Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kyou kara Maou! |
Wersja do druku |
Selva
Summer thunder
|
Wysłany: 26-04-2015, 20:44 Kyou kara Maou!
|
|
|
Czyli co sądzicie o tej oto serii?
http://anime.tanuki.pl/strony/anime/899-kyou-kara-maou/rec/921
Opowiada o pewnym zwykłym chłopaku (taa...), który ratując kolegę przed łobuzami zostaje przez owych bandziorów złapany. W zemście wpychają mu głowę do kibla i w ten sposób młodzian trafia do innego świata, gdzie okazuje się być... długo oczekiwanym władcą. Parodia Twelve Kingdoms, Fushigi Yuugi i wszelkich podobnym im tytułom a także z głównym bohaterem chłopakiem a nie dziewczyną. |
Ostatnio zmieniony przez Selva dnia 28-04-2015, 19:16, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 26-04-2015, 23:09
|
|
|
Jozak!
Kohi i gejowskie małżeństwo poprzez podniesienie widelca.
Męska wersja Fushigi Yuugi?
Kurcze już nie pamiętam wiele oprócz całkiem fajnego endinga z drugiego sezonu :]
Z tego co jednak pamiętam ogląda się lepiej dalej niż na początku, bo wprowadzenie jest w stylu "grubszej skórki" i jak
- Spoiler: pokaż / ukryj
- ćwiartują tego czarnowłosego bizoniastego generała i przyszywają łapę jego ojca robiąc z niego antagonistę to jest chyba najlepszy kawałek fabuły
Poza tym Jozak jest nieśmiertelny(prawie) , jest wszędzie i trzeba go zawsze powitać należnym zdumionym okrzykiem.
Czy mi się dobrze kojarzy, że młody cysuż mógł swobodnie podróżować pomiędzy swoim królestwem a Japonią?
Wspominam serię ciepło i prawdopodobnie kiedyś zrobię rewatcha, mimo że protagonista przez większość serii sprawia wrażenie bezużytecznego z chwilowymi overpowerowymi momentami. (chociaż pokazywał też, że pracuje głową) |
|
|
|
|
|
Selva
Summer thunder
|
Wysłany: 27-04-2015, 15:31
|
|
|
[quote][
Męska wersja Fushigi Yuugi?
quote]
Heh, moim zdaniem to raczej męska wersja/parodia nie tyle Fushigi Yuugi co Junni Kokuki (Twelve Kingdoms). |
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 27-04-2015, 17:05
|
|
|
Cytat: | Heh, moim zdaniem to raczej męska wersja/parodia nie tyle Fushigi Yuugi co Junni Kokuki |
Podaj, proszę, argumenty, które według Ciebie za tym przemawiają.
Dla mnie Kyou Kara Maou jest ewidentnie parodią serii pokroju Fushigi Yuugi. O ile pamiętam, to w tak w tym pierwszym, jak i w tym drugim było stado bizonów pałętających się głównej bohaterce/głównemu bohaterowi pod nogami dla samego pałętania się. W Juuni Kokki tego nie było, nie mówiąc już o tym, że Juuni Kokki było skupione raczej na rozwoju charakteru głównej bohaterki (długo podróżującej samej) oraz funkcjonowaniu świata, a nie merysuowaniu w otoczeniu bizoniny. |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 27-04-2015, 18:34
|
|
|
Ja pamiętam już tylko, że dobrze się bawiłam oglądając to, ale już nie pamiętam specjalnie o czym to było ani kto tam był... :P |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 27-04-2015, 19:13
|
|
|
Nanami Jozak był :] Jozaku!
Nawet się nie spodziewałem że można to odbierać inaczej :] Ale brak jednorożców, gadających myszy i wszechobecnej mechaniki świata, raczej kompletnie odróżniają 12 królestw i Kyo Kara Mao. Zwłaszcza, że jedno jest komedią, drugie zdecydowanie nie. Niemniej ja to oglądałem w czasach gdy chciałem obejrzeć wszystkie animce użyte w avm Jihaku , Tylera.(jako że na deth nota, naruto i parę innych "dobrych" animców nie mam ochoty nigdy mi się ta sztuka nie uda) |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|