FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
  Spam Grisza
Wersja do druku
Grisznak
Gość
PostWysłany: 22-11-2010, 13:11   

Cytat:
Jest kilka osób, których recenzje czytam ze względu na nick, a nie opisywaną serię i wcale nie wynika to z "układów towarzyskich" (swoją drogą, Twoje teorie spiskowe robią się męczące, nikt cię stąd nie wyrzucał, odszedłeś bo chciałeś, udawanie teraz niewinnej ofiary jest trochę nie na miejscu)

(choć pewnie zaraz to wyleci, odpowiem ci, może do Ciebie dotrze)
Odszedłem z Tanuki z kilku przyczyn. Primo, nie jest fajnie, gdy połowa ludzi, z którymi teoretycznie masz współpracować, regularnie obrabia ci tyłek za plecami, a na zewnątrz uśmiechają się. Secundo, nie jest fajnie, gdy odwalasz kawał roboty, a niemal 1/3 tzw. redakcji nie robi po prostu nic (bo wystarczy zerknąć na listę osób w składzie redakcyjnym i sprawdzić, ile z tych osób cokolwiek napisało w ostatnich miesiącach), a grzeje się w ciepełku, które wypracowują inni. Tertio, o ile wcześniej grono towarzyskie i recenzenckie było sukcesywnie poszerzane i wymieszane, tak teraz redakcja zamknęła się wokół relatywnie niedużego, mieszkającego koło siebie grona, tworząc kółeczko wzajemnej adoracji. Ci spoza niego, którzy pracują często na poziom Tanuka, są nierzadko w prywatnych rozmowach wyśmiewani i traktowani per noga (przez grzeczność nie napiszę tego, co nieraz słyszałem od obecnej ekipy na temat np. Piotrka czy Mitsurugiego). Gdzie widzisz jakieś teorie spiskowe - nie wiem i nie wnikam w to.
Przejdź na dół
Odpowiedz do tematu