Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Konwent Anime |
Wersja do druku |
Hybrydos
|
Wysłany: 16-07-2007, 22:42 Konwent Anime
|
|
|
Witam Witam !!!
Goraca zapraszam wszystkich na Konwent Anime "Corncholio" Odbywajacy sie nieopodal Wroclawia w dniach 25-26.08
Wszelkie dane na temat i wogle co i jak znajdziecie http://konwent.bloog.pl
jak macie jakies pytania to prosze pisac na hybrydos@gmail.com albo na gg:5524003( bywam nie za czesto)
Adres Naszego Forum: [CUT]
(Do ADM: mozemy sie reklamowac na wzajem , wymienic banerkami reklamowymi)
(przepraszam za ortografie ale obecnie przebywam w anglii i nie mam luskosow jak polskie czcionki)
Usunięto adres forum. Przyklejony temat: "Pochwalmy się skąd ściągamy anime ;)" jest niezgodny z punktem 2. Konstytucji Forum Tanuki.pl.
IKa |
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 17-07-2007, 00:04
|
|
|
Huh, jeśli kon jest za miesiąc, a wy dopiero zaczynacie reklamować, to niezbyt widzę te 400 planowanych osób... O tej porze to już właściwie powinna być na stronie cała (a przynajmniej większość) lista atrakcji, projekcji, paneli i te pe (btw, strona mi się lekko rozjeżdża w firefoxie. a ta reklama na górze jej urody nie dodaje)... Nie traktuj tego jak czepianie się, tylko jak konstuktywną krytykę. :P
Chociaż nie, jednego się czepnę:
Cytat: | Warunkiem przyjęcia na Konwent jest wysłanie maila ze swoimi danymi osobowymi (imię, nazwisko, ksywka, miejsce zamieszkania i rok urodzenia) - dane nie będą rozpowszechniane.
(...)
LISTA UCZESTNIKÓW:
1.P*** A***, Wrocław
2.B*** W***, Trzebnica
3.B*** M***, Strzeszów
4.
|
No jak wklejenie listy w net to nie rozpowszechnianie, to ja nie wiem, co. :D Owszem, adresu nie podajecie, ale mimo wszystko ktoś może nie być zachwycony swoim imieniem, nazwiskiem i miastem zamieszkania wiszącym na stronce, zwłaszcza, że na identach konwentowych będzie pewnie tylko nick wpisywał.
Usunięto dane osobowe.
IKa |
|
|
|
|
|
Hybrydos
|
Wysłany: 17-07-2007, 00:35
|
|
|
nie zmuszam... ja to tylko reklamuje taka moja rola... |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-07-2007, 08:36
|
|
|
Po pierwsze data - wybrana fatalnie, bo pokrywa się z PierniConem 3 i jest krótko po DojiConie.
Po drugie - wyciąganie danych osobowych i ich upublicznianie (a umieszczanie nazwisk na stronie jest ich formą) nie jest chyba legalne, nieprawdaż?
Po trzecie, atrakcje...
Cytat: | Wspólne oglądanie anime |
Do tego wystarczy klub
Cytat: | koncerty grup rockowych |
Macie już choć jedną na 100% ?
Generalnie przypomina mi to konwenty gdzieś tak sprzed pięciu - sześciu lat, kiedy odbywało się ok. 20 rocznie, ale poziom 90% był taki jak powyżej. Na stronie nie ma ani słowa o panelach czy ludziach ten konwent robiących. Chcecie robić konkursy, a nie zauwązyłem na stronie ani słowa o sponsorach ewentualnych nagród. Marnie to widzę i podejrzewam, że możecie mieć problem z tymi 400 osobami (Drugi Contact anyone? 2 orgów na każdego gościa).
Ośrodek dostaliście za darmo czy wynajmujecie na czas konu? |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 17-07-2007, 12:15
|
|
|
Swoją drogą... Corncholio? A nie Cornholio przypadkiem? ;D |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Hybrydos
|
Wysłany: 17-07-2007, 15:09
|
|
|
cornholio wlasnie coby nie bylo i tak mamy 2 koncerty Setha i Deversor graja... |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 17-07-2007, 17:29
|
|
|
Irian Baratai napisał/a: | Chociaż nie, jednego się czepnę:
Cytat: | Warunkiem przyjęcia na Konwent jest wysłanie maila ze swoimi danymi osobowymi (imię, nazwisko, ksywka, miejsce zamieszkania i rok urodzenia) - dane nie będą rozpowszechniane.
(...)
LISTA UCZESTNIKÓW:
1.P*** A***, Wrocław
2.B*** W***, Trzebnica
3.B*** M***, Strzeszów
4.
|
No jak wklejenie listy w net to nie rozpowszechnianie, to ja nie wiem, co. :D Owszem, adresu nie podajecie, ale mimo wszystko ktoś może nie być zachwycony swoim imieniem, nazwiskiem i miastem zamieszkania wiszącym na stronce, zwłaszcza, że na identach konwentowych będzie pewnie tylko nick wpisywał. |
Muszę się tu zgodzić z Irian - z tym, że "może nie być zachwycony" to delikatne określenie możliwych konsekwencji. Sugeruję zapoznanie się z rozdziałem 5-tym Ustawy o ochronie danych osobowych (a w szczególności z art. 36:
Cytat: | Art. 36. Administrator danych jest obowiązany do zastosowania środków technicznych i organizacyjnych zapewniających ochronę przetwarzanych danych osobowych, a w szczególności powinien zabezpieczyć dane przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, zabraniem przez osobę nieuprawnioną, przetwarzaniem z naruszeniem ustawy, zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem. |
Jedna osoba która będzie niezadowolona zobaczeniem swojego nazwiska na waszej stronie (którego przecież obiecaliście nie ujawniać) i możecie mieć kłopoty.
Dodatkowo, pokazywanie na stronie że zapisało się na wasz konwent aż 5 osób nie jest najrozsądniejszą rzeczą z czysto marketingowego punktu widzenia - dużo osób (z tych których nie odstraszyły nazwiska) może być nieufnie nastawiona do szans "wypalenia" konwentu bez konwentowiczów. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 17-07-2007, 17:41
|
|
|
Nawiasem mówiąc - po kiego diabła w ogóle te nazwiska? I czy jesteście pewni, że ten konwent w ogóle wypali? Poza tym, co to za konwent, który zaczyna się o 17 a kończy o 11 następnego dnia!? Jako żywo, nie jestem w stanie nazwać tego inaczej jak "nocne spotkanie klubu przy coli i ciastkach"...
Poza tym ten termin kolidujący z Pierniconem to tak jakby... strzał kulą w płot. Nie wierzę, że na waszym konwencie pojawi się ktokolwiek spoza najbliższej okolicy - bo jak ktoś już będzie chciał się ruszać dalej ze swojego miejsca zamieszkania, to pojedzie na duży, sprawdzony konwent...
Spróbujcie za rok, ale tym razem się przyłóżcie. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-07-2007, 07:29
|
|
|
Mai, to akurat nie, bo dla ludzi z okolicy można zrobić sporą imprezy. Trzy Geneticony toruńskie były jednodniowymi imprezami lokalnymi, a ludzie na nich byli. Inna bajka, że czasy się zmieniły (ba, gdy w Kawaii pojawiała się zajawka GenetiConu to wśród atrakcji stało: Konkurs - tak, słownie jeden konkurs - a teraz na Pierniku będzie ich ok. 20).
Ja miałbym raczej inne pytanie - czy ludzie, którzy to robią, mają w tym jakiekolwiek doświadczenie? Patrząc na stronę, atrakcje i tak dalej, mam wrażenie, że nie. W życiu nie pojechałbym na kon, którego obsługa domaga się moich danych osobowych - nawet jeśli moje imię i nazwisko gros fandomu zna. Skąd mam mieć pewność, że jakieś dzieci będą w stanie upilnować moich danych osobowych, skoro już na starcie część z nich podają do publicznej wiadomości. |
|
|
|
|
|
Hybrydos
|
Wysłany: 18-07-2007, 16:40
|
|
|
eeee a czy ksiazka telefoniczna narusza twoje dane osobowe ?? w koncu jest tam imie nazwisko i nr.tel a o to sie nie dopraszamy.... pozatym wiem ze wiem ze wyglada to malo profesionalnie bo faktycznie jest to nasz 1 konwent... ale nie mowe ze macie tu byc jak nie chcecie to nie... ale czy ja wam co zlego zrobilem ze tak na mnie najerzdzacie ?
mniejsza o to pozatym nie bedzimy sprawdzali czy dane osobowe sie zgadzaja... mozecie rownie dobrze podac falszywe grunt coby bylo wiadomo ze sie zapisaliscie bo nie chcemy zgarniac jakichs pijaczkow z drogi...;p
chilll dzieki za krytyke doceniam |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 18-07-2007, 16:54
|
|
|
Hybrydos napisał/a: | ale czy ja wam co zlego zrobilem ze tak na mnie najerzdzacie ? |
Nie najeżdżają na ciebie. Grisznak - jako organizator co najmniej kilkunastu ogólnokrajowych konwentów - po prostu zwraca wam uwagę na to, co robicie źle i sugeruje rozwiązanie. Takoż Majeczka.
Co do książki telefonicznej - kula w płot drogi panie, bo żeby być w niej trzeba podpisać świstek o "zgodzie do wykorzystania danych osobowych/zamieszczenia w tejże książce", co można zrobić, ale nie trzeba. Cytat: | grunt coby bylo wiadomo ze sie zapisaliscie | No to jak te osoby nie przyjadą bo im kota przejechało, albo nogę złamało, to co? Będziecie gonić personalnie? |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-07-2007, 17:05
|
|
|
Cytat: | bo nie chcemy zgarniac jakichs pijaczkow z drogi.. |
Sugerujesz tym samym, że wszystkie inne kony w Polsce ściągają pijaczków? Bo jak do tej pory nie spotkałem się z przypadkiem wyciągania danych. A jak IKa wspomniała, mam w robieniu konów sporą wprawę i radą czy pomocą zawsze młodym służę chętnie. Przy czym wcale nie chodzi o grisznakowe dobre serce - po prostu jeżeli na taki debiutancki, nieudany kon przyjadą ludzie, którzy nigdy wcześniej na konach nie byli, o zniechęcenie nietrudno.
A zatem - postarajcie się o fachową reklamę, np o newsa na acepie, dodanie was do tamtejszego kalendarza itp. Postarajcie się o kogoś, kto robi kony i może przyjechać i wam pomóc. Na południu takich ludzi jest pełno, wystarczy poprosić. Poszukajcie sponsorów. Dogadajcie się z policją czy strażą miejską. Pomyślcie nad panelami. To tyle, jak jakieś pytania szczegółowe, to na maila lub priva proszę. |
|
|
|
|
|
Hybrydos
|
Wysłany: 18-07-2007, 20:28
|
|
|
sponsorow mamy... a o reklame bede sie staral jak wroce z anglii idziemy do dolnoslaskich gazet itp... nie bedzie tak zle... nie chcemy organizowac BiiiG konwentu a to 400 osob to poprostu ograniczenie... tyle |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|