Noir |
Wersja do druku |
Altena
|
Wysłany: 01-06-2006, 18:46 Noir
|
|
|
"Noir" swoją popularność w Polsce miało jakieś 3 lata temu o ile dobrze kojarzę.. tak jakoś się stało, że ja doceniłam je dopiero gdzieś rok temu i od tego momentu jak to patetycznie mówią, "zmieniło się moje życie etc". Najpierw zachwyciła mnie swoja delikatnością i słodyczą Kirika, której każda zmiana wyrazu twarzy w odpowiednią do tego (genialną) muzyką zapierała dech w piersiach i jak już zaczęłam oglądać, tak obejrzałam 26 odcinków prawie hurtem. Kiedy pojawiły się zaś Altena i Chloe świat Noir zrobił się dla mnie perfekcyjny, uderzał w najbardziej ukryte emocje, w to, w co wierzę i ukazywał do tego pewną ideę, która jest mi bliska. Ech.. ale dość już patetyzmu i filozofowania. Jestem po prostu ciekawa, ilu z Was zna to anime i co o nim sądzicie:)
edit: zedytowałam posta ze względu na nieaktualne informacje - wspominane wcześniej forum Noir od kilku lat już nie istnieje. |
_________________ *****
Show me the flowers invisible
Sing me the hymnes inaudible
The wind is my voice
The moon is my heart
Come find me - I'm on every hills and fields
I'm here...
Ostatnio zmieniony przez Altena dnia 27-09-2011, 13:42, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-06-2006, 09:27
|
|
|
Witamy panią, witamy..
Ja Noir uwielbiam. Co prawda już sama muzyka zabija ( jeden z najczęściej wałkowanych przeze mnie ost'ów z anime ) a i fabuła jest niczego sobie. Klimat jedyny w swoim rodzaju, długość zadowalająca ( bo że nie znoszę tasiemców to wiadomo ) i ogólnie znakomity nastrój. Dla mnie klasyka absolutna. |
|
|
|
|
|
LookOUT
The Hitgirl
|
Wysłany: 02-06-2006, 11:06
|
|
|
"Noir"swego czasu ogladalam pasjami,teraz sie troche do tego anime zdystansowalam(ale muza nadal Rocks!;) |
_________________ Choice for you, is the view to a kill ,
Between the shades, assination standing still...
-Hey, ARE YOU TALKING TO ME?! |
|
|
|
|
Dżelei
Bianco-neri
|
Wysłany: 02-06-2006, 19:47
|
|
|
Noir oglądałem. Cudowne. I jak powiedział Grisznak, rzeczywiście absolutna klasyka. No i zmusiło mnie pierwszy raz w życiu do kupienia płyty z muzyką. |
|
|
|
|
|
Gustavus
mechalistkoholik
|
Wysłany: 21-10-2007, 18:05
|
|
|
Odświeżę temat ;)
Muzyka świetna na całej długości serialu ( oraz wszystkich trzech OSTów ).
Klimat bardzo "ciekawy"
Mały realizm ale patrz pkt.1 i 2 które to wynagradzają z nawiązką.
Jest to jeden z tych seriali co to się z nich może i wyrasta ale zapamiętuje na długo. |
_________________ "Ich okręty są jak ich kobiety...
Piękne i szybkie, ale fatalnie się prowadzą"
|
|
|
|
|
Altena
|
Wysłany: 27-09-2011, 13:37
|
|
|
Również odświeżam temat. Chociaż, jeżeli "ekranizacja" jaką planują Amerykanie dojdzie w przyszłe lato do skutku, jak zapowiadają, temat zapewne odświeży się sam.
Tymczasem, ciekawa jestem, czy serial nadal ma w Polsce wielbicieli? No i - co sądzicie o tej nieszczęsnej ekranizacji, bo zmiany w głównych bohaterkach planują takie, że cenzury na Sailor Moon przy tym właściwie mogłyby przejść niezauważone... |
_________________ *****
Show me the flowers invisible
Sing me the hymnes inaudible
The wind is my voice
The moon is my heart
Come find me - I'm on every hills and fields
I'm here...
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 27-09-2011, 18:52
|
|
|
Przyznam się, że nawet nie wiedziałem, że będzie ekranizacja. Cóż, biorąc pod uwagę fabułę serii i pomysły Hollywoodu, to nawet nie trzeba się zastanawiać by wiedzieć że to musi wyjść coś zupełnie innego. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Spike
Ar-Raszid
|
Wysłany: 04-10-2011, 13:36
|
|
|
Noir dobra seria, muzyka rzeczywiście niczego sobie szczególnie ten utwór z pozytywki (chyba najczęściej występował przy wspomnieniach).
Powiadacie że amerykańce planują ekranizację?
Jedno jest pewne wyjdzie z tego jakiś syf. A no i o delikatności i słodyczy bohaterki jakiej kol wiek możecie zapomnieć. Hollywood ma swoją wizję tych cech:> |
|
|
|
|
|
|