Cowboy Bebop |
Wersja do druku |
Lina_Inverse__
Dołączyła: 27 Kwi 2003 Skąd: Dolina Ludzi Lodu Status: offline
|
Wysłany: 16-09-2003, 20:19 Cowboy Bebop
|
|
|
hmmm...z tego co przegladalam tegoz tematu nie bylo...
kto czytał CB, ktorego wydala jpf? jakie wrazenia? no do dziela:D |
_________________ In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. |
|
|
|
|
Ryuu_Davis
Dołączyła: 12 Kwi 2003 Skąd: A bo ja tam wiem O.o? Status: offline
|
Wysłany: 16-09-2003, 20:23
|
|
|
Wrazenia? Proszę bardzo:
Manga jest bardzo, bardzo zabawna. Uśmiałam sie bardziej niż przy anime, chociaż trzeba zaznaczyc ze musiałam się naprawdę wstrzymywać od wybuchów wesołości przy zachowaniach Edzi (bo była 23:30 i w domu cicho). Rysunek... ładny, płynny, bez rewelacji... Ale co było najpierw? Manga czy Anime? Bo ja pojecia nie mam ^^' |
|
|
|
|
|
coyote
prof. zombie killer
Grupy: WIP
|
Wysłany: 16-09-2003, 20:49
|
|
|
Najpierw było anime Manga jest, moim zdaniem, świetną, lekką komedyjką, ale w porównaniu do anime - lekki zawód... |
_________________ I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sweep alone
Sweep the streets I used to own |
|
|
|
|
Irian
|
Wysłany: 17-09-2003, 06:28
|
|
|
A mi się ta manga baardzo podobała. Jest utrzymana w odpowiednim stylu. Dokładnie to, za co kocham Bebopa - odpowiednia mieszanka śmiechu i przemyśleń. Za to kreska jest... dziwna (czy tylko mi wydaje się, że w obu tomikach nie ma ani jednej ŁADNEJ kobiety? ^_^), ale można się przyzwyczaić. |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Justine
|
Wysłany: 17-09-2003, 13:11
|
|
|
Podoba mi sie, ale bez zadnych rewelacji...znacznie bardziej przypadlo mi do gustu anime ^__^ |
|
|
|
|
|
Pico
|
Wysłany: 17-09-2003, 13:31
|
|
|
Nie podoba mi się ta tandetna manga ANIME RULEZ!!! |
_________________ Wiele osób myśli że jestem dziwny... mają racje... |
|
|
|
|
Lina_Inverse__
Dołączyła: 27 Kwi 2003 Skąd: Dolina Ludzi Lodu Status: offline
|
Wysłany: 18-09-2003, 18:00
|
|
|
Justine napisał/a: | Podoba mi sie, ale bez zadnych rewelacji...znacznie bardziej przypadlo mi do gustu anime ^__^ |
Identycznie ja uwazam...anime nie dorownuje...
Poza tym 1 tom mnie nudzil nawet...2 juz lepiej ^^
Czekam na 3 |
_________________ In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. |
|
|
|
|
Kaolka
|
Wysłany: 17-11-2003, 23:04
|
|
|
wlasnie, czy manga aby nie jest zbyt.... nudnawa? no oczywiscie cala oprawa mangi jest jak najbardziej cudowna, gdyby nie ona nie kupilabym 3 czesc bepopa :D ale.... z pierwszym juz tomem powiedzialam sobie: okej, dokupie te dwa kolejne i juz.. bedzie swiety spokoj... cale szczescie ze nie ma ich wiecej...
smiechy czasem byly... zasluga Ed... ale tego bylo chyba bardzo malutko ;P
niom... teraz tylko skads i jakos poogladac anime..(na hyper nie moge ogladac bo za pozno DLA DZIECI na telewizje... komp owszem... sie przemyci :>) |
_________________ Jedno nas łączy *potrzeba* XD
(hasło wyborcze do kampanii Kaolkowo-Evilkowej na rzecz darmowej zbiórki pieniążków na mangi XD) |
|
|
|
|
Hitomisia
Dołączyła: 22 Wrz 2003 Skąd: "Tymczasem przenoś moją duszę utęsknioną, do tych pagórków leśnych, do tych łąk zielonych" Status: offline
|
Wysłany: 20-11-2003, 19:53
|
|
|
anime jest z pewnoącia lepsze, w mandze choćby postacie wygladaja conajmniej dziwnie....ale fabuła jest w porzadku ;) |
_________________ "Twe oczy jak piękne świece,
a w sercu źródło promienia.
...więc ja chciałbym Twoje serce ocalić od zapomnienia..." |
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 20-11-2003, 21:29
|
|
|
Bebop jest do upolowania na niemieckiej MTV, o 21.00 w srody.. |
|
|
|
|
|
baryl_ziom
baryl_ziom
|
Wysłany: 26-03-2006, 19:52
|
|
|
ja właśnie zaczołem oglądać a mangi nieoglądałem ale widząć po postach chyba jej niebede czytał |
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 29-03-2006, 12:38
|
|
|
Tak bobon, to było czepianie sie i nie na temat. W związku z tym post poleciał.
Miłego dnia
IKa |
|
|
|
|
|
AmpeZ -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-04-2006, 22:33
|
|
|
Cowboy Bebop jest moim ulubionym anime, więc również od mangi oczekiwałem bardzo wiele. Po pierwszym przeczytaniu byłem dosyć mocno zawiedziony, ale po jakimś czasie(i po drugim i trzecim czytaniu :D) stwierdziłem jednak, że jako samodzielna manga "obroniłaby się". W porównaniu do anime-takie sobie, ale jeżeli ktoś nie wie czy oglądać anime, a ma pod ręką mangę niech przeczyta-może zostać tylko zachęcony. |
|
|
|
|
|
Goodcat
Misuzu Fan
|
Wysłany: 10-11-2007, 20:40
|
|
|
AmpeZ napisał/a: | ma pod ręką mangę niech przeczyta-może zostać tylko zachęcony. |
No nie wiem, czy bym się zachęcił tą manga do obejrzenia anime.
Po obejrzeniu CB zaczołem słuchać bluesa i trochę opuściłem się w nauce i zrozumiałem jak wielki wpływ na ludzi ma anime, a po przeczytaniu mangi czułem tylko lekkie zażenowanie |
|
|
catmeat
Meat from the Cat
|
Wysłany: 12-12-2008, 19:34
|
|
|
Swietne anime, jedno z moich ulubionych i jedno z pierwszych ktore widzialem (dawno temu na Hyperze). Nie ciagnie sie zbyt dlugo, niezle watki poboczne, ED :D No i sciezka dzwiekowa... Jedna z najlepszych. |
_________________ GOG <3 |
|
|
|
|
|