| | 
	| 

| Ogłoszenie |  
	| 
			Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
		 |  

| tak a propos rachunkow za serwer.... |  
	| Wersja do druku |  
	| Bianca -Usunięty-
 Gość

|  |  
	|   |  |  |  |  
	| wa-totem  ┐( ̄ー ̄)┌

Status: offline

Grupy:
 Fanklub Lacus Clyne
 WIP

| 

|  Wysłany: 06-12-2005, 13:37 | 
 |  
			| 
 |  
			| Reklama to narzędzie szatana... ostateczność. Naprawdę łatwiej będzie załatwić w mswia zgodę na kwestę publiczną i włożyć na stronę wezwanie do wsparcia. Zwłaszcza jakby udało się dogadać z którymś serwisów płatności online...
 |  
			| _________________
 笑い男: 歌、酒、女の子                   DRM: terror talibów kapitalizmu

|  |  
	|     |  |  |  |  
	| Bianca -Usunięty-
 Gość

| 

|  Wysłany: 06-12-2005, 15:04 | 
 |  
			| 
 |  
			| wa-totem, nie szacuj ludzi zgodnie ze swoim stanem portfela. wiekszosc ludzi naprawde chetniej kliknie w banner (ktory juz jest) niz bedzie probowalo przelac nawet zlotowke z nieistniejacego rachunku bankowego (w szczegolnosci mam na mysli wszystkich czytelnikow ponizej 16 lat) |  
			|  |  |  
	|   |  |  |  |  
	| wa-totem  ┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
 Fanklub Lacus Clyne
 WIP

| 

|  Wysłany: 06-12-2005, 15:20 | 
 |  
			| 
 |  
			| ~_~ no, może, ale przecież konta w bankach internetowych i przelewy z tychże podobno są za darmo? ^_~
 Wiem, wiem. Nie ma nic za darmo...

No, pewnie będzie trzeba wziąć takie reklamy....

Zaraz, a może wspólna promocja z mBankiem? Konto + przelewy dla tanuka bez kwoty minimalnej i za darmo? _^_ naaante ne~
 |  
			| _________________
 笑い男: 歌、酒、女の子                   DRM: terror talibów kapitalizmu

|  |  
	|     |  |  |  |  
	| Bianca -Usunięty-
 Gość

| 

|  Wysłany: 06-12-2005, 15:30 | 
 |  
			| 
 |  
			| totem, to nadal jest dla conajmniej studentow starszych lat i przedsiebiorczej mlodziezy. stopien wykorzystania internetu/bankow internetowych/bankow w ogole jest w polsce naprawde mniejszy niz na zachodzie, wiec nie patrz na to co robi i ma AY. 
 i wiem, bannery jak jest ich za duzo sa be... ale skladki skladkami, tylko ze na razie mamy 2 strony, w planach 3, dochodza znaczki, koszulki, kubki i bog jeszcze wie co..... wiec nie wiem czy ten jeden banner z adnotacja "ludzie, ale wezcie klikajcie" by sie nie oplacil....
 |  
			| 
 Ostatnio zmieniony przez wa-totem dnia 06-12-2005, 15:49, w całości zmieniany 1 raz
 |  |  
	|   |  |  |  |  
	| Mai_chan  Spirit of joy

Grupy:
 Fanklub Lacus Clyne
 Tajna Loża Knujów
 WIP

| 

|  Wysłany: 06-12-2005, 15:33 | 
 |  
			| 
 |  
			| Totem, weź pod uwagę parę rzeczy... Spora część naszych czytelników to nieletni. Nie każdy nieletni ma konto. A jeśli już ma, to niekoniecznie w banku internetowym - ja na przykład mam konto Grafitti w PKO BP i po prostu nie obsługuję przelewów internetowych. Po prostu wielce szacowne PKO niech je piorun trzaśnie uznało, że "graficiarzom" nie będzie to potrzebne, podobnie jak kilka innych usług... 
 Poza tym - zwykłe ludzkie lenistwo. Kliknięcie w banner zajmuje sekundę, żeby coś przelać trzeba wypełnić jakiś formularz, co zajmuje około minuty. Wniosek?
 |  
			| _________________
 Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
 Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!

O męcę twórczej:
 [23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

|  |  
	|     |  |  |  |  
	| ka_tka  

| 

|  Wysłany: 06-12-2005, 17:06 | 
 |  
			| 
 |  
			| Znając życie w banner i tak nikt nie kliknie. Tym bardziej, że pewnie całość działa jak Adds by Google, które najczęściej wyłapią jedno słowo i na nim bazują (jak chociażby te na devie - co i rusz złapią "is located in Poland" i na koncie raczej mangowym uparcie wyświetlają wycieczki do egzotycznego państwa w Europie ^^")... 
 I czy szybko nie utraci się nad tym kontroli? Bo żeby nagle nie zaczęły wyskakiwać upiększacze z serii "wielgachny obrazek z niewielkim kwadracikiem, który i tak nie działa, a całość przesuwa się ze stroną tak, że zamknąć tego ni cholery"?

Tak, młodzież nie potrafi przelać pieniędzy. Jedna panienka z mej byłej klasy na gwałt szukała "placówki mBanku". Na stwierdzenie, że to-to oddziału nie ma, utrzymywała, że jej o placówkę chodzi. XDD No i przyznajmy, że młodzieży szkoda. Bo póki utrzymywani przez rodzicieli, to nie zdają sobie sprawy, że takie choćby 10 zł to nie jest wiele. Chyba, że się mylę, a tak naprawdę moi rówieśnicy to skomercjalizowane i zepsute worki pieniędzy, co też może być prawdą.

Chociaż oczywiście jasne, że trzeba skądś tę kasę wziąć, bo nie wszyscy pozwolą sobie na składki zawsze i wszędzie (vide - ja, czyli aktualnie skubię na podręcznik ;P), przez co całość utrzymuje nawet jedna osoba.
 |  
			|  |  |  
	|   |  |  |  |  
	| Bianca -Usunięty-
 Gość

| 

|  Wysłany: 06-12-2005, 17:17 | 
 |  
			| 
 |  
			| 	  | ka_tka napisał/a: |  	  | Znając życie w banner i tak nikt nie kliknie. Tym bardziej, że pewnie całość działa jak Adds by Google, które najczęściej wyłapią jedno słowo i na nim bazują (jak chociażby te na devie - co i rusz złapią "is located in Poland" i na koncie raczej mangowym uparcie wyświetlają wycieczki do egzotycznego państwa w Europie ^^")... | 
 to jest polskie, wiec reklamy beda miejscowe. notabene, w banner moze klikac chociazby redakcja (ktore, notabene, w banner hostbanku nie klika....................). w tym celu robi sie notke "prosba klikac, bo serwer platny" - zdumiewajaco wiele ludzi to czyta

| ka_tka napisał/a: |  	  | I czy szybko nie utraci się nad tym kontroli? Bo żeby nagle nie zaczęły wyskakiwać upiększacze z serii "wielgachny obrazek z niewielkim kwadracikiem, który i tak nie działa, a całość przesuwa się ze stroną tak, że zamknąć tego ni cholery"? | 
 tam wyznaczasz gdzie ci sie te reklamy maja pojawic. a jesli sie nagle robia wieksze niz mialy - nikt nas nie trzyma przy tym pomysle

to jest tak ze probuje znalezc rozwiazanie bazujace na minimalnej liczbie osob "dedykowanych" - tak zeby jesli nagle zdecydujemy sie robic nie wiem, strone o zwierzatkach w zoo, a nie o anime, to tanuki moglo stac bez tego zeby ktos dokladal do niego te kilka stow rocznie (i tak, dla niektorych z nas to nie jest wielka kasa, ale dla innych znowu nie taka mala)
 |  
			|  |  |  
	|   |  |  |  |  
	| Taur  ... To nie ta bajka...?

| 

|  Wysłany: 06-12-2005, 21:01 | 
 |  
			| 
 |  
			| Pomysł nie jest zły ale trzeba sprawdzić jaką formę ma przyjąć - ruchoma reklamówka - nigdy w życiu. Natomiast co do przelewów bankowych i nie kumatości młodzieży sądzę że popadamy w skrajności - idioci się zdarzają, ale nawet wśród młodszych roczników ten rodzaj płatności jest popularny - oczywiście w przypadku tych osób, które posiadają rachunek bankowy. W ostateczności można stosować obie formy - przelewy bankowe i stawianie reklam.
 |  
			|  |  |  
	|   |  |  |  |  
	| IKa  

Grupy:
 WIP

| 

|  Wysłany: 06-12-2005, 22:08 | 
 |  
			| 
 |  
			| jestem za płatnym bannerkiem ale: - nie może się przyklejac do myszki
 - nie może zajmować całej strony - typ poltergeist
 - nie może byż z typu "do jasnej anielki, jak sie toto wyłacza O_o???"
 |  
			|  |  |  
	|   |  |  |  |  
	| Zegarmistrz  

Grupy:
 AntyWiP

| 

|  Wysłany: 07-12-2005, 10:06 | 
 |  
			| 
 |  
			| Ja podobnie jestem za płatnym bannerem, ale musi on należeć do gatunku "wygody i kulturalny", a nie wkurzać. |  
			| _________________
 Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.

|  |  
	|     |  |  |  |  
	| Crack  

Grupy:
 Fanklub Lacus Clyne

| 

|  Wysłany: 09-12-2005, 18:28 | 
 |  
			| 
 |  
			| Chcę zauważyć że Google AdSense też działa na Polskę i mimo wszystko są to jedne z łatwiejszych reklam do wstawienia - można je elegancko wpasować w resztę strony. Do tego ich algorytm jest jednak mniej więcej trafny - zwykle reklamy z GAS które widzę pasują do treści strony. |  
			| _________________
 One to rule them all, One to find them,
 One to bring them all and in peace bind them
 |  |  
	|     |  |  |  |  
	| Bianca -Usunięty-
 Gość

| 

|  Wysłany: 09-12-2005, 21:39 | 
 |  
			| 
 |  
			| hmm........... jest w tym sporo racji- stawki google beda wyzsze i reklam ma wiecej.... trzebaby tylko obadac jak sie z tego placi podatki..... 
 tak nawiasem, jezeli planujemy stowarzyszenie bez dzialalnosci gospodarzej, to jak wtedy wyglada korzystanie z takiego czegos?
 |  
			|  |  |  
	|   |  |  |  |  
	| Raul  

| 

|  Wysłany: 10-12-2005, 01:37 | 
 |  
			| 
 |  
			| 	  | ka_tka napisał/a: |  	  | Tak, młodzież nie potrafi przelać pieniędzy. Jedna panienka z mej byłej klasy na gwałt szukała "placówki mBanku". Na stwierdzenie, że to-to oddziału nie ma, utrzymywała, że jej o placówkę chodzi. | 
 W Łodzi jest jedna :) Nie wiem dokladnie co tam mozna zrobic ale istnieje :)

| ka_tka napisał/a: |  	  | Chociaż oczywiście jasne, że trzeba skądś tę kasę wziąć, bo nie wszyscy pozwolą sobie na składki zawsze i wszędzie (vide - ja, czyli aktualnie skubię na podręcznik ;P), przez co całość utrzymuje nawet jedna osoba. | 
 Ja mialem inne propozycje a na banery mam ulubiona wtyczke do firefoxa :)

Coz, Google AdSense ma pewne zalety. :)
 |  
			| _________________
 “Why is it," he said, one time, at the subway entrance, "I feel I've known you so many years?"
 "Because I like you," she said, "and I don't want anything from you.”

|  |  
	|     |  |  |  |  
	|  |  
	| Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach