Tanuki-Manga - rezerwacje |
Wersja do druku |
Agon
|
Wysłany: 12-01-2009, 18:03
|
|
|
Poproszę Kuroshitsuji – główna (na razie zostało przetłumaczonych tylko 28 rozdziałów, ale mam nadzieję, że przez najbliższe pół roku uzbiera się więcej). Oraz tomki: Death Note 8 i Fullmetal Alchemist 14.
Recenzja Evy powinna się napisać na czas (aktualnie jestem w trakcie przypominania sobie fabuły i męczę 8 tom). |
|
|
|
|
|
gentle_monster
|
Wysłany: 12-01-2009, 19:19
|
|
|
Całościowo:
Alive! (Takahashiego)
Berserk
Blue Heaven
Deep Love - Ayu no Monogatari
Fairy Tail
Gantz
Hotel
Ichi the Killer
Monster
Shamo
Sky high
Ubel Blatt
Vagabond
Powinienem się wyrobić do końca miesiąca. |
_________________ If it were a third-rate TV anime...
Dusty Attenborough, Legend of the Galactic Heroes
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 12-01-2009, 19:33
|
|
|
Nie, żebym bym złośliwy, ale ty wiesz, że to oznacza ok. jedną recenzję dziennie? Niby się da, ale takie tempo może być zabójcze.
Mi wpadł w ręce kolejny gagowy doujin z Sailor Moon - "Supernova", o którym postaram się co nieco napisać. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 12-01-2009, 19:44
|
|
|
Wszystkie rezerwacje uzupełnione. Przybyło ich dzisiaj sporo, ale nie ma powodu do obaw czy nadmiernego pośpiechu - wszak na napisanie jest pół roku.
Rezerwującym z zeszłego roku przypominam przy okazji, że całkiem sporo rezerwacji kończy się w lutym. |
|
|
|
|
|
Amarth
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 13-01-2009, 12:59
|
|
|
Ja poproszę na siebie:
Harlem Beat wa Yoake made
Wild Adapter
Yotsuba to!
Mangetsu Monogatari |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 13-01-2009, 20:02
|
|
|
Wszystkie rezerwacje dla Amarth zapisane. |
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 14-01-2009, 19:05
|
|
|
Nie wiem czy nie za wcześnie, ale jeśli można, to poproszę Shiroi Heya no Futari i Iono-sama Fanatics. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 14-01-2009, 19:11
|
|
|
Wszystkie rezerwacje uzupełnione. |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 15-01-2009, 01:18
|
|
|
gentle_monster napisał/a: |
Berserk |
Mój błąd, że nie rezerwuję rzeczy na mangach (zazwyczaj bardzo ciężko tu o konflikt interesów, więc tylko sporadycznie zaglądam do tego tematu). Moja recenzja Berserka poszła już do redakcji, ale ponieważ zaniedbałem wcześniej formalności, nie obrażę się jeśli zostanie później zdegradowana do rangi alt-a. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
gentle_monster
|
Wysłany: 16-01-2009, 12:16
|
|
|
Zapomniałem dodać wcześniej Homunculus, Nodame Cantabile i 20th Century Boys (+ 21st Century Boys oczywiście). Po prostu nie wziąłem pisząc tamtego posta pod uwagę tego z czym jeszcze nie jestem na bieżąco/nie skończyłem. Ale patrząc na długość rezerwacji, myślę że mogę sobie zaklepać i powyższe.
Prosiłbym jeszcze Mushishi, ale w tym przypadku recenzja będzie raczej później niż w przeciągu miesiąca/dwóch; będzie wtedy, kiedy w końcu dokupię resztę wydanych tomów po angielsku od Del Rey Manga. |
|
|
|
|
|
Ori
|
Wysłany: 18-01-2009, 17:21
|
|
|
Ja grzecznie zarezerwuje sobie: Otokomae Beads Club oraz Backstage Prince .
PS. gentle_monster, jesteś pewienn,że dasz radę z tego wszystkiego się wywiązać ? |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 18-01-2009, 17:34
|
|
|
Wszystkie rezerwacje uzupełnione. |
|
|
|
|
|
gentle_monster
|
Wysłany: 18-01-2009, 18:14
|
|
|
Ori napisał/a: | PS. gentle_monster, jesteś pewienn,że dasz radę z tego wszystkiego się wywiązać ? |
Cóż, mam trochę wolnego czasu; więc jestem pewny. Tym bardziej, że mówiąc szczerze, wcześniej nie dzieliłem się z nikim swoimi spostrzeżeniami odnośnie jakiejkolwiek mangi. Mam więc chyba to czego trzeba - czyli zapał. A skoro moje teksty zostały zaakceptowane, znaczy to chyba, że potrafię też nadające się do tego recenzje pisać. A część z tego co zarezerwowałem za pierwszym razem, już wysłałem, co chyba zdradzić mogę. Mam nadzieję, że rozwiałem już wszelkie Twoje wątpliwości.
Problem mam jedynie z Mushishi - może być tak, że ktoś wyśle tekst nie bacząc na moją rezerwację, a jeśli do tamtej pory nie dostanę w swoje ręce tomów angielskiego wydania to po tygodniu stanie się wiadoma rzecz;
Cytat: | Jeśli jednak zostanie nadesłana niezgłaszana recenzja, osoba rezerwująca ma tydzień na przesłanie własnej recenzji. |
Mimo wszystko zarezerwowałem; manga mnie oczarowała na tyle, by z wiadomego powodu* nie odpuszczać jej lektury.
*brak skanlacji |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 25-01-2009, 20:08
|
|
|
Pojedynek Aniołów mangowy, czyli "Attacker You" biorę. |
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 28-01-2009, 00:05
|
|
|
To ja poproszę jeszcze główne recenzje Shoujo Kakumei Utena i Maya's Funeral Procession.
Iono-sama Fanatics postaram się oddać w ciągu tygodnia. |
|
|
|
|
|
|