Tapeta |
Wersja do druku |
Kikuts
|
Wysłany: 02-04-2007, 16:58 Tapeta
|
|
|
Czy wiecie co trzeba zrobić aby tapeta sama się zmieniała?? |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 02-04-2007, 17:05
|
|
|
Opisz dokładniej problem. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Kikuts
|
Wysłany: 02-04-2007, 17:13
|
|
|
Raz w kafejce widziałem jak tapeta sama się zmieniała bez interwencji człowieka... Tylko to wiem nic więcej... |
|
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
|
Wysłany: 02-04-2007, 17:14 Re: Tapeta
|
|
|
Kikuts napisał/a: | Czy wiecie co trzeba zrobić aby tapeta sama się zmieniała?? |
Jeżeli chcesz aby sie zmieniała sama co np. dwa dni, to watpie, ze to możliwe *przerabiałam dokłądnie panel sterowania, i nie spotkałąm sie jeszcze z czymś takiem >.< ale udowodniono mi że istnieje trójkat który ma dwa kąty proste......*
A jeżeli chcsz aby Ci sie zmieniała co chwile *jakiś czas*, zrób sobie odpowiedniego gifa i go ustaw jako tapete. |
|
|
|
|
|
Kikuts
|
Wysłany: 02-04-2007, 17:19
|
|
|
Oki dzięki zrobie tego Gifa... Tylko nasz moze dobry program do tego?? |
|
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
|
Wysłany: 02-04-2007, 17:22
|
|
|
Animowane gify to nie moja działka, ale na pewno ktoś się na forum znajdzie.
Jeszcze poszukam czegoś na ten temat *ta dorwe nauczycieli w szkole, chociaż z tego co wiem systemy unixowe i dosowe nie posiadaja takiej opcji* |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 02-04-2007, 17:32
|
|
|
W bardzo dawnych czasach, kiedy jeszcze uważałam, że animowane kursory są zabawne i spędzałam mnóstwo czasu na wyborze "tematów" ze stron poświęconych specjalnie tematom dla Windows, widziałam programik, który instalował się gdzieś w systemie i zmieniał tapety przy każdym uruchomieniu komputera. Ale nie mam pojęcia, jak się nazywał, poza tym nawet wtedy miałam poczucie, że to bardzo nie o to chodzi. Proponuję pogrzebać po jakichś serwisach typu Tucows, może w dziale "tapetowo-tematowym" coś się znajdzie. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 02-04-2007, 18:55
|
|
|
programik nazywał się "Webshots" i pochodził ze strony Webshots.com, z której swego czasu można było pobrać za darmo przepiękne tapety, a w programiku można było ustawić dodatkowy folder ze swoimi i dać mu rotację.
Niestety, kilka lat temu Webshots ograniczyło pobieranie za free do 5 tapet dziennie.
Poszukaj na stronie Komputerswiat.pl w dziel download w odpowiednim poddziale do upiększania komputera - tam powinny być jakies programiki. |
|
|
|
|
|
Kikuts
|
Wysłany: 03-04-2007, 07:17
|
|
|
Oki... Dzięki znalazłem i fajnie działa... |