Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Muhomorniczy jako Datahata |
Wersja do druku |
datahata
Gość
|
Wysłany: 08-12-2008, 20:38
|
|
|
tak naprawdę chciałbym cos jak Naruto najbardziej :(,ale ostatnio jak to powiedziałem usunięto mi wypowiedź i sie zemnie śmiano.
nie podobają mi sie wasze propozycje,wybaczcie,
niby jak mam sprecyzować hiperowośc,to wszystko subiektywne jest,
np co łaczy takie tytuły jak Darker than BLACK Naruto Ouran High School Host Club i Death Note
może to że stworzone światy tych tytułów były bardzo sugestywne
miałem nadzieje że wyszło coś nowego co wywołało ogólny entuzjazm oprócz Code Geass które mje sie nie podobao,pierwsza seria,
no nic nie zawracam gitary
Gość czy nie, to jest forum polskie i piszemy po polsku - interpunkcja, spacje po znakach interpunkcyjnych, zdania zaczynamy wielką literą i kończymy kropką. Proszę się do tego stosować. Tak jest w regulaminie.
IKa
Zua Biurokratka |
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-12-2008, 21:09
|
|
|
Naruciowate anime:
- Bleach - superhiper cool bohater, walki ma miecze i szybki kurs zostawania shinigami
- D.Gray-man - gotyckie anime o walce zakonu egzorcystów z akumami i Millenium Earlem (czyli tym Wielkim Zuym)
- Soul Eater - najlepszy tasiemiec ostatniego sezonu, świetna animacja, ciekawy i zakręcony świat, walki w duetach składających się z technikana i weapona (pierwszy walczy, a drugi zmienia się w bron), plus dużo humoru
- Shaman King - tez dobre, ale unikaj wersji z (o zgrozo) polskim dubbingiem
Chyba o coś takiego chodziło. |
|
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 08-12-2008, 21:34
|
|
|
jeszcze Gintama do tego moze sie wliczac ;] |
|
|
vries
|
Wysłany: 09-12-2008, 02:16
|
|
|
Gość napisał/a: | np co łaczy takie tytuły jak Darker than BLACK Naruto Ouran High School Host Club i Death Note |
Te serie nie łączy absolutnie nic, poza tym, że są dobre (poza anime Naruto, w którym jest zbyt wiele fillerów).
Dobrym pomysłem jest przejrzenie tematów o tym, co się aktualnie wydaje (zima2008/2009, jesień, lato, wiosna 2008 lub "Co w tej chwili oglądacie"). Ewentualnie napisz czego oczekujesz od anime, bo jak na razie do doszliśmy do wniosku, że chcesz shounena. A bardzo możliwe, że się mylimy.
Issina napisał/a: | jeszcze Gintama do tego moze sie wliczac ;] |
Gintamy nie polecałbym na początek, bo to seria parodiująca inne serie. |
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 09-12-2008, 17:12
|
|
|
datahata, poleciłbym Ci jeszcze Shakugan No Shana. Biedny i nie zrozumiany dzieciak przenosi się do innego świata, gdzie jest prawdziwym bossem. Jakież to banalne. Ale myślę, że przypadnie Ci do gustu. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 09-12-2008, 19:44
|
|
|
A nie przypadkiem "biedny chłopak nagle dowiedział się że umarł przed chwilą i niedługo zniknie?? i mimo to uparcie kontynuuje swoje? życie :P"
Dobra w sprawie superowych. To jest strasznie dziecinne określenie a jak zapewne wiemy nie każdemu podoba się to samo.
Dla mnie superowe są komedie absurdalne (nawet nie anime np the shadoks z anim hare+guu) i jedno anime które do porywających nie należy.
Spróbuje podać coś typowo rozrywkowo/przygodowego dla młodego fana :P
"zestaw pięćdziesiątek"
blood+
eureka 7
fullmetal alchemist
Wszystko już w dualu jap/eng napisów w bród i nawet na jełotubie można sobie obejżeć .
Później 3 pierwsze .hacki czyli sign, Legend of the Twilight i Liminality oraz dla odmiany
Samurai champloo. równierz wszystko już wyszło w dualu i rozlazło po internecie.
A potem wróć po więcej :P tylko napisz już co dokładnie cie interesuje.
Ale w nowościach raczej takich lepszych tytułów nie wypatrzysz. Wszystko co jest jakoś lepsze albo jest kontynuacją albo jest to już cięższy kaliber. Ewentualnie nie doszło nawet do połowy jak toradora, kameko dx czy Michiko to Hatchin czyli serie które oglądasz ze szczerym zaciekawieniem jednak żałujesz że nie poczekałeś z tym aż będzie już zakończone. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
datahata
Gość
|
Wysłany: 09-12-2008, 20:49
|
|
|
CainSerafin napisał/a: | Naruciowate anime:
- Bleach - superhiper cool bohater, walki ma miecze i szybki kurs zostawania shinigami
- D.Gray-man - gotyckie anime o walce zakonu egzorcystów z akumami i Millenium Earlem (czyli tym Wielkim Zuym)
- Soul Eater - najlepszy tasiemiec ostatniego sezonu, świetna animacja, ciekawy i zakręcony świat, walki w duetach składających się z technikana i weapona (pierwszy walczy, a drugi zmienia się w bron), plus dużo humoru
- Shaman King - tez dobre, ale unikaj wersji z (o zgrozo) polskim dubbingiem
Chyba o coś takiego chodziło. |
dla mnie nie jest to Naruciowate .Nie lubie elementów fantastyki jeno dla taniego efekciarstwa,lubię jak wszystko jest zracjonalizowane jak i rozbudowane,tak jak w Naruto każda technika ma swoja historie uzasadnienie w prawach rządzących tym światem,ok jest chakra i natura wody ognia czegoś tam,i tyle.tam czasem tylko ktos tam cos tam,, każda walka ma swój logiczny przebieg,rozwój wyapdków jets przekonwujacy,
Nie rajcuje mje oglądanie kolejnych fantastycznych światów gdzie wszystko opiera sie na ich fantastyczności,i tylko ta popycha fabułę naprzód.Takiegoż to sie niewdzięcznego zadania podjeliscie ,doradzania mi. zato wam jestem wdzięczny a zarazem współczuje.
Wszystkie propozycje oprócz Gintamy są z rodzaju anime jakiego nie lubię, aczkolwiek mówię,wolał bym coś porywającego z dobrą fabułą. wicie jakas przygoda .czy coś
http://myanimelist.net/animelist/Muhomorniczy
Eureka 7 wygląda mje na coś typu Last Exile ,jedne mje tego typu anime starczy.
oraz nie lubie świata typu tolkien harry porter,więc jak będą jakeis gryfy latały,to podziekował |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|