Książki na wydaniu |
Wersja do druku |
BOReK
|
Wysłany: 17-09-2008, 16:30 Książki na wydaniu
|
|
|
Ostatnio coś mnie naszło i uszczupliłem domowe zbiory o książki, których nikt od dawna nie ruszał nawet długim kijkiem. Coś przybrało postać mojej matki gotowej do awantury, więc motywacja była wystarczająca... Wybrane pozycje zostały przesiane i te w dobrym stanie, mają szansę zmienić właściciela. Nowym posiadaczem możesz być ty, drogi czytelniku. Musisz tylko przeczytac spis znajdujący się w załączniku i dać mi znać na PW.
Obowiązuje zasada "kto pierwszy, ten lepszy" - decyduje data stempla pocz... nadania wiadomości. Postaram się regularnie monitorować sytuację (o ile będzie co...) i uszczuplać spis o pozycje zajęte oraz odpowiadać na propozycje. Książki, które nie znajdą amatora do przyszłej środy (24 września 2008) podzielą los tych, które nie wylądowały w spisie - pójdą na przemiał.
Zapłata: książki oddaję za "dziękuję".
Dostawa: osobom, które widuję w miarę regularnie, dostarczam towar osobiście lub poprzez znajomych. Mogę trzymać te książki do najbliższego spotkania, nie będzie problemu. W przypadku pozostałych osób można użyć poczty, o ile nie przewiduję, że niedługo będę w okolicy ich pobytu. W przypadku książek drogich do wysłania albo płaci zainteresowany, albo czekamy na okazję dostawy osobistej/pośredniej.
Zapraszam do analizy załącznika, nie jest tego wiele. :]
Books.txt
|
Pobierz Plik ściągnięto 84 raz(y) 1,35 KB |
|
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 17-09-2008, 16:37
|
|
|
Cytat: | "Państwo Miecława" - Janusz Bieniak; PWN, Warszawa 1963 - jakieś studium historyczne, stan całkiem niezły
"Śladami Wilkołaków" - Ryszard Dzieszyński; KAW, Warszawa 1980 - dokument o powojennym niemieckim ruchu oporu w Polsce
"Baśnie" - Wilhelm i Jakub Grimm; "Nasza Księgarnia", Warszawa 1980
|
Brzmią ciekawie, mógłbyś wziąć do Wawy przy okazji:P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 17-09-2008, 16:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-09-2008, 16:38
|
|
|
Ja bym prosił o odłożenie dla mnie do najbliższego spotkania (sylwester) "Śladami Wilkołaków". |
|
|
|
|
|
Momoko
wiosna jest miau
Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 17-09-2008, 17:01
|
|
|
Połakomiłabym się na:
"Pospolite rośliny naczyniowe Polski"
"Messier 13"
Oczywiście do spotkania:3. Lub zapłacę za pocztę, jak tylko przestanę być ujemnie bogata. |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 17-09-2008, 17:03
|
|
|
Polecam Messier 13. Kiczowate, głupawe i pełne fanserwisu, ale ciekawe ze względów historycznych - taka była "brukowa" fantastyka naukowa za socjalizmu. |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 17-09-2008, 17:10
|
|
|
Jak na razie wszystko pozapisywane, z racji minutowej różnicy "Śladami Wilkołaków" trafi do Ysena. W zasadzie nie lubię takich sytuacji...
Teukros napisał/a: | Kiczowate, głupawe i pełne fanserwisu, ale ciekawe ze względów historycznych - taka była "brukowa" fantastyka naukowa za socjalizmu. |
Jak łatwo przewidzieć, ta wypowiedź pasuje również do pozostałych przejawów PRLowskiego science fiction na liście. :D |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 17-09-2008, 17:21
|
|
|
Wiesz, mogę wziąć książkę w październiku i przekazać ją Griszowi przy najbliższej okazji;p. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-09-2008, 17:27
|
|
|
I tak będziemy się widzieć dopiero na sylwestrze, jest czas. A nie kryję, że Wehrwolf mnie zawsze interesował.
Mogę w zamian dać te karty z Kim Possible (w tym jedna migająca 3D). |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 18-09-2008, 18:07
|
|
|
RODZIME HISTORYCZNE (głównie wojenne, obozowe, coś z realiów PRL - dla lubiących mniej lub bardziej pokolorowana historię):
ZAKLEPUJĘ
Ok, pytanie, co się do tego wlizca? Bo sam mam trochę tych starych ksiażek historycznych rodzimych, a duplikaty mi niepotrzebne. Możesz wykonac jakąś dokładniejszą listę?
Ale zaraz "wyszły" czy to zonacza, że już ich nie masz? ;___; |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 19-09-2008, 17:25
|
|
|
Niestety owszem, wszystkie już jakieś trzy dni temu zamówił Teukros. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 19-09-2008, 17:55
|
|
|
Szkoda... a mógłbym się chociaż dowiedzieć, co straciłem? Proszę. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
|