Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Spam z Jakie anime obejrzeć |
Wersja do druku |
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 23-01-2011, 21:09
|
|
|
Imo dobra recenzja (i nie mówię teraz tylko o anime) powinna być obiektywna. (tak, są recenzje obiektywne)
Tytuł nie powinien być oceniony wg własnego widzimisię, bo recenzentowi się spodobał lub też nie, tylko powinien być poparty konkretnymi argumentami, tezami, artykułami itd.
Bo jak to mawiała moja wykładowczyni, "osoba czytająca recenzje ma w du*** twoje zdanie. Liczą się konkrety".
Ale to tak w ramach OT'a i bez próby trollowania. |
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 23-01-2011, 21:27
|
|
|
Cytat: | Imo dobra recenzja (i nie mówię teraz tylko o anime) powinna być obiektywna. (tak, są recenzje obiektywne)
Tytuł nie powinien być oceniony wg własnego widzimisię, bo recenzentowi się spodobał lub też nie, tylko powinien być poparty konkretnymi argumentami, tezami, artykułami itd.
Bo jak to mawiała moja wykładowczyni, "osoba czytająca recenzje ma w du*** twoje zdanie. Liczą się konkrety". |
Siedzę w tej branży od jakichś kilkunastu lat. Prasę czytam od dwudziestu. W życiu nie widziałem obiektywnej recenzji. Podejrzewam, że mylisz recenzję z opisem. A ów cytat z twojej wykładowczyni, to (wybacz szczerość) bełkot i pustosłowie. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 23-01-2011, 21:32
|
|
|
No cóż... jak dla mnie zdanie wykładowczyni ze stażem reżyserskim > anonimowej eminencji z forum ;] |
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 23-01-2011, 21:48
|
|
|
Nie oceniaj człowieka po jednym zdaniu i na podstawie stereotypów, bo akurat reżyser teatralny nie ma podstaw, by "nie wielbić" recenzentów literackich, filmowych, czy innych panoszących się po ziemi.
Więc nadal będę uważała opinie mojej wykładowczyni za trochę bardziej wartościową od twojej.
No, ale tyle ode mnie. Nie przyszłam tu z misją nawracania czy coś. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|