Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Spam Grisza |
Wersja do druku |
Grisznak
Gość
|
Wysłany: 22-11-2010, 13:11
|
|
|
Cytat: | Jest kilka osób, których recenzje czytam ze względu na nick, a nie opisywaną serię i wcale nie wynika to z "układów towarzyskich" (swoją drogą, Twoje teorie spiskowe robią się męczące, nikt cię stąd nie wyrzucał, odszedłeś bo chciałeś, udawanie teraz niewinnej ofiary jest trochę nie na miejscu) |
(choć pewnie zaraz to wyleci, odpowiem ci, może do Ciebie dotrze)
Odszedłem z Tanuki z kilku przyczyn. Primo, nie jest fajnie, gdy połowa ludzi, z którymi teoretycznie masz współpracować, regularnie obrabia ci tyłek za plecami, a na zewnątrz uśmiechają się. Secundo, nie jest fajnie, gdy odwalasz kawał roboty, a niemal 1/3 tzw. redakcji nie robi po prostu nic (bo wystarczy zerknąć na listę osób w składzie redakcyjnym i sprawdzić, ile z tych osób cokolwiek napisało w ostatnich miesiącach), a grzeje się w ciepełku, które wypracowują inni. Tertio, o ile wcześniej grono towarzyskie i recenzenckie było sukcesywnie poszerzane i wymieszane, tak teraz redakcja zamknęła się wokół relatywnie niedużego, mieszkającego koło siebie grona, tworząc kółeczko wzajemnej adoracji. Ci spoza niego, którzy pracują często na poziom Tanuka, są nierzadko w prywatnych rozmowach wyśmiewani i traktowani per noga (przez grzeczność nie napiszę tego, co nieraz słyszałem od obecnej ekipy na temat np. Piotrka czy Mitsurugiego). Gdzie widzisz jakieś teorie spiskowe - nie wiem i nie wnikam w to. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|