Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Despera |
Wersja do druku |
Highlander
Everyone's Connected
|
Wysłany: 16-12-2010, 13:29 Despera
|
|
|
Ostatnimi czasy rynek anime wygląda niezbyt ciekawie. Co ważniejsi i ciekawsi reżyserowie kończą żywot (przedwcześnie), część nieuchronnie się starzeje, część choruje... Jak tak dalej pójdzie, nie zostanie nic prócz rozrywkowej, niezobowiązującej i nieskomplikowanej erotyki, serwowanej przez obecne trendy. Być może trochę marudzę, kiedyś faktycznie nie byłem zbyt na bieżąco. Niby nic w tym złego, ale myślę, że spora część widzów liczy na nieco bardziej ambitne, komercyjne produkcje.
Obecnie jest tak naprawdę jeden projekt, na który czekam z niecierpliwością. Mowa oczywiście o Desperze.
Dla niewtajemniczonych, przypomnę nazwiska: Yoshitoshi ABe, Chiaki J. Konaka, Ryutaro Nakamura. Skład odpowiedzialny przede wszystkim za Serial Experiments Lain, wiadomo, niektórzy z nich maczali palce w takich produkcjach jak Kino's Journey, Texhnolyze, Haibane Renmei, Birdy The Maighty, Ghost Hound, etc. Można zresztą sprawdzić.
Na sieci krążą różne informacje i plotki, póki co, wydaje się, że seria została wstrzymana. Mogę polecić w miarę wyczerpujący wątek na forum:
http://forums.animesuki.com/showthread.php?t=82426
Mam jednak nadzieję, że przeciwności losu zostaną pokonane i wreszcie Despera poleci w eter. Póki co czekam i wyglądam informacji. Gdyby ktoś zainteresowany coś znalazł, będę wdzięczny za podlinkowanie do wątku. |
_________________ It begins as the glorious din of a triumphant army.
It grows with the crescendo of an archangel's shout.
It climaxes with a glimpse of the face of god.
It then dissipates across the valley, ushering in...
...The darkest night. |
|
|
|
|
pilaf
|
Wysłany: 16-12-2010, 14:34
|
|
|
Mam nadzieje że wyjdzie, lubie kreske abe'go a ostatnio co z niego oglądałem to była niea_7 i jest lekki niedosyt.. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|