Chrno Crusade |
Wersja do druku |
yuki-chan
|
Wysłany: 18-03-2007, 10:02 Chrno Crusade
|
|
|
Ok mam nadzieje, ze nie naruszam regulaminu zakładając ten temat ^^''' ale miałam okazję obejrzeć ostatnio Chrno Crusade. Spodobało mi się bardzo to anime i jestem ciekawa co o nim sądzicie :) Osobiście oceniam je na 5 ^.^ chociaż muszę przyznać, że było w nim za dużo treści religijnych (a może się czepiam x3) No wiec słucham waszych osądów ^^ |
|
|
|
|
|
Luna
Gdzieś tam...
Dołączyła: 25 Lis 2006 Skąd: dom mój tam, gdzie serce me Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 18-03-2007, 10:07
|
|
|
Ja bardzo przepraszam, ale to ja Lila. Niech tylko moderacja mnie nie zabija - Błagam! :( Luna mi pozwoliła!
Kocham to Anime! Jest piękne ( Lecz wole jak ktoś używa Amerykański tutuł Chrono Crusade )... Graficznie super, tylklo czasem Historia jest dziwna... Ale i tak jak na moje dostaje 11/10 xD
Przez te Anime spędziła pewien ( dziwny? ) czas w zakonie... Za karę :P Bo ciągle o tym nawijałam. Kilka osob z forum może nawet Potwierdzić moją lekką schize na ten temat :D |
_________________ Leżę i czekam aż zło przeminie, jak nie przeminie... Poleżę jeszcze...
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 18-03-2007, 11:38
|
|
|
Koszmarnie NUDNE. Obejrzałam trzy pierwsze odcinki, po czym przełączyłam na ostatni, żeby sprawdzić, czemu to się ludzie tak wzruszają, że koniec taki smutny... Rosette - nadpobudliwa, niekompetentna smarkula, Chrno - dzieciak bez kręgosłupa - i to ma być demon?! Grzeczny chłopaczek bez charakteru - demonem?? No śmiech na sali...
A zakończenie taaaaakie mhelodramatyczne, że nic tylko się rozpłakać. Bo żałosne. Znaczy, ma jakiś potencjał, ale ja chyba NIE jestem grupą docelową. (chociaż mogłabym być, gdyby główni bohaterowie nie byli tak beznadziejni, a pierwsze trzy odcinki tak koszmarnie nudne) |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Momoko
wiosna jest miau
Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 19-03-2007, 16:45
|
|
|
Chrno Crusade należy do pewnej szczególnej grupy anime, które wywarły na mnie olbrzymi wpływ i wspominam je bardzo ciepło, choć tak naprawdę nie wiem dlaczego... a im dłużej siedzę na tym forum tym bardziej się nad tym zastanawiam.
Anime wciągneło mnie od pierwszych odcinków. Następne coraz bardziej zbliżało mnie do bohaterów. Po prostu przywiązałam się do nich. O zakończeniu nie będę mówiła zbyt wiele bo:
a) byłam juz na tym etapie, że wszelkie braki tego anime konsekwentnie pochowały się po kontach i tylko łypały złowrogo
b) yyy... przez większą część odcinka widzałam wszystko przez młgę, bo autentycznie robiłam za fontannę i nie mogłam powstrzymać łez.
Sądzę jeszcze, że ten epilog (czy co to było) na końcu mogli sobie darować, bo po tym to miałam ochotę wysadzić w powietrze monitor.
/me idzie do kącika nie pokazywać się ludziom, a przynajmniej niezabardzo, bo Chrno jest jej ulubioną postacią~.~ |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-03-2007, 17:44
|
|
|
Heh, ja, podobnie jak Majeczka obejrzałem dwa lata temu, na konwencie trzy pierwsze odcinki i machnąłem ręką. Potem nawet chciałem obejrzeć końcówkę, ale bodajrze w innej sali w tym samym czasie szło "Le Blue Girl Live Action", a to przynajmniej było zabawne (choć czytając komentarze o melodramatycznym zakończeniu, pewnie też bym się na nim zdrowo uśmiał).
Luna, rozumiem twoją fascynację tym tytułem, sam mam takie, które bardzo lubię (o czym wie gros forum), ale bez przesadyzmu proszę. A jak ci się w habit śpiesyz, to sobie obejrzyj Maria Sama ga Miteru czy Strawberry Panic. Przejdzie ci. |
|
|
|
|
|
Luna
Gdzieś tam...
|
Wysłany: 19-03-2007, 17:57
|
|
|
Ej... to nie ja pisalam ! Nie podobalo mi sie chrono... ( znaczy moze byc, ale to i tak lipa :P ) Wole haibane I Mai HiME ! |
_________________ Leżę i czekam aż zło przeminie, jak nie przeminie... Poleżę jeszcze...
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-03-2007, 19:03
|
|
|
Wybacz, ale jak słyszę jedną, to mam wrażenie, ze słyszę dwie...jejku, wy jesteście jak Kaczyńscy... |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 19-03-2007, 20:09
|
|
|
<offtop>
Cytat: | "Le Blue Girl Live Action" |
Łomatko... Były ujęcia z endoskopu? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Luna
Gdzieś tam...
|
Wysłany: 19-03-2007, 21:05
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Wybacz, ale jak słyszę jedną, to mam wrażenie, ze słyszę dwie...jejku, wy jesteście jak Kaczyńscy... |
No to mnie jak noz w serce !! |
|
|
|
|
|
FranzKafka
|
Wysłany: 20-03-2007, 13:58
|
|
|
Anime średnich lotów, ale podobało mi się. =)
Ot wszystko na ten temat. |
_________________ - Wiesz, mój znajomy kiedyś oglądał anime...
- I co z tego?
- Teraz spoczywa na Powązkach... |
|
|
|
|
Luna
Gdzieś tam...
|
Wysłany: 20-03-2007, 17:46
|
|
|
A ty? Skad zes sie urwal? masz Sliczny Avatarek !! Czemu wczesniej cie nie widzialam ? :* Kawaii xD |
|
|
|
|
|
FranzKafka
|
Wysłany: 24-03-2007, 18:44
|
|
|
Luna napisał/a: | A ty? Skad zes sie urwal? masz Sliczny Avatarek !! Czemu wczesniej cie nie widzialam ? :* Kawaii xD |
Eee... chodzi Ci o mnie? :P |
- I co z tego?
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 24-03-2007, 18:51
|
|
|
Chrno Crusade uważam za anime dobre, fajnie się oglądała, ale wybitne to nie jest, taki średniak. |
|
|
|
|
|
Luna
Gdzieś tam...
|
Wysłany: 25-03-2007, 09:12
|
|
|
FranzKafka napisał/a: | Eee... chodzi Ci o mnie? :P |
100 % o ciebie kochanie :P |
|
|
|
|
|
FranzKafka
|
Wysłany: 25-03-2007, 09:33
|
|
|
hehe dzięki za uznanie. Sam też uważam, że jest kawaii. Jak tylko zobaczyłem tą panienkę w anime "Ichigo 100%", to wiedziałem, że muszę zrobić avatar z nią. =)
P.S
Admini, sorry za offtop :P |
- I co z tego?
|
|
|
|
|