Player... jakiś normalny... |
Wersja do druku |
Distant
Dołączył: 23 Cze 2003 Skąd: Somewhere in the world Status: offline
|
Wysłany: 28-08-2003, 20:47
|
|
|
Kodeki chora sprawa... kiedyś filmy XVIDA otwierał mi jakimś ffslideshow a nie kodekami XVIDA... chory WMP. Wkońcu znalazłem gdzie to cholerstwo miało opcje i odznaczyłem XVIDA...
Najlepiej zainstalowac zestaw jakis w stylu NIMO KODEC...
Z odtwarzaczy polecam BSPlayer. Jest wręcz niesamowicie szybki przy załączaniu.
www.bsplayer.org |
_________________ Never surrender, never give up...
http://forum.multiworld.pl - Nothing is impossible here
http://komiks.multiworld.pl - Komiks Multiworld ;3 |
|
|
|
|
Martin
Wszechbiblia.Net Admin
|
Wysłany: 28-08-2003, 21:29
|
|
|
Nimo Codec Pack to pomylka.. robi tylko balagan w systemie.
A tak wogole do odwarzania wszystkiego wystarcza te kodeki:
- divx 3.20
- divx 5.05
- Windows Media 9
- AC3 Filter
- OGG Vorbis
- Xvid
...no i na dokladke
- FDD Show
Na tym zestawie chodzi wszystko.
Wieksza czesc z nich znajdziecie tutaj potem dogram reszte... by byl komplet ^^ |
_________________ http://www.wszechbiblia.net |
|
|
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 29-08-2003, 06:11
|
|
|
Hmmm... mam wszystie prócz OGG Vorbis i FDD Show, więc chyba ujdzie... ^_^ |
_________________ Ej cze |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 29-08-2003, 17:57
|
|
|
Martin, i jesze Ogg Direct Show Filter do odtwarzania filmów w formacie Ogg Media. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Martin
Wszechbiblia.Net Admin
|
Wysłany: 31-08-2003, 21:56
|
|
|
Tak tak, wiem akurat piszac OGG mialem odrazu na mysli i dzwiek jak i pliki video. |
_________________ http://www.wszechbiblia.net |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 25-09-2003, 17:17
|
|
|
http://www.kazaalite.tk/ <--- Tutaj w dziale K-Lite Codec Pack znajduje się zbiór Kodeków (w jednej instalce), które pozwalają na odtwarzanie praktycznie wszytkiego... Nie robi żadnego bałaganu w systemie i naprawdę działa (wiem z autopsji). Polecam! |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
g_v_s
|
Wysłany: 26-09-2003, 04:59
|
|
|
Co do playerów - polecam najnowszego oficjalnego DivX Playera - jest chyba najszybszy z dostępnych (wiem, bo słabego procka mam :( ) |
_________________ Multiworld Project |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 26-09-2003, 08:25
|
|
|
Osobiście uważam, że najlepszym playererm jest Windows Media Player (ale broń Boże nie ten nowy, tylko ten jeszcze z Win 98), którego używam po dziś dzień i bardzo go sobię chwalę... |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 26-09-2003, 08:27
|
|
|
Niech to... Walnąłem tego posta zapominając się uprzednio zalogować.
Ale jakby kto pytał to jest mój ^_^ |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 26-09-2003, 12:42
|
|
|
WMP jest dobry, dopóki nie masz filmu z napisami w pliku tekstowym (no, chyba że masz odpowiedni kodek) lub nie musisz zmienić proporcji obrazu w filmie (bo autor źle go zakodował). |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 23-05-2004, 10:47
|
|
|
no, uznaję że to pytanie może tutej pasować, a nowego topica zakładać mi sie nie chce:P
mam mały problem, otuż większośc filmów nie odtwarza mi się z obrazem (znaczy z zieloną plamą na jego miejscu) i bez dźwięku, Codeki mam wszystki najnowsze i nie wiem co z tym zrobić...system reinstalowałem dzisiej chyba z ósmy raz i nic co próbuję zrobić nie pomaga (naszczęście chociaż Anime odtwarza sprawnie), wie ktoś jak na to zaradzić? |
|
|
|
|
|
g_v_s
|
Wysłany: 23-05-2004, 13:56
|
|
|
Ściągnij program Gspot i spróbuj nim renderować... Jeśli nie pomoże spróbuj jakiś innych playerów - DivX Playera, Crystal Playera.. |
_________________ Multiworld Project |
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 23-05-2004, 21:20
|
|
|
ok jednak już działa, player nowy zbędny tylko nowy wirus się pojawił i jest niezmiernie wspaniały...(windows ma już na sobie z osiem łatek naraz) |
|
|
|
|
|
Udai
[N]atural [B]orn [E]goist
|
Wysłany: 22-07-2006, 10:21
|
|
|
Mam prośbę czy ktoś może mi pomóc - bo mam do obejrzenia Kino no tabi w formacie .ogm i nie wiem co się z tym dzieje ale nie mogę tego odtworzyć - jest to o tyle dziwne że w tym tygodniu skończyłem oglądać Triguna który również był w tym formacie. Robiłem już wszystko z kodekami - efekty tej działalności był diametralnie różne - od całkowitego braku możliwości odtworzenia, poprzez sam dzwięk, po obraz z dwoma ścieżkami dzwiękowymi na raz, kończąc na rwiącym obrazie(o żenujacej jakości) z jedną upragnioną ścieżką dzwiękową - nie wiem co się dzieje Torrent mam z Demonoida (chce ktoś zaproszenie) ale nikt kto to ściągnął nie zgłaszał żadnych zastrzerzeń - aktualnie nie mam żadnych kodeków i czekam na jakieś wasze propozycje najlepiej linki do "rozwiązań"
P.S nie mam żadnych wirusów
Z góry dzięki za jakieś rady :) |
_________________ "It is a good viewpoint to see the world as a dream. When you have something like a nightmare, you will wake up and tell yourself that it was only a dream. It is said that the world we live in is not a bit different from this." |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 22-07-2006, 10:45
|
|
|
ALLPlayer - jeszcze nic mu się nie oparło poza mkv, ale tego formatu i tak nie cierpię :P. On nawet nie wymaga żadnych dodatkowych DivX'ów i innych pierdół, po prostu działa. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
|