. Niebieska część, gdy się przyjrzeć, wygląda drażniąco, ale jak już mówiłem wcześniej, reklama to reklama, dopóki dyskusja się nie zaczęła, to nie zawracało to mojej uwagi wcale.
Pikselozy jednak tam nie widzę, jakbym się nie przyglądał. To chyba problem nie po tej stronie. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-02-2010, 17:35
|
|
|
GoNik napisał/a: | Costly, wejścia z 1024x768 i 1280x1024 to prawie połowa wszystkich wejść na Tanuka. Co mnie osobiście autentycznie przeraża. |
Masz coś do 1024x768? :K
Miałam początkowo ustawioną większą rodzielczość, ale przy niej filmiki i grafiki mi się dziwacznie rozciągały, a przy tej nie ma żadnych problemów.
Jeśli chodzi o reklamę to dopiero po przeczytaniu tutejszych komentarzy zdałam sobie sprawę, że tam po bokach są chyba jakieś obrazki. Mnie ani ziębi ani grzeje. Przy czym sama reklama przeszkadza trochę mojemu wewnętrznemu leniowi, jako, że teraz trzeba zjechać kawałek w dół, by zobaczyć czy jest jakaś nowa recenzja woluminu (wcześniej wszystko było widać od razu przy wejściu). |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 18-02-2010, 18:20
|
|
|
Gonik, bardzo ładna i fachowa robota i oby Tanuk miał więcej okazji do reklamowania takich wydań takich tytułów i w takim stylu. Wprawdzie ja nie kliknąłem, bo już sam zamówiłem... A co mi tam, macie te kilka groszy. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Paweł
|
Wysłany: 18-02-2010, 19:08
|
|
|
Mi osobiście nie przeszkadza, a nawet się podoba, choć połączenie błękitu z taką zielenią strasznie mnie razi, cóż...
Na początku trochę mnie denerwowała, bo z reguły reklama wywołuje u mnie reakcje warunkowe, w dodatku nie da się jej wyłączyć, co dodatkowo może frustrować, ale... Już się przyzwyczaiłem i nawet różnokolorowy Tanuk bardziej mi odpowiada. Chociaż trzeba przyznać, że na lapku już mniej mi się podoba - wersja z bokami lepsza.
Podzielam zdanie, dobra robota!
Boże, Costly... Ty to chyba przy telewizorze siedzisz... :D |
|
|
|
|
|
Seaven
Maruda :3
|
Wysłany: 18-02-2010, 21:56
|
|
|
Dodam coś od siebie, chociaż jak zwykle będzie to tylko moje marudzenie.
Layout zrobiony przez GoNik jest utrzymany w jednym kolorze. W przypadku Tanuki Anime jest to zielony. Niestety, tego typu szata graficzna średnio nadaje się do zastosowania reklam w formie tła. Po prostu, nie oszukujmy się, dając zieloną stronę na niebieskim tle budujemy silny kontrast, który mimo wszystko wpływa na jakość czytania recenzji.
Wyobraźmy sobie tego typu reklamy dla innych filmów od Anime Gate. Zielone Tanuki i... różowo-cukierkowa reklama Słodkie, Słodkie Czary albo czerwono-mroczno-zła reklama Devil May Cry. Rozumiecie o co mi chodzi? Czasami się po prostu nie da. Albo trzeba za każdym razem dostosowywać kolor szaty graficznej DO reklam, albo przytulić GoNik, żeby wyczarowała szatę graficzną przystosowaną do reklam w formie tła. Inaczej, za dwie lub trzy reklamy, czytelnicy będą mocno poirytowani. |
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 19-02-2010, 00:10
|
|
|
Paweł napisał/a: | wersja z bokami lepsza. |
Tru.
Niestety przy rozdzielczości 1400x1056 nie jest mi dane widzieć niebieskich boków, a tego chłopaczka po prawej stronie mam uciętego do połowy, ale cóż...
Przyznam, że bardziej podobał mi się Tanuk w wersji jednokolorowej, ale nie robi mi to większej różnicy. A sama reklama graficznie prezentuje się ładnie.
A najbardziej odpowiada mi wersja iPodowa - błękitny paseczek u góry i zero reklam po bokach :P |
|
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 19-02-2010, 02:15
|
|
|
Seaven napisał/a: | Po prostu, nie oszukujmy się, dając zieloną stronę na niebieskim tle budujemy silny kontrast, który mimo wszystko wpływa na jakość czytania recenzji.
|
O to mi też chodziło. U mnie wygląda to podobnie jak u Costliego i muszę przyznać, iż czytanie dłuższych tekstów stało się męczące. Gdyby chodziło tylko o górny pasek, to nie ma problemu. Jednak ten błękit po bokach... eee, ktoś mówił, że to dobre połączenie kolorów? Wolne żarty...
I porównania do ANN są bezpodstawne. Tam nie wchodzi się czytać długaśnych wypocin recenzentów, tylko wpada się na chwilę, odszukać to i owo.
Sam również rozumiem sens istnienia reklamy (choć nie ukrywam, iż Tanuki zyskiwało w moich oczach przez ich małą ilość, a raczej nienachalną formę). Ale nie tak oczo... ekhem. |
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 19-02-2010, 08:15
|
|
|
Norrc, Twoim zdaniem ta reklama jest nachalna? Ucieka przed kursorem? Ukrywa się pod losowymi odnośnikami? Wali po oczach napisami WYGRAŁEŚ MILIJONY MONETÓW, albo działa na Twoją podświadomość poprzez negliż i ciasteczka? |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 19-02-2010, 12:46
|
|
|
Faktem jest że reklamowy niebieski i tanukowy zielony niekoniecznie ze sobą dobrze współgrają. Z drugiej strony mogę sobie wyobrazić znacznie gorsze połączenia kolorów - a niektóre nawet widziałem użyte w normalnych layach pewnych stron których nazw z litości nie wymienię. Ogólnie choć reklamy tej nie nazwałbym szczytem estetyki, to jednak nie gryzie się (jak dla mnie) ze stroną w sposób który by mi jakoś szczególnie przeszkadzał. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 19-02-2010, 14:36
|
|
|
Slova napisał/a: | Norrc, Twoim zdaniem ta reklama jest nachalna? Ucieka przed kursorem? Ukrywa się pod losowymi odnośnikami? Wali po oczach napisami WYGRAŁEŚ MILIJONY MONETÓW, albo działa na Twoją podświadomość poprzez negliż i ciasteczka? |
Widzę miałem lepszą opinię o Tanuki niż Ty, bo nigdy mi nawet do głowy nie przyszło porównywać tej strony do serwisów raczących odwiedzającego reklamami, jakie opisujesz. Z tamtych automatycznie wychodzę. Trudno, wiem. Nic nie może pozostać nieskalane, a każdy postęp tak naprawdę cofa nas estetycznie. Większość nowych wersji programów/gier wygląda gorzej/jest trudniejsza w obsłudze od poprzedników.
Ok, wyraziłem swoje zdanie. Pomarudziłem. Nie chcę z tego robić wielkiej dyskusji. Wszystko tak czy siak sprowadza się to tego, że "pieniądze są potrzebne". Z tym się nie wygra. |
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 19-02-2010, 16:42
|
|
|
Norrc napisał/a: | "pieniądze są potrzebne". Z tym się nie wygra. |
Każdy chce mieć helikopter. Smutny konik : / |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 19-02-2010, 18:01
|
|
|
Slova, proponuję udział w sukcesie portalu w zamian za powstrzymywanie się od wypowiedzi nie na temat i głoszenia jakichś wyssanych z palca teorii spiskowych. To szkodzi. I może zaszkodzić.
5% pasuje? |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
|