FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
  Flame
Wersja do druku
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 10-03-2008, 12:59   

Daytona25 napisał/a:
Jak mam dyskutować skoro dla jakiejkolwiek merytorycznej dyskusji musiałbym napisać wielkie wypracowanie o tym co dostrzegłem w "Shigurui" i przekonywać kogoś do tego samego. Nie czuję zwyczajnie takiej potrzeby, tak samo jak wyrosłem już dawno z potrzeby udowadniania komuś czegokolwiek. Wyraziłem swoją dezaprobatę dla takiego poziomu tekstu i nie czuję się w obowiązku wskazywać tu jakiegoś właściwego tropu. Jeśli autorka zechciałaby dowiedzieć się więcej o tym tytule, to zapewne uczyniłaby to wcześniej, niekoniecznie z tak marudnego źródła jak ja ;)

Miało być długo, ale po doczytaniu tego fragmentu stwierdziłem, że będzie krótko. Gdy ktoś odmawia podania jakichkolwiek argumentów dyskusja osiąga punkt, w którym albo się kończy, albo rozmówcy wyciągają noże.

Dla siebie zachowam swoją opinię o tym, na kim ciąży ciężar przedstawiania dowodów winy, elementarnej grzeczności i szacunku dla rozmówcy.

pilot
Gość
PostWysłany: 10-03-2008, 16:37   

Ysengrinn napisał/a:
Dla siebie zachowam swoją opinię o tym, na kim ciąży ciężar przedstawiania dowodów winy, elementarnej grzeczności i szacunku dla rozmówcy.

Jak podejrzewam, obowiązuje wszystkich, ale mogę się mylić, skoro sugerujesz, że do dobrego wychowania dochodzi się drogą jakiejś swoistej dedukcji.
Przepraszam Avellanę, na Jej post odpiszę później, gdyż chciałbym znaleźć na to chwilę czasu. W tym czasie koledzy Ysengrinna mogą nadal ćwiczyć się w trudnej sztuce nabijania postów o niczym.
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu