Kyoukai Senjou no Horizon |
Wersja do druku |
Progeusz
|
Wysłany: 05-07-2012, 14:12
|
|
|
Chyba nikły :P
O tak, przy oglądaniu towarzyszy nam chaos i jedyny sposób, by się we wszystkim połapać, to zrobić research i poszukać info, choć to wcale nie jest konieczne do odczuwania frajdy.
Judge. = Tes. = Roger. = Understood. etc. |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 05-07-2012, 14:30
|
|
|
Cytat: | BTW wie ktoś o co chodzi z tym "Judge"? |
Mniej więcej coś jak "amen". |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
NecroMac
Biri biri!
|
Wysłany: 05-07-2012, 14:42
|
|
|
Tak, ale czy jest jakiś specjalny powód, czy po prostu taki wewnątrz światowy zwrot? |
|
|
|
|
|
Progeusz
|
Wysłany: 05-07-2012, 14:57
|
|
|
Po prostu tak mają. Far East używa Judge(ment), reszta świata stosuje Tes(tament). Przynajmniej łatwiej połapać się widzowi kto jest skąd. |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 05-07-2012, 15:22
|
|
|
Chyba bo Far East mają swą świętą historię spisaną w jednej książce, a reszta świata w drugiej. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 05-07-2012, 15:56
|
|
|
Nah, Testament jest jeden, Far East ma projekt Genesis <cokolwiek to jest>. Cały cyrk w serii wynikł z faktu iż w pewnym momencie przestali odtwarzać historię świata zapisaną w księgach - i, trochę jak my z kalendarzem Majów, zostali w sytuacji gdy do końca zapisanej przyszłości/przeszłości zostało parę miesięcy. Co, wg przepowiedni, oznacza koniec świata. Co z kolei, dla ludzi od tysiącleci <dwóch jeśli mnie pamięć nie myli>, oznacza lekką panikę.
Mnie zastanawia ino czy Toori zna założenia PLANU czy improwizuje na bierząco >3 |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
user-kun
|
Wysłany: 09-07-2012, 13:36
|
|
|
Czy te anime ma jakieś alternatywne tytuły, po których można byłoby je znaleźć w google razem z napisami? Szukam i szukam, ale posucha straszliwa :( |
|
|
|
|
|
Progeusz
|
Wysłany: 09-07-2012, 17:45
|
|
|
Słabe google-fu :P Dopisz torrent lub coś innego do tytułu i gotowe. Chyba że chodzi o polskie napisy, to naprawdę nie wiem czy takie istnieją (a nawet jeśli, to mocno powątpiewam w ich jakość). |
|
|
|
|
|
Smk
|
Wysłany: 18-09-2012, 23:40
|
|
|
polskie napisy do horizon, heh.
I... dobiliśmy do finału. So much raburabu, ten sezon jest wyjątkowo pełny pod tym względem.
Also, this:
|
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Sebaar
Dołączył: 12 Lip 2012 Skąd: Somewhere in time... Status: offline
|
Wysłany: 11-10-2012, 22:03
|
|
|
Po drugim sezonie: akcja i komedia w natężeniu przesadzonym niczym biusty większości bohaterek tego anime. Jednak liczę na kolejny sezon.
- Spoiler: pokaż / ukryj
-
Większość czasu antenowego pan "Niemożliwy" spędził na golasa, po za tym w drugim sezonie był nieco z boku wydarzeń.
Tenzou to jednak zuch chłopak i zdobył blond piękność.
Masazumi ma "chowańca".
Krótka rozmowa przed walką Futayo z Gin mnie zmiotła.
Państwo Tachibana dołączyli do naszej wesołej gromadki z Musashi?
Po za tym Battle Technique: Flat-Chested Evasion :D
|
_________________ ...a poza tym uważam że Toaru Majutsu no Index powinno dostać kolejny sezon.
The goddess of victory is waving her underwear in your faces!
Fritz Josef Bittenfield |
|
|
|
|
oudphase
Gość
|
Wysłany: 13-10-2013, 21:57
|
|
|
Halo, ktoś tu jeszcze zagląda? nie dawno obejrzałem całą serię (1 i 2 sezon ) na shindenia i jaram się jak brand w lolu. Mam psychicznego i mentalnego doła ponieważ nie mogę nic znaleźć na temat 3 sezonu... Czy jakiś miły człowiek stąd wie może coś na ten temat :)? |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 13-10-2013, 22:06
|
|
|
Nie ma w tej chwili żadnej zapowiedzi 3 sezonu, ale nie należy tracić nadziei, bo obie serie Kyoukaisena bardzo dobrze się sprzedawały, a Sunrise jest raczej znany z tego, że doi franchise które zarabiają na siebie. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
oudphase
Gość
|
Wysłany: 13-10-2013, 22:31
|
|
|
Szczerze powiem że średnio jestem w temacie z Sunrise itp. bo nie oglądam dużo anime, tylko te co mi się spodobają. Pełzając po stronach internetowych dowiedziałem się że zrobili grę na PSP, poza tym cut jest 6 sezonów mangi
Wycięto link do nielegalnych tłumaczeń, na przyszłość proszę uważać na regulamin. Tren
I nie mangi, tylko nowelek. |
|
|
|
|
|
Oudphase
Gość
|
Wysłany: 13-10-2013, 22:33
|
|
|
Przepraszam za spam ale nie mogę edytować swojej opcji, z tego co widzę też między 1 i 2 sezonem był rok przerwy, teraz zrobili grę na psp, figurki blu reye itp. Może w 2014 wezmą się za 3 sezon ? |
|
|
|
|
|
Smk
|
Wysłany: 14-10-2013, 15:29
|
|
|
Sebaar napisał/a: |
- Spoiler: pokaż / ukryj
-
Po za tym Battle Technique: Flat-Chested Evasion :D
|
Skuteczny.
Co do sezonu kolejnego niewiele wiadomo, liczyłbym jeśli już na następne lato. Kawakami wciąż produkuje książki telefoniczne, nie należy się więc obawiać <sic!> braków materiałów do ekranizacji. A okazjonalne twitty od ekipy odpowiedzialnej za wersję ruchomą podtrzymują nadzieję.
Osobiście liczę na Owari w formie kinówki czy OAVki ^^" |
|
|
|
|
|