Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Anime- czy to tylko "Chińskie bajki" |
Wersja do druku |
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 27-11-2009, 13:21 Anime- czy to tylko "Chińskie bajki"
|
|
|
Cóż w jednym temacie zrobił się spory off-top więc można go założyć tu.
Kontynuując: Moim zdaniem, jak wielu fanów M&A to świat podobny do naszego multiświata".
O co mi chodzi? Taka piosenka była:
"Wszystko się może zdarzyć..." |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 27-11-2009, 14:14
|
|
|
Z całym szacunkiem oczywiście, ale uważam, że temat jest nie potrzebny. Wszelkie dyskusję o anime w takich topikach jak np. "Anime- czym są dla was?" według mnie wyczerpały tego typu tematy, lub je wyczerpują aktualnie. Po za tym, tego typu dyskusja pojawia się co jakiś czas, ale sam temat będzie wyglądał na zasadzie "gruszka czy jabłko?". Jedni będą pisać "to moje życie, marzenia itp.", a inni, "dojrzalsi" (to ironia), będą mówili, że nie, wyjdź z domu, w twoim wieku też tak myślałem itp. I po jakiś 10 postach rozpocznie się kłótnia, wpadnie Redakcja i będzie bajzel. Potem będzie wymądrzanie się, zgrywanie dorosłych, popisy elokwencji, kłótnia czy to rozrywka czy coś więcej, hentai a anime, dobre i złe strony itd. Ale to moje zdanie :). Tak w większości tego typu tematy się kończą. |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 27-11-2009, 22:44
|
|
|
Jak kłót... przepraszam, porywista dyskusja, to Grisznak swoje pięć groszy da :).
Czasami, jak oglądam anime typu Full Metal Panic i spoglądam na nie z punktu widzenia osoby, co nie jest w tematyce anime, to faktycznie można odnieść wrażenie, że to tylko chińska bajka. Poprostu duża część tytułów, więcej pokazuje materiału, które może uchodzić za dziecinne (dragon ball idealny przykład, w sumie nie powinien być dla dzieci), przez co laicy uważają japoński za chiński, a anime za bajki. Takim oto sposobem, mamy "chińskie bajki". |
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 27-11-2009, 23:02
|
|
|
Ze względu na to, że temat nie porusza niczego, co już nie było wielokrotnie poruszane w wielu innych tematach, a na dodatek treść postu otwierającego jest dosyć niejasna i trudno się zorientować o co autorowi naprawdę chodziło, wątek zamykam. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|