Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
W poszukiwaniu zielonej hakamy |
Wersja do druku |
arobar
|
Wysłany: 01-03-2008, 16:15 W poszukiwaniu zielonej hakamy
|
|
|
Witajcie!
Winien jestem dozgonną wdzięczność życzliwej istocie, która wskaże mi, gdzie znaleść zielony "dół" od hakamy. To co oferują kendo lub aikido shopy, jest niemal bez wyjątku białe lub czarne. Przyczyną tych poszukiwań jest naturalnie cosplay Itoshiki Nozomu.
Ahh! Zetsuboushita! Midori iro no hakama mitsukaranai koto zetsuboushita!
Onegaishimasu! |
|
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 01-03-2008, 22:21
|
|
|
Nie możesz kupić sobie zielonego materiału i spróbować uszyć samemu? Wykrój jest prosty jak budowa cepa, samo szycie takoż. Jeśli dysponujesz maszyną do szycia, nie powinieneś spędzić nad tym więcej jak jeden wieczór (ja ręcznie męczyłam się z tym jakiś tydzień^^)
Korzystałam z tej stronki. Nie wiem, jak to się ma do strojów profesjonalnych, ale wyglądało wcale udatnie.
Wersja druga - kup białą + farbę do materiału i ugotuj razem. |
|
|
|
|
|
arobar
|
Wysłany: 04-03-2008, 00:50
|
|
|
Uszyć sobie bardzo chcę, ale chcę też nosić coś co nie będzie skrzyżowaniem wora pokutnego z mało udanym dowcipem na zieloną noc.
No, ale practice makes perfect, lenistwo to nie wymówka, a Ty przypomniałaś mi o leżącej w szafie maszynie... Dzięki za linka, będzie się na czym oprzeć. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|