Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Strona internetowa: |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 15-05-2007, 17:55 Strona internetowa:
|
|
|
Jako, że frustracji nigdy za mało postanowiłem wrócić do stanu, w którym czerpałem zmartwienie z faktu posiadania strony internetowej, której nikt nie odwiedza i na dzień dzisiejszy planuje postawić taką. Zaczynać będę od początku.
Jakich rzeczy nawet sobie nie wyobrażam, że będą mi potrzebne dla strony odwiedzanej przez góra 100-200 osób dziennie, wyposarzonej w forum, system komentarzy i opcje wyszukiwania? Czy i jakie elemty z tej listy mogę znaleźć gdzieś już gotowe? Jeśli tak, to gdzie? Co będę musiał zrobić samodzielnie oraz gdzie się tego naucze? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 17-05-2007, 12:32
|
|
|
Najprościej chyba przejrzeć skrypty o nazwie CMS (Content Management System) - są to kompleksowe rozwiązania na których można postawić własny serwis. Do stron o dużej odzwiedzalności się nie nadają (są po prostu ciężkie i wolne), ale do małych jak najbardziej.
Jeśli chcesz mieć możliwość wyszukiwania, to bez babrania się w kodzie jest to chyba jedyne rozwiązanie. Być może będzie ci pasował też jakiś system blogowy (Wordpress?, ludzie stawiają na tym też normalne strony) i samo forum (np. SMF - Simple Machines Forum). |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Pixa
Bu de bu ai
|
Wysłany: 17-05-2007, 13:55
|
|
|
haha.. najlepiej naucz sie html'a to podstawa stron(webhelp.pl calkiem przyjazny kurs).. wiedza przyda ci sie pozniej :>
co do cms'ow to z wiekszoscia sie trzeba sporo babrac przy instalacji/konfiguracji a poza tym zwieksza to ryzyko wlamu na twoja stronke ^^' (niema to jak jakis cms na starym zbugowanym patchu -_-')
jesli jednak chodzi o forum/komentarze i inne tego typu dodatki to znajdziesz wszystko w necie.. gdzie ? google.pl -___-! i pamietaj ze te bajery beda na 90% wymagaly php/sql od twojego konta ;] |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|