Dragon Half |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 07-11-2003, 13:18 Dragon Half
|
|
|
Znowu troche starszy tytul. Jest to bardzo zwariowana komedia fantasy opowiadajaca o losach pewnej mlodel polsmoczycy zakochanej w lokalnym popidolu, bedacym dodatkowo zabojca smokow. Procz tej dwojki w serii wystepuje cala gama tak chorych postaci, ze w porowaniu z nimi to, co sie dzieje w dziale ,,Multiswiat" jest spokojna zabawom calkiem normalnych obywateli. Anime jest moze nawet smiesznejsze niz Slayers. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Bleu_dreamer
Dołączyła: 23 Paź 2003 Skąd: nikt mnie nigdzie nie chce ^^ Status: offline
|
Wysłany: 07-11-2003, 15:39
|
|
|
Anime nie widziałam, ale za to czytałam mangę ^^
Mogę tylko powiedzieć, że to jest...genialne! Kiedy czytałam po raz pierwszy, to mój brat się na mnie tak dziwnie patrzył, bo podobno bardzo głośno i dziwnie się śmiałam ^^ Polecam wszystkim !!!!! |
_________________ Buhahahahahahahahahaaaaaaa!!!&
btw. kochajmy herbatkę! ^^&
btw.2 i Xellosa też! & |
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 07-11-2003, 16:58
|
|
|
manga Dragon Half... ja to chcę! ^__^
A ja się naumiałam endingu na pamięć i przez jakiś czas (dopóki nie zapomniałam ^^) rodzina miała ubaw. |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 07-11-2003, 18:28
|
|
|
Ja oglądałam, może i śmieszne, ale w pewnym momencie aż nazbyt - przesadzone jak dla mnie |
|
|
|
|
|
jadz_i_ka
Dołączyła: 06 Kwi 2003 Skąd: z krainy wiecznej, pięknej szarości Status: offline
|
Wysłany: 10-11-2003, 16:33
|
|
|
hmm... Dragon Half... dużo słyszałam o tym tytule, ale nigdy go nie widziałam i nie czytałam. teraz będę miala okazję! cierpliwosci aż sobie ściągnę tą mangę, wtedy ją ocenię:} |
_________________ Syriusz i Ramus to piękna para...chyba właśnie pokochałam yaoi...
Wy również? |
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 10-11-2003, 19:39
|
|
|
Yay! Soucer-sama Yay! Yay!
Taaa, coby wiecej powiedziec. DH bylo pierwszym aniem, jakie ogladalem na konwencie. Bylo trzecim wogole, jakie ogladalem >)
Zarowno manga, jak i anime niewiele sie od siebie wzajemnie roznia. Ogromna liczba gagow, fajna kreska, muzyka ( to o anime, dla niezorientowanych).
A wogole powalila mnie rodzina Mink. Genialny pomysl: uzenic sie ze smokiem, zamiast go ubic >) |
|
|
|
|
|
coyote
prof. zombie killer
Grupy: WIP
|
Wysłany: 13-11-2003, 17:23
|
|
|
Dragon Half...nooo cóż, ja to oglądałam paręnaście razy - pierwszy raz u siebie w domu i ubawiłam się do rozpuku, ale z każdym następnym razem uważałam, że coraz mniej mi się to podoba... co za dużo, to niezdrowo. Ale mangę przeczytam! |
_________________ I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sweep alone
Sweep the streets I used to own |
|
|
|
|
Distant
Dołączył: 23 Cze 2003 Skąd: Somewhere in the world Status: offline
|
Wysłany: 14-11-2003, 14:19
|
|
|
Widziałem tylko anime.
Dragon Half jest po prostu wspaniałe. Powalił mnie numer Rosario z wiadrem pełnym suchego lodu. Obejrzałem to chyba z trzykrotnie i nadal mi się podoba. W sumie to lubie wszelkiego typu parodie, więc nic dziwnego że mogę to oglądać w nieskończoność.^^ |
_________________ Never surrender, never give up...
http://forum.multiworld.pl - Nothing is impossible here
http://komiks.multiworld.pl - Komiks Multiworld ;3 |
|
|
|
|
|