BigBang
|
Wysłany: 17-10-2009, 18:51 Poszukuję zainteresowanych do nowego projektu.
|
|
|
Witam.
Zanim przejdę do sedna, pozwolę sobie wyjaśnić parę spraw.
"Nowy projekt" o którym wspomniałem w temacie wbrew pozorom nie jest pomysłem jakiegoś czternastolatka na założenie kolejnej grupy tłumaczącej Naruto, czy Bleach, tudzież One Piece (bardzo dobre zresztą).
Na pewno niejednokrotnie żaliliśmy się, że polska scena mangowa jest w tyle za innymi krajami, to prawda. Po pierwsze taka jest nasza mentalność, po drugie niestety jest w tym sporo racji i nie chodzi tylko o opóźnione po raz kolejny plany polskich wydawnictw mangowych.
Gdy same żale nie pomagały, postanowiliśmy wziąć inicjatywę w swoje ręce i stworzyć rodzimy serwis skupiający się na tłumaczeniach doujinshi i H-mangi. Są w Polsce dwie grupy mające w swoim dorobku takie tytuły, współpracuję z nimi. Pierwszą jest Hayate, stety-niestety skupiają się przede wszystkim na zwykłych mangach, ich doujinshi można policzyć na palcach jednej ręki, jest jeszcze Hentia Neko Land, ale oni specjalizują się w Yaoi, zwykłych H-mang mają więc niewiele. Taki stan jest dziwny biorąc pod uwagę zaskakującą ilość polskich flag na liście peerów podczas ściągania mang/anime.
W każdym razie z myślą o zbudowaniu polskiej sceny H-mangowej i doujinu powstał serwis New Hentai (dzięki wsparciu ludzi dobrej woli popierających tę ideę), na jego stronach udostępniłem większość tego typu mang przetłumaczonych na nasz język. Jest ich niewiele, korzystając więc ze swojego doświadczenia przy tłumaczeniu anime przełożyłem parę takich mang, mimo pewnych niedoskonałości (brak korekty) zostały one ciepło przyjęte, co było miłym gestem ze strony fanów.
Niestety ja sam do takiego przedsięwzięcia to zdecydowanie za mało, więc postanowiłem zawiązać grupę fanów mang, którzy będą wspólnie ze mną budować polską scenę doujinshi i H-mangi tłumacząc takie tytuły. Na razie jest nas "aż" dwie osoby, co i tak jest nie lada sukcesem, gdyż licznik odwiedzających nowo powstałą stronę po 21 dniach sięgnął 2375 wizyt indywidualnych i 7776 odsłon stron, a mimo to nikt z odwiedzających się nie pofatygował by wesprzeć tę ideę, jest to bardzo przykre.
Oto wstępne ustalenia:
-tłumaczenia będą skupiały się na doujinshi (niekoniecznie erotyka) i H-mandze,
-mogą być stałe obsady (wiadomo edytor, tłumacz, itp.), lub luźne skakanie po kwiatkach, zależy jak kto woli,
-tłumaczenia trafią do bazy New Hentai, którą mam zamiar uczynić naszym rodzimym centrum doujinu i h-mangi, lub gdziekolwiek macie ochotę (w granicach zdrowego rozsądku oczywiście),
-z przyczyn oczywistych dołączyć mogą jedynie osoby pełnoletnie.
W związku z powyższym zapraszam do zapoznania się z naszym serwisem, który mam nadzieję będzie w przyszłością największą bazą polskiej erotyki mangowej.
(link tylko dla osób pełnoletnich)
www.newhentai.plwww.newhentai.pl
Zainteresowanych proszę o kontakt tutaj na forum, można dać info w tym temacie, na gg, pm, emial, itp.
Dziękuję wszystkim za uwagę i mam nadzieję, że poprzecie naszą ideę nie tylko poprzez czytanie mang, ale aktywny udział w powstawaniu polskiej sceny mangi erotycznej.
Pozdrawiam! |
|
|