FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
  Jak to pan DH nie czyta niczego...
Wersja do druku
DH
Gość
PostWysłany: 18-07-2008, 15:37   

To może ja napisze co już widziałem i co ze swojej strony mogę polecic choc wiekszosć juz została wymieniona. Jak bede miał troche czasu to może nawet sobie tu zrobie konto bo nie ma z kim za bardzo pogadać o anime(prawie nikt z moich znajomych nie ogląda anime, cóż, ja też kiedyś omijałem)

Obejrzałem następujące tytuły:
Devil May Cry - polecam zwłaszcza dla weteranów gry

Ghost Hunt

Shakugan no Shana(obydwa sezony) - bardzo dobre, dawać trzeci sezon!

Green Green - na początku nawet mi sie podobało, ale obejrzałem pare lepszych serii i teraz... nic specjalnego, żeby nie powiedzeć, że debilizm, jesli ci się spodobało to daruj sobie oav bo spieprzysz sobie smak tej serii,

Clannad - ma klimat,

Naruto i Naruto Shippuuden - kazdy chyba wie jak z tym jest, emocje jak w DB, warto, ale czy bez mangi naprawde nie można wymyślic jakiegoś dobrego wątku pobocznego tylko jakieś żałosne fillery?

True Tears

Bleach - bardzo przyjemnie się ogląda, aktualnie są fillery ale nie aż tak niszczace jak w Naruto

Fullmetal Alchemist - świetne, bardzo dobry klimat i ta cała alchemia, musze jeszzce obejrzec film pełnometrażowy.

H2O: footprints... - podobne do True Tears

Black Lagoon (oba sezony) - Revi rlz, ale czemu główny bohater musi robić z siebie lamusa:/. Nie mówie, żeby był zabijaką mógłby się troche dopasowac do ekipy,

Code Geass - przypomniał mi się Death Note którego jeszzce nie skonczyłem ale odstawiłem gdzies po 20 odc (ale wróce do niego). Podobni bohaterowie, ciekawe anime.
Drugi sezon dopiero bede oglądał za jakis czas.

Kenichi - takie o luzne, można obejrzeć

Itazura na kiss - ongoing, mozna oglądać, ale kto to widział, żeby panna tak do chłopa podbijała:|

Zero no tsukaima - na bierzaco trzeci sezon,

Spice and Wolf - świetne, sredniowieczne klimaty, niegłupie dialogi, fajna bohaterka, przydałby się c.d.

Myself-Yourself - takie jak true tears i h2o,

Onegai teacher- dobre ale chyba sobie troche spieprzyłem serie bo oglądałem z angielskim dubbingiem, a tam głos bohatera podkładał jakis wykastrowany czlek chyba. Ticzer jeszcze brzmiał jako tako.

Fate/Stay night - bardzo dobre, polecam

i jeszcze DB za szkuta jak leciał w tv, klask i 3 odcinki Hellsing ultimate- wspaniałe ale starszego jeszcze nie oglądałem.

Oprucz tego pozaczynane serie które czekają abym wznowił ich oglądanie: Claymore po pierwszym odc jestem i wznowie na pewno jak mnie najdzie.
Specjal A po 2 odc. nie wiem co o tym sadzić, głowni bohaterowie to jakieś dzieci słonca, najlepsi w szkole, elitarna klasa, snoby i ciule. Wole bohaterów z którymi można się utożsamiac:D
d.gray man, po 11 odc, pewnie z nim rusze za jakis czas
i ef- tale of memories po 1 odc, może też jeszcze obejrze dalej.

To tyle.
Przejdź na dół
Norrc Płeć:Mężczyzna

Status: offline

Grupy:
Lisia Federacja
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 18-07-2008, 15:45   

Ehh jak można True Tears porównać do myself-yourself ?
Wczoraj obejrzałem to drugie, dziś pierwsze i... różnica w wykonaniu jest ogromna.
TT pod każdym względem bije M-Y na głowe. Grafika i muzyka stoją na wyższym poziomie, fabuła nie jest głupkowata i przewidywalna (szczerze mówiać myślałem, że zakończenie TT będzie schematyczne ale... pozytywnie się zdziwiłem). Wątki z TT były dobrze pomyślane, zauważyłem wiele podobieństw do klasyków takich jak Air, Clannad, Kanon. Natomiast M-Y jest jak tysiące innych (choć ogląda się całkiem dobrze). Obie serie są raczej godne polecenia lecz TT bliżej do dramatu a M-Y do komedii romantycznej.

Numer Gadu-Gadu
1498253
DH
Gość
PostWysłany: 18-07-2008, 15:46   

Co do tej mangi na na wiki pisze po prawdej stronie

Manga
Autor Nishiwaki Datto (art)
Wydawca Kadokawa Shoten
Drukowana w Shōnen Ace
Wydawana 26 grudnia 2005
Liczba tomów 3 (obecnie)

a linków tu chyba nie wolno podawać więc wpisz w google fate/stay night manga
i przykladowo czwarty link od góry na peb to masz 1 tom przetłumaczony, ja bym osobisce wolał po angielsku, bo kto wie jaka jest jakość tłumaczenia. Poszukam, na pweno się znajdzie.
Powrót do góry
DH
Gość
PostWysłany: 18-07-2008, 15:56   

Prawda, ze TT jest duzo lepsze, mi zostało w pamieci. Miałem na myśli podobieństo gatunkowe i w liczbie odcinków a nie jakościowe. Ale jeśli tak postawić sprawde to TT jest dużo lepsze.
Powrót do góry
Norrc Płeć:Mężczyzna

Status: offline

Grupy:
Lisia Federacja
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 18-07-2008, 16:03   

Google mi sie popsuły (?!) więc nie pogoogluje. Nie bądź taki zasadniczy... kilka postów w góre nie krępowałeś się podać linka do wikipedi.

Jeśli dobrze pamiętam to nie można linkować rzeczy nielegelnych.
"3. Dopuszczalne jest podawanie linków do wszelkich stron, które nie naruszają punktu drugiego (ze szczególnym uwzględnieniem stron poświęconych tematyce mangi i anime), a także do innych forów dyskusyjnych. Dopuszczalne jest podawanie linków do stron oferujących AMV."

PS.Podobieństwo ze względu na ilość odcinków... jak komuś polecasz jakąś serie zaznacz czym się kierowałes proponując to i tamto. Bo ktoś pomyśli, że Ikkitousen i Hanbane remnei są podobne...

Numer Gadu-Gadu
1498253
Odpowiedz do tematu