Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Dość niezwykły problem z kontami użytkownika |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 23-04-2010, 07:40 Dość niezwykły problem z kontami użytkownika
|
|
|
Po wczorajszej zabawie z kontami userów pojawił się dość niezwykły, lecz uciążliwy problem.
Otóż: stworzyłem wczoraj nowe konto admińskie, którego zapomniałem usunąć. Dziś, gdy się zalogowałem, odkryłem, że a) komp loguje się na nowe konto admińskie b) stare przestało istnieć mimo, że go nie usuwałem. Wie ktoś, jak je odzyskać?
Tamtego konta nie ma. Zwyczajnie nie istnieje, a wraz z nim większość zainstalowanych programów i masa innych, ważnych rzeczy. Znikło. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 23-04-2010, 08:03
|
|
|
Teoretycznie nie powinno się dać nic odzyskać, gdy zostały naniesione zmiany. Ale jako, ze trudno powiedzieć, co się stało, wiec coś może da się zrobić.
Pod Windowsem XP, jak mniemam?
Czy istnieje folder C:\Documens and Settings\"nazwa starego admina"?
(tu nazwa może się różnić, jeśli kiedyś zmieniałeś nazwę) |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 23-04-2010, 08:06
|
|
|
Tak, XP. Istnieje folder starego admina. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 23-04-2010, 08:40
|
|
|
zobaczymy, czy konto nie jest wyłączone przez przypadek.
panel sterowania-> narzędzia administracyjne -> zarządzanie komputerem -> użytkownicy i grupy lokalne -> użytkownicy
sprawdzamy, czy jest tak nasz user. Jeśli jest przekreślony, klikamy ppm -> właściwości -> odklikujemy "konto jest wyłączone". |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 23-04-2010, 08:47
|
|
|
Nie jest.
Ok. Próbuję wyłączyć dodatkowe konto admina. Jeśli coś pójdzie nie tak, to żegnajcie przyjaciele.
...ale witaj psychopato z mieczem na tapecie!!! Ok, problem zażegnany. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|