Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Cell vs Prawnicy |
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 04-02-2008, 02:00
|
|
|
Odnoszę wrażenie, że dwie osoby mają ogromną ochotę zapoznać się ze znaczeniem art. 216 § 1. K.k. a że Tanuki.pl jest zarejestrowanym (ISSN 1898-8296), ogólnopolskim tytułem prasowym, w myśl art. 216 § 2. K.k. stanąć przed jakże uroczą perspektywą spędzenia roku w więzieniu.
Byliście tak uprzejmi że sami dostarczyliście nam dość materiału dowodowego by wsadzić was do więzienia.
Kolejnych ostrzeżeń nie będzie. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Prawnik
Gość
|
Wysłany: 04-02-2008, 02:47
|
|
|
Przyjacielu nie wiem czy wiesz ale naczelnym aktem prawnym w III Rzeczpospolitej jest Konstytucja. Którą tą udało się złamać 2,3 osobom w tymże temacie.
Konkretnie chodzi o Art. 32, ust. 2
Poza tym gdybym chciał na siłę szukać innych artykułów tak jak Ty to czynisz to mógłbym dodać jeszcze:
Art 54 ust. 1
Poza tym gdyby na prawdę się uprzeć to Art 212 ust 1 odbija twój i czytając punkt poniżej można się dowiedzieć że to Nie osobom którym grozisz czym tym samym łamiesz kolejny punkt kodeksu karnego a Twoim współpracownikom grożą 2 lata więzienia ;]
a i nie wiem czy wiesz wprowadzając do Regulaminu (nie wiem czy Ty miałeś jakiś wpływ na jego kształt wiec domyślam się tylko w tym momencie) zakaz dyskusji o religii możesz zostać pozwany w myśl Art 194 ust. 1 ot takie tylko przypomnienie.
a i według niektórych ekspertyz prawnych art 1 ust 2 całkowicie obala twój.
Tyle od prawnika
a teraz słowo od mojego Klienta:
"Uprzejmie proszę o skasowanie całkowicie mojego konta a nie wstawienie pseudo bana a także całkowite usunięcie wszystkich wypowiedzi jakie z ów konta zostały wypowiedziane gdyż nie życzą sobie by widniały one tam gdzie moje uczucia, osobista godność i duma zostały obrażone. Z góry dziękuje" |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 04-02-2008, 08:15
|
|
|
Naturalnie mylicie się. Wg. prawa prasowego nie mamy obowiązku ani publikować waszych postów na stronach naszego czasopisma, ani też usuwać ich, jeśli już zostały one już opublikowane. Zostaną one więc u nas tak długo, jak długo członkowie redakcji i zarządu uznają to za stosowne.
Jeśli chcecie, to owszem, możecie podać nas do sądu, ale niestety najpierw będziecie musieli udowodnić, że prawo prasowe jest niezgodne z konstytucją III RP. Życzę powodzenia w tym karkołomnym przedsięwzięciu. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|