Literówki w starych reckach |
Wersja do druku |
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 12-11-2005, 12:29 Literówki w starych reckach
|
|
|
Ja WIEM, że niesposób zrobić teraz korektę wszystkich tekstów, które mamy na stronie, bo jest tego za dużo. Jednakowoż, jak coś widzę to tu zgłaszam, bene?
Gundam Wing:
Drugi akapit, druga linijka "Po zamordowaniu Heero Yuyi" - z tego co mi wiadomo nazwisko tego człowieczka to Yui nie Yuy jak próbował nam wcisnąć Hyper. Ale to do sprawdzenia, zawsze może być, że Maieczce coś się merdło.
Gundam Wing Endless Waltz:
Drugi akapit, druga linijka, nawias - "(są one, mimo oficjalnego pokoju, wciąż są dość napięte)" - za dużo "są"...
Trzeci akapit, druga linijka - "Duo nie nosi już sutanny" - pobijcie mnie, ale mam dziwne wrażenie, że on nie do końca sutannę nosił... Ale to też może być, że mi się coś w nazewnictwie pomerdało, sprawdzę. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 12-11-2005, 13:17
|
|
|
na Ann jest "Heero Yuy"
Argh! my fault _^_
co do sutanny nie wiem, nie przeszłam dalej - nalezy się pytać fanów, :) a jeśli juz, to mozna sutannę dać w " " |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 12-11-2005, 13:19
|
|
|
Bo chyba Amerykańce na Yuy zmienili... Nie wiem, sprawdzę, sutannę też. W każdym razie, jak coś jeszcze wynukam, to zgłoszę ;) |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 12-11-2005, 13:30
|
|
|
Ja co prawda Gundam Winga widziałem tylko na screenach, więc się nie znam, ale może... Zmieńcie "sutannę" na "koloratkę" i będzie dobrze? |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 12-11-2005, 15:56
|
|
|
Sutanna było chyba złośliwe, ale słowo daję, że tak mniej więcej ta szata wyglądała :D
Pozostałe poprawiłam, dziękuję za czujność rewolucyjną. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 12-11-2005, 15:59
|
|
|
Bo on NOSIŁ coś około-kościelnego, tylko to się na pewno sutanna nie nazywało... Księża chodzą w tym w "cywilu" (czyt. jak nie odprawiają mszy). Ja nie wiem, czy to nie jest strój, który z założenia noszą klerycy... |
O męcę twórczej:
|
|
|
|
|
Taur
... To nie ta bajka...?
|
Wysłany: 13-11-2005, 09:45
|
|
|
Może niech to będzie koloratka, bo na pewno nie sutanna - gdyż to mnie kojarzy się raczej ze strojem liturgicznym... |
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 29-12-2005, 11:57
|
|
|
Ja tylko, z braku odpowiedniejszego miejsca, chciałam zgłosić, że w porównaniu do tego, co było kiedyś, ostatnio wynajduję wyjątkowo dużo literówek, braków różnorakich przyimków, a nawet nie do końca poprawionych przez korektę zdań, które w efekcie są niezrozumiałe. Tego w pewnym momencie zrobiło się za dużo do zgłaszania, bo nie dałabym z tym spokoju. Tak średnio trzy błędy na recenzję...
Może niech ktoś jeszcze raz spokojnie i bez pośpiechu to wszystko czyta? |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 03-01-2006, 22:05
|
|
|
Chętnie przeniósłbym ten temat na któreś z jawnych forów. Co wy na to? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 03-01-2006, 22:24
|
|
|
jestem za. zawsze coś sie może trafić ==' |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 04-01-2006, 00:39
|
|
|
A ja dałbym ka_tce dostęp do edycji i niech poprawia, skoro wyłapuje xD
A tak swoją drogę, ka_tka, jakbyś się zastanawiała gdzie posiałaś jeden ze swoich znaczków, to odpowiedź brzmi - w moim samochodzie. Wiem, strasznie szybko was z Maieczką i resztą wyrzucałem na dworcu...
<psioczy na policję która stała z tyłu, pod znakiem 'zakaz wjazdu'> |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 04-01-2006, 06:07
|
|
|
Muahahaha, a wiesz, że się cieszyłam, że wzięłam cztery, bo od razu mi jeden zginął? XDDD |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 10-01-2006, 16:05
|
|
|
Gilgamesh, drugi akapit, szósta linijka od dołu:
Anime próbuje aspirować do wielkości i próbuje aspirować do wielkości i zachwycać głębią przemyśleń
"próbuje aspirować do wielkości" się dubluje...
Done. IKa |
O męcę twórczej:
|
|
|
|
|
|