Wasza ulubiona marka komputerowa |
Wersja do druku |
Mellkor
|
Wysłany: 12-03-2004, 11:14 Wasza ulubiona marka komputerowa
|
|
|
Jaka jest wasza ulubiona marka komputerowa?
Moja ulubiona marką jest Samsung. |
_________________ Pozdrawiam:
Mellkor |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 12-03-2004, 11:29
|
|
|
Commodore!
Ech, Amiga... to byly czasy. Gry, jakich juz sie nie pisze, brak stresu, klopowtow z niezgodnoscia sprzetu, barkiem sterownikow itd. Wkladales dyskietke do stacji i dzialalo. Z zradka cos sie wieszalo, wirusow prawie nie bylo, przez 6 lat nie mialem zadnej awarii hardwaru ani softwaru...
A jak mi ktos powie: Amigowski psie!
A jak mi ktos powie: Amigowski psie!
Chwyce za ceglowke, rozwale mu glowke!
Odegram sie! |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Satsuki
Fioletowy Płomyczek
Dołączyła: 13 Lip 2002 Skąd: Aaxen, zamek Elieth ves Aeriei nad Morzem Płaczu Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 12-03-2004, 11:54
|
|
|
Ataaaaaaaariiii *____________*
W sumie me się podpisuje pod Zegiem =) |
_________________ Uciekaj skoro świt, bo potem będzie wstyd
i nie wybaczy nikt chłodu ust twych |
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 12-03-2004, 13:45
|
|
|
też sie pod tym podpiszę...die w ślady Sat i Zega...chyba najlepsze sprzęty to było cośw rodzaju PEGASUSA...tam nie było kłopotów tylko podłączyć do Tv i grać już można...tylko neta dziadostwo nie miało:P
Atari-dobre ale też małe minusy widze choć napewno jedno z lepszych... |
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 12-03-2004, 14:56
|
|
|
Atari i Commodore Amiga :).
To był sprzęt i to były gry... Atari... to czekanie na wgranie się gierki z taśmy i modlitwy by wczytywania szlag nie trafił pod koniec, stacja dysków zaś to było marzenie. Tony gier i mniejsza awaryjność nośników.
Następnie Amiga - dziesiątki dyskietek i gry, z których niejedna wbiła mi się w pamięć. Z wirusów to pamiętam jedynie Saddama, który zaraził mi jedną trzecią mojej kolekcji.
Swoją drogą dzięki marudzeniu najmłodszego mam Amigę w domu :P. Oczywiście gierek niewiele, ale są XD. Poza tym od czego są emulatory... :)
Wprawdzie temat niby nie o konsolach, ale dorzucę jeszcze Sony Playstation i SNES, albowiem na te platformy powstały moje ulubione jrpg - Chrono Trigger i seria Final Fantasy. |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 12-03-2004, 20:34
|
|
|
Ech, sentyment. Amiga 500 była całkiem zabawnym komputerem. Jej procesor, Motorola 68000, był powolny, nie oferował jednostki MMU, miał za to sporą ilość rejestrów i szeroką jak na 16-bitowy procesor 24-bitową szynę adresową. Spokojnie bił na głowę konkurencyjnego 80286. Pamięć była dziwacznie podzielona na chip, slow i fast, a typowa pięćsetka dysponowała 0,5 MB chip i 0,5 MB slow, dość niewiele. W tym megabajciku udawało się jednak całkiem sporo upchać. A system AmigaOS... szybki, stabilny, wydajny i nowoczesny. Pracując przy dzisiejszych ociężałych środowiskach graficznych z nostalgią wspomina się responsywność interfejsu Amigi. |
|
|
|
|
|
Satsuki
Fioletowy Płomyczek
Dołączyła: 13 Lip 2002 Skąd: Aaxen, zamek Elieth ves Aeriei nad Morzem Płaczu Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 12-03-2004, 21:09
|
|
|
Windows 3.11!!! <lezy> |
_________________ Uciekaj skoro świt, bo potem będzie wstyd
i nie wybaczy nikt chłodu ust twych |
|
|
|
|
tzok
|
Wysłany: 15-03-2004, 23:15
|
|
|
Hmmm... z klasyków - Atari ST (na MC68000@8MHz, czyli o 0,8 MHz szybciej od Amigi 500 ;) ) obecnie - trudno mówić o marce komputerów ale Intel.
Najmniej lubiane - kiedyś: Commodore (jak Atarowiec ;) to chyba oczywiste), obecnie Samsung (zwany popularnie Szajsungiem, może i robi dobre kuchenki mikrofalowe ale napewno nie napędy CD/DVD) i Hewlett Packard (za fatalne oprogramowanie i jeszcze gorszy tech. support). |
_________________ Nie wierz w cuda... polegaj na nich!!! |
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 16-03-2004, 10:43
|
|
|
no co do takich firm to ja ostatnio widziałem telewizor marki NOKIA i choć telefony komurkowe robią naprawde najlepsze an rynku to chyba kupnem ich Tv bym nie ryzykował^^"
a poprostu każda firma robi cośjednego dobrze...to chyab już normalne... |
|
|
|
|
|
Martin
Wszechbiblia.Net Admin
|
Wysłany: 24-03-2004, 20:29 Re: Wasza ulubiona marka komputerowa
|
|
|
Mellkor napisał/a: | Jaka jest wasza ulubiona marka komputerowa?
Moja ulubiona marką jest Samsung. |
Ulubiona marka ale czego? Tak ogolnie? Czy jakiegos konkretnego urzadzenia/urzadzen? |
_________________ http://www.wszechbiblia.net |
|
|
|
|
Gola_s
|
Wysłany: 16-04-2004, 13:37
|
|
|
<Dawno tu nie zaglądałem :) ]
Jeśli chodzimo mnie to co do kart graf. to ATI, płyty MSI a dyski Western Digital...
A jeśli chodzi o klasykę..
Commodore!!! Miałem to cacko :)
[Edit=Xeniph] posty się edytuje a nie pisze jeden za drugim! n-ty raz to powtarzam! |
_________________ milosc... tak a zalamanie jescze gorsze... juz 2 razy w ciagu roku... ale sie nie poddam i dalej przez zycie bede parl do przodu...
Zapraszam na: www.fantasy-center.prv.pl |
|
|
|
|
Zennos
|
Wysłany: 31-01-2007, 19:31
|
|
|
z tych starszych i funkcjonalnych to gateway i ewentualnie compaq
ironicznie to dell..... dobralem sie kiedys do jednego gdzie znalazlem jakas przed wojenna plyte glowna,ramy siemensa(2x8mb) hdd 800mb(yeah) intelowski proc 170mhz(yes) etc.tylko go otworzylem i zaczalem sie zastanawiac co to kurde jest:P przy czym ilosc pajeczyn wewnatrz wystarczylaby na porzadna kurtke zimowa....:P Mimo to caly czas chodzil |
|
|
|
|
|
The_Havoc_Rider
onward we rock.
|
Wysłany: 01-02-2007, 19:02
|
|
|
advanced micro devices - procesory... sam zaczynałem na K-5, a teraz śmigam na athlonku 64
ati - za dobre karty graficzne sporo tańsze od nvidii... teraz po fuzji z amd napewno z radeonami bedzie lepiej ; ) (a czemu kupiłem niedawno geforca to sam niewiem... -.-)
us robotics szanuje za stworzenie urządzenia które jako pierwsze połączyło mnie z siecią (modem zewnętrzny prędkość coś około 26 kbps, port lpt)
[EDIT]
gasz, jak mogłem zapomnieć o 3dfx za voodoo 2, dzięki ktoremu moja S3 Virge nie była do wyrzucenia przez kolejny rok |
_________________ nie, nie kocham wszystkich.
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 01-02-2007, 22:12
|
|
|
Procesory - AMD
flaki (głównie płyty) - ASUS
Dyski - Seagate, IBM
Napędy - Plextor
Obudowy/zasilacze - ModeCom (sensowna cena, nienajgorsza jakość)
Pamięci - Kingston
Monitory - Samsung/Sony (za wzornictwo), VewSonic (ich monitory CRT są niezniszczalne, ciekawe czy LCD mają równie dobre) |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 01-02-2007, 22:27
|
|
|
Ładny layout na takie coś. Cóż, skorzystam z formularza :D.
Procesory - Intel, z nawyku,
Płyty - Asus, Gigabyte (również jako producenci grafiki), kości intelowskie albo VIA :P,
Grafika - nVidia, do ATI mam wstręt nabyty dzięki znajomym,
Dyski - Seagate (znowu nawyk),
Napędy - NEC (bo mam), Plextor (bo chcę),
Pamięci - Kingston, Twinmos,
Obudowy - cokolwiek, równie dobrze mogę powiesić wszystko na ścianie,
Zasilacze - Fortron,
Monitory - CTX (mam ichniego CRT lat sześć i gra), resztę z tych znanych toleruję, byle nie LG,
Myszki - A4Tech, za niezawodność (przynajmniej u mnie), wygodę i dobrą cenę, |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
|