Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ben 10 |
Wersja do druku |
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 28-03-2010, 01:06 Ben 10
|
|
|
Nikt się nie przyzna w oczy, ale lubi ten serial animowany.
Na początku nawet myślałem, że to jakieś anime, ale jednak Amerykanie pokazali, że nie tylko Japończycy mają banie nie od parady.
Ostatecznie, gdy Ben znalazł ten cały Omnitrix, wszyscy zastanawiali się, kto jest jego twórcą, i po co w ogóle go stworzył. Więc te tajemnice trały przez pierwszą Serie. W Alien Force w końcu spotkał twórce tejże broni, który przepowiedział mu, że uratuje galaktykę <i żeby to tylko raz>. Pomysł był innowacyjny, i moim zdaniem nie spalili go. A co wy myślicie? |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 28-03-2010, 01:10
|
|
|
Czy właśnie zaspoilerowałeś zakończenie kolejnej serii o której nikt poza tobą tutaj nie słyszał?
I czy to znaczy, że twoja postać na Multiświecie znowu wyciągnie jakieś dziwne moce z tyłka.
P.S. Nic nie myślę, bo nie znam serii, ale w tym co o niej napisałeś nie widzę ani absolutnie niczego innowacyjnego. |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 28-03-2010, 01:12
|
|
|
Repli, zdajesz sobie sprawę, że jeśli ktoś nie kojarzy w ogóle Ben 10 (jak na przykład ja) nie ma pojęcia, o czym w ogóle jest ten post, bo nie zawiera on żadnego przybliżenia serii. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 28-03-2010, 01:15
|
|
|
Cytat: | Czy właśnie zaspoilerowałeś zakończenie kolejnej serii o której nikt poza tobą tutaj nie słyszał? |
Nie?
Cytat: | I czy to znaczy, że twoja postać na Multiświecie znowu wyciągnie jakieś dziwne moce z tyłka. |
Ehh, niektórzy myślą trochę negatywnie
Keii napisał/a: | przybliżenia serii |
Take That!
http://www.stopklatka.pl/dvd/recenzja.asp?wi=59056
A to mnie się czepiają, że nie umiem szukać w google. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 28-03-2010, 01:20
|
|
|
W interesie Twoim, jako założyciela tematu, w którym chcesz wywołać dyskusję leży przybliżenie jej tematu współrozmówcom, jeśli jest to rzecz raczej nieznana, jak w tym przypadku. Googlowanie nie ma nic do tego. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 28-03-2010, 08:22
|
|
|
RepliForce napisał/a: | Nikt się nie przyzna w oczy, ale lubi ten serial animowany. |
Nikt lubi? Chyba się zgodzę. Owszem, Tanuk to forum o anime, ale intuicja mi podpowiada, że Ben 10'a oglądała tu zaledwie garstka osób. Ja do nich nie należę i nie zacznę, nie jestem targetem.
I jeżeli zakładasz temat to nie oczekuj, że ludzie się rzucą googlować żeby się dowiedzieć co autor miał na myśli - co innego kiedy ktoś zadaje pytanie - wtedy sam jest zainteresowany i wypada żeby włożył w swoje zainteresowanie trochę wysiłku, a co innego kiedy ktoś jest na tyle mało zainteresowany że nie wie nawet o czym tak naprawdę mowa.
A w samym pomyśle który opisałeś też nie widzę nic innowacyjnego. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 28-03-2010, 10:55
|
|
|
To może żeby nie robić OTa, ja się wypowiem na temat Ben 10.
Oglądałem tylko serie podstawową, Alien Force tylko po kilka EPków, w dodatku nie po kolei (jak się przypadkiem włączyło CN podczas skakania po kanałach). Szczerze, nic szczególnego, wygląda to tak, jakby po prostu zerżnięto większość z seriali robionych w podobnej konwencji (na czele z różnego rodzaju sentaiami). A bodajże czwarty epizod w pierwszym sezonie, kiedy to Ben z dziadkiem i kuzynką przyjeżdżają do cioci (?) i "wszyscy się jakoś dziwnie zachowują" nie odróżnia się niemal niczym od pewnego epka z pierwszego sezonu Martina Mystery!
Zdecydowanie nie warto poświęcać więcej czasu na tą serię i obejrzeć wymienionego Martina Mystery. Szczególnie jeśli chodzi o pierwszy sezon, bo w następnych wiało nudą. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 28-03-2010, 11:29
|
|
|
Oberzałem parę odcinków kiedyś tam. Nic nadzwyczajnego. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 28-03-2010, 11:45
|
|
|
Okej... Po pierwsze, Repli bądź tak miły, zedytuj pierwszy post i napisz jakieś wprowadzenie do tematu. Tak jak podkreślił Keii, nie każdy miał okazję to oglądać i wchodząc tu, zapewne oczekuje że czegoś jednak się dowie i nie będzie przy tym musiał używać wujka Google ani cioci Wiki. To JEST w twoim interesie, jako założyciela tematu (chyba, że chcesz ludzi zniechęcić do tej kreskówki, w takim razie świetnie ci idzie). Po drugie, jak jeszcze raz ktoś wyskoczy z Multiświatem to pogonię. To nie ten dział...
Na razie temat kwalifikuje się jako spam, jeżeli chcesz go utrzymać przy życiu Repli, wprowadź poprawki.
Edit: Po konsultacji z autorem tematu zostaje on zamknięty. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|