Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
tak a propos rachunkow za serwer.... |
Wersja do druku |
Bianca -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 06-12-2005, 13:37
|
|
|
Reklama to narzędzie szatana... ostateczność.
Naprawdę łatwiej będzie załatwić w mswia zgodę na kwestę publiczną i włożyć na stronę wezwanie do wsparcia. Zwłaszcza jakby udało się dogadać z którymś serwisów płatności online... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-12-2005, 15:04
|
|
|
wa-totem, nie szacuj ludzi zgodnie ze swoim stanem portfela. wiekszosc ludzi naprawde chetniej kliknie w banner (ktory juz jest) niz bedzie probowalo przelac nawet zlotowke z nieistniejacego rachunku bankowego (w szczegolnosci mam na mysli wszystkich czytelnikow ponizej 16 lat) |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 06-12-2005, 15:20
|
|
|
~_~
no, może, ale przecież konta w bankach internetowych i przelewy z tychże podobno są za darmo? ^_~
Wiem, wiem. Nie ma nic za darmo...
No, pewnie będzie trzeba wziąć takie reklamy....
Zaraz, a może wspólna promocja z mBankiem? Konto + przelewy dla tanuka bez kwoty minimalnej i za darmo? _^_ naaante ne~ |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-12-2005, 15:30
|
|
|
totem, to nadal jest dla conajmniej studentow starszych lat i przedsiebiorczej mlodziezy. stopien wykorzystania internetu/bankow internetowych/bankow w ogole jest w polsce naprawde mniejszy niz na zachodzie, wiec nie patrz na to co robi i ma AY.
i wiem, bannery jak jest ich za duzo sa be... ale skladki skladkami, tylko ze na razie mamy 2 strony, w planach 3, dochodza znaczki, koszulki, kubki i bog jeszcze wie co..... wiec nie wiem czy ten jeden banner z adnotacja "ludzie, ale wezcie klikajcie" by sie nie oplacil.... |
Ostatnio zmieniony przez wa-totem dnia 06-12-2005, 15:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 06-12-2005, 15:33
|
|
|
Totem, weź pod uwagę parę rzeczy... Spora część naszych czytelników to nieletni. Nie każdy nieletni ma konto. A jeśli już ma, to niekoniecznie w banku internetowym - ja na przykład mam konto Grafitti w PKO BP i po prostu nie obsługuję przelewów internetowych. Po prostu wielce szacowne PKO niech je piorun trzaśnie uznało, że "graficiarzom" nie będzie to potrzebne, podobnie jak kilka innych usług...
Poza tym - zwykłe ludzkie lenistwo. Kliknięcie w banner zajmuje sekundę, żeby coś przelać trzeba wypełnić jakiś formularz, co zajmuje około minuty. Wniosek? |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 06-12-2005, 17:06
|
|
|
Znając życie w banner i tak nikt nie kliknie. Tym bardziej, że pewnie całość działa jak Adds by Google, które najczęściej wyłapią jedno słowo i na nim bazują (jak chociażby te na devie - co i rusz złapią "is located in Poland" i na koncie raczej mangowym uparcie wyświetlają wycieczki do egzotycznego państwa w Europie ^^")...
I czy szybko nie utraci się nad tym kontroli? Bo żeby nagle nie zaczęły wyskakiwać upiększacze z serii "wielgachny obrazek z niewielkim kwadracikiem, który i tak nie działa, a całość przesuwa się ze stroną tak, że zamknąć tego ni cholery"?
Tak, młodzież nie potrafi przelać pieniędzy. Jedna panienka z mej byłej klasy na gwałt szukała "placówki mBanku". Na stwierdzenie, że to-to oddziału nie ma, utrzymywała, że jej o placówkę chodzi. XDD No i przyznajmy, że młodzieży szkoda. Bo póki utrzymywani przez rodzicieli, to nie zdają sobie sprawy, że takie choćby 10 zł to nie jest wiele. Chyba, że się mylę, a tak naprawdę moi rówieśnicy to skomercjalizowane i zepsute worki pieniędzy, co też może być prawdą.
Chociaż oczywiście jasne, że trzeba skądś tę kasę wziąć, bo nie wszyscy pozwolą sobie na składki zawsze i wszędzie (vide - ja, czyli aktualnie skubię na podręcznik ;P), przez co całość utrzymuje nawet jedna osoba. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-12-2005, 17:17
|
|
|
ka_tka napisał/a: | Znając życie w banner i tak nikt nie kliknie. Tym bardziej, że pewnie całość działa jak Adds by Google, które najczęściej wyłapią jedno słowo i na nim bazują (jak chociażby te na devie - co i rusz złapią "is located in Poland" i na koncie raczej mangowym uparcie wyświetlają wycieczki do egzotycznego państwa w Europie ^^")... |
to jest polskie, wiec reklamy beda miejscowe. notabene, w banner moze klikac chociazby redakcja (ktore, notabene, w banner hostbanku nie klika....................). w tym celu robi sie notke "prosba klikac, bo serwer platny" - zdumiewajaco wiele ludzi to czyta
ka_tka napisał/a: | I czy szybko nie utraci się nad tym kontroli? Bo żeby nagle nie zaczęły wyskakiwać upiększacze z serii "wielgachny obrazek z niewielkim kwadracikiem, który i tak nie działa, a całość przesuwa się ze stroną tak, że zamknąć tego ni cholery"? |
tam wyznaczasz gdzie ci sie te reklamy maja pojawic. a jesli sie nagle robia wieksze niz mialy - nikt nas nie trzyma przy tym pomysle
to jest tak ze probuje znalezc rozwiazanie bazujace na minimalnej liczbie osob "dedykowanych" - tak zeby jesli nagle zdecydujemy sie robic nie wiem, strone o zwierzatkach w zoo, a nie o anime, to tanuki moglo stac bez tego zeby ktos dokladal do niego te kilka stow rocznie (i tak, dla niektorych z nas to nie jest wielka kasa, ale dla innych znowu nie taka mala) |
|
|
|
|
|
Taur
... To nie ta bajka...?
|
Wysłany: 06-12-2005, 21:01
|
|
|
Pomysł nie jest zły ale trzeba sprawdzić jaką formę ma przyjąć - ruchoma reklamówka - nigdy w życiu.
Natomiast co do przelewów bankowych i nie kumatości młodzieży sądzę że popadamy w skrajności - idioci się zdarzają, ale nawet wśród młodszych roczników ten rodzaj płatności jest popularny - oczywiście w przypadku tych osób, które posiadają rachunek bankowy. W ostateczności można stosować obie formy - przelewy bankowe i stawianie reklam. |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 06-12-2005, 22:08
|
|
|
jestem za płatnym bannerkiem ale:
- nie może się przyklejac do myszki
- nie może zajmować całej strony - typ poltergeist
- nie może byż z typu "do jasnej anielki, jak sie toto wyłacza O_o???" |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 07-12-2005, 10:06
|
|
|
Ja podobnie jestem za płatnym bannerem, ale musi on należeć do gatunku "wygody i kulturalny", a nie wkurzać. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 09-12-2005, 18:28
|
|
|
Chcę zauważyć że Google AdSense też działa na Polskę i mimo wszystko są to jedne z łatwiejszych reklam do wstawienia - można je elegancko wpasować w resztę strony. Do tego ich algorytm jest jednak mniej więcej trafny - zwykle reklamy z GAS które widzę pasują do treści strony. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 09-12-2005, 21:39
|
|
|
hmm........... jest w tym sporo racji- stawki google beda wyzsze i reklam ma wiecej.... trzebaby tylko obadac jak sie z tego placi podatki.....
tak nawiasem, jezeli planujemy stowarzyszenie bez dzialalnosci gospodarzej, to jak wtedy wyglada korzystanie z takiego czegos? |
|
|
|
|
|
Raul
|
Wysłany: 10-12-2005, 01:37
|
|
|
ka_tka napisał/a: | Tak, młodzież nie potrafi przelać pieniędzy. Jedna panienka z mej byłej klasy na gwałt szukała "placówki mBanku". Na stwierdzenie, że to-to oddziału nie ma, utrzymywała, że jej o placówkę chodzi. |
W Łodzi jest jedna :) Nie wiem dokladnie co tam mozna zrobic ale istnieje :)
ka_tka napisał/a: | Chociaż oczywiście jasne, że trzeba skądś tę kasę wziąć, bo nie wszyscy pozwolą sobie na składki zawsze i wszędzie (vide - ja, czyli aktualnie skubię na podręcznik ;P), przez co całość utrzymuje nawet jedna osoba. |
Ja mialem inne propozycje a na banery mam ulubiona wtyczke do firefoxa :)
Coz, Google AdSense ma pewne zalety. :) |
_________________ “Why is it," he said, one time, at the subway entrance, "I feel I've known you so many years?"
"Because I like you," she said, "and I don't want anything from you.”
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|