Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
spam z Jak grasz |
Wersja do druku |
gluku
AshleY
|
Wysłany: 28-06-2009, 00:09
|
|
|
Mitsurugi napisał/a: | Gram w sumie we wszystkie gatunki gier, choć kocham i ubóstwiam RPG'i. RPG'i przechodzą starannie, dokładnie i pieszczotliwie, delektując się każdym szczegółem, każdą misją poboczną, każdym dialogiem i zwrotem akcji. Każda możliwość rozmowy, wpływu (ala NWN2 czy KOTOR), zmiany, spełnienia dodatkowego questu czy mimi gry, zarobienia tych kilku pkt "reputacji" czy "charakteru", to dla mnie cód, miód, orzeszki i syrop z wanilią. RPG są wielkie. No i zapewniają nadłuższą zabawę. Gra która liczy sobie 100 godzin, zapewnia człowiekowi niebywałą rozrywkę.
Co do sposobu to wieeeeeele razy każdego "dobrego" RPG (nie liczę gniotów, jak np. Fallout 3 czy Gothic 3). Wybór ras, klas, opcji, decyzji, sprzętu, czarów, dróg, kombinacji i zakończeń stwarza okazję do wielokrotnego porzechodzenia gry. Rekord mój padł w grze Gothic II, którego przeszedłem około 24 razy (2 lata go grałem). Takiego Baldurs Gate to ponad 20 razy jak nic (ile to lat..., anie liczę dodatków, Tactics i modów :P :P). NWN, NWN2, Planescape: Torment, Elder Scrollsy, KOTORy na przykład kilka razy na pewno. Mass Effect 9 razy. Kocham rpg, teraz wyczekuję na Divinity 2 i Dragon's Age: Orignis, bo niestety, ostatnie RPG przeżywają kryzys :)
Drugim moim ulubionym gatunkiem są strategie, obowiązkowo musi być ukończona na najwyższym poziomie trudności. Najlepsze są takie w których liczy się taktyka, ekonomia i rozbudowany system polityczny (Total Wary np.), anie liczba jednostek. I dobrze jak mają tryb sieciowy, bo SI komputera to jednak nie drugi człowiek. :) |
mysle dokladnie tak samo |
_________________ wybaczcie brak polskich znakow... Holenderska asta la VistA ^_^ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|