Pilne pytanie do redakcji |
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 09-09-2010, 23:58 Pilne pytanie do redakcji
|
|
|
Skąd to jest i dlaczego wygląda niepokojąco podobnie do tego? Mam poważne obawy, że szanowny Nike nie jest autorem fanfika na stronie Wielkiej Rzepy, a tylko splagiatował go, zmieniając kilka zdań. Radziłbym jak najszybciej zbadać tę sprawę i w razie czego usunąć ten śmieć z Czytelni. I kretyna który to zamieścił TEŻ. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 11-09-2010, 01:11
|
|
|
Względem domniemanego "kretyna", to doradzałbym powściągliwość - nie każdy kto nie jest na bieżąco z artykułami z WR musi z miejsca być klasyfikowany jako członek niekompetentny. Najważniejsze że na problem zwrócono uwagę, czujność Ysena warta jest pochwały. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 11-09-2010, 01:17
|
|
|
Ja zrozumiałem raczej, że Ysenowi chodziło o Nike, który się pod tym podpisał... |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 11-09-2010, 01:30
|
|
|
Ah, jeżeli taki jest kontekst, to przepraszam za ewentualne nieporozumienia. Zwyczajnie jestem skrzywiony zawodowo pod tym względem, jako osobę zamieszczającą zawszę rozumiem personę fizycznie odpowiedzialną za publikację, a nie autora. bo i dla owego właśnie określenie "autor" jest zarezerwowane. Każdy w końcu ma jakieś swoje zboczenie, tak to już nas ten świat tłamsi. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 11-09-2010, 02:08
|
|
|
Cytat: | Zwyczajnie jestem skrzywiony zawodowo pod tym względem, jako osobę zamieszczającą zawszę rozumiem personę fizycznie odpowiedzialną za publikację, a nie autora. bo i dla owego właśnie określenie "autor" jest zarezerwowane. |
Tia, jeśli jednak moje podejrzenia są słuszne to Nike autorem nie jest. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 11-09-2010, 10:56
|
|
|
Jest weekend, mam w końcu trochę czasu - sprawdzę. I jeśli się potwierdzi, nie sądzę, żeby usunięcie Nike i jego utworów było stratą dla ludzkości... W końcu jest autorem Xenomorpha...(sic) |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 25-01-2011, 08:57
|
|
|
Rozumiem że sprawa się wyjaśniła i temat może już polecieć do archiwum? |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 25-01-2011, 15:15
|
|
|
Faktycznie podejrzanie podobne.
A biorąc pod uwagę język, to dziwię się że ktokolwiek podpisał się pod korektą... ==" |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 25-01-2011, 18:05
|
|
|
Sprawa nie została wyjaśniona, będzie. Temat można zlikwidować całkiem.
Kwestię wa-totem napisał/a: | A biorąc pod uwagę język, to dziwię się że ktokolwiek podpisał się pod korektą... ==" | Wyjaśniam: korektą techniczną (kodowanie, spacje, entery), nie merytoryczną/stylistyczną. Zwracam uwagę, że wtedy na Czytelni nie było dużo tekstów i przyjmowane było 90% tego co przylazło. Zresztą sporo kfiatków się wtedy trafiło i sporo błędów zrobiło przy kwalifikowaniu. |
|
|
|
|
|
|