Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Nazwa, maskotka i logo |
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
|
|
|
|
Khirion
|
Wysłany: 01-10-2007, 13:02
|
|
|
Osobiscie nazwa mi sie podoba, tylko nie wiem czy nie bedzie za trudna do zapamietania dla przecietnego 9-12 latka... W sumie jak pisze tego posta, to juz nie bardzo pamietam :P |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 01-10-2007, 13:37
|
|
|
Ja się z tym zgadzam, ona może być za trudna... Jestem w trakcie szukania innych pomysłów. Podstawowe założenia są takie:
1. To musi być nazwa "pseudogeograficzna" - nie wiem, jak to lepiej napisać. Chodzi mi o to, że cała strona ma być rodzajem "krainy" do eksploracji i musi być nazwana nie jak zwierzątko, tylko jak kraina. Przykłady to właśnie Subeta (nazwa strony i nazwa świata) oraz Neopia (nazwa "świata" strony Neopets).
2. Musi być w miarę prosta do wymówienia.
3. Musi być możliwie "neutralna" językowo - nie polska i nie angielska na pewno; ma sens zaczerpnięcie czegoś z greki albo łaciny.
4. Oczywiście nie może być już zarejstrowana jako znak handlowy i musi mieć wolne domeny - potrzebne nam są .net albo .info |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 21-10-2007, 22:24
|
|
|
Nowa propozycja nazwy: Minutia
Minutia = od łacińskiego minutus - drobny, mały. Nazwa łacińska najmniejszej z ryjówek to Sorex minutus. Istnieje takie słowo w angielskim, ale oznacza "drobiazgi, drobne szczegóły", co generalnie też jest dobre. Skojarzenia z minutą też przeżyjemy. Co myślicie? |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 21-10-2007, 22:34
|
|
|
Nazwa według mnie i łacińska i angielska pasują - i kojarzą się dobrze. Znaczy w sensie, że oba słowa istnieją i mają pozytywne raczej konotacje. I skojarzenie z minutą też się przeżyje :)
Dobra jest :> |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 21-10-2007, 22:38
|
|
|
Pobieżnie sprawdziłem w Wikipedii i w googlu, nie widać aby jakaś firma miała taką nazwę. A niezła jest :) |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 21-10-2007, 22:45
|
|
|
Nieco bardziej podoba mi się pierwsza, ale w zasadzie obie nazwy nie budzą jakichś moich szczególnych wątpliwości. Z drugiej strony nie są to też nazwy, po usłyszeniu których krzyczałbym od razu "Bingo!" (ale przy Tanuku też nie byłem przekonany, a wyszło dobrze). |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-11-2007, 21:09
|
|
|
dobra, oglaszam konkurs na nazwe "wlasna" zwierzakow - bo widze caly szereg i jeszcze pare powodow, dla ktorych NIE nalezy nazywac ich petami.
moja jednak (i tak, wiem ze to mialo byc nieangielskie) zastanawiala sie nad czyms w stylu futz (i jako nazwa strony tysz). bo niestety idac w przyszlosciowe klimaty odchodzimy troche od ryjowek jako takich, a poza tym (w odrozeniu od ryjowkow) moznaby uzyc tego slowa jako "poczatku wymyslonych przez nas obiektow", co zdjeloby mase problemow przy np. akwariach (bo sorry, ale pokazcie mi "realna" opcje skrzyzowania rozy z kaktusem)
nie upieram sie przy futzu, ale jakis pomysl na cos, co daloby sie uzyc jak przedrostek byc mile widziany |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 12-11-2007, 11:46
|
|
|
whuzz?
fibble?
(tak, moja szuka po zlepkach literowych) |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 12-11-2007, 12:21
|
|
|
mirmin? |
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 12-11-2007, 12:39
|
|
|
o, better! |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|