Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Aime długie, krótkie oraz zadługie i zakrótkie. |
Wersja do druku |
ZUBEK
Niestety, to ja ...
|
Wysłany: 10-11-2009, 21:22 Aime długie, krótkie oraz zadługie i zakrótkie.
|
|
|
Zastanawia mnie jaka według was powinna być długość anime.
Jak wiemy generalnie anime są 12 odc. i 24-26 odc. ale zdarzają się dłuższe na 40-50 odc. albo super długie na kilkaset. Moje pytanie brzmi jaka powinna być długość anime, ogólnie.
Ale do tego od razu mam inne pytanie. Które serie są według was za krótkie, za długie itp.
Pierwsze pytanie też warto poprzeć przykładem.
Dla mnie np. najlepsza długość anime to około 54 odc. mniej więcej tyle ma Soule Eater i Fushigi Yuugi i to był czas idealny. Nie było niedosytu, ani żadnych wypełniaczy i nudy. W FMA które ma 40 parę też wszystko się zgrywa. Moim zdaniem anime powinny być robione, nie na 12 i 24, ale na 24 i 54.
Za to anime które według mnie nie pasują do liczby odcinków jest przede wszystkim Yami to Boushi to Hon no Tabibito, bo gdyby twórcy się starali, to anime miałoby co najmniej 30 odc.
Natomiast bleach jest jak dla mnie za długi, nie sam główny wątek tylko ogół, mogliby sobie odpuścić z filery, bo zajmują one około 100 odc. Co oni chcieli, nabić jak największą liczbę odcinków.
A jakie waszym zdaniem mają być długie anime, i które mają złą liczbę odcinków ??? |
_________________ Lubię dobre Anime |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|