Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Punkty w tej grze komputerowej mogą zarobić na Nagrodę Nobla |
Wersja do druku |
Rabit
???? ???
|
Wysłany: 30-08-2008, 20:34 Punkty w tej grze komputerowej mogą zarobić na Nagrodę Nobla
|
|
|
To jest fragment tekstu pełen tekst tutaj
Gracze poświęcili już tysiące lat kolektywnego wysiłku mózgowego na ratowanie księżniczek i obronę naszej planety przed inwazją z kosmosu. Obecnie badacze z University of Washington próbują wykorzystać te doprowadzone do perfekcji umiejętności do odkryć w medycynie, być może nawet znalezienia leku na HIV.
Nowa gra, nazwana Foldit, zamienia składanie białek w współzawodnictwo sportowe. Poziomy wstępne uczą reguł, które są tymi samymi prawami fizyki, dzięki którym białka zwijają się i skręcają w trójwymiarowe kształty — klucz do tajemnic biologicznych wyjaśniających chorobę Alzheimera i działanie szczepionek.
Image
Logo Foldit zaprasza ludzi na całym świecie do „rozwiązywania zagadek dla nauki"
Po mniej więcej 20 minutach treningu ludzie mają wrażenie, że grają w grę komputerową, ale w rzeczywistości klikają myszką w imię nauk medycznych. Darmowy program znajduje się tu: Foldit |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 31-08-2008, 10:01
|
|
|
Tilk już to dawał kiedyś na forum. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 31-08-2008, 10:37
|
|
|
Przenieść to może do ogłoszeń? |
|
|
|
|
|
Rabit
???? ???
|
Wysłany: 01-09-2008, 10:24
|
|
|
Gierka nie jest znowu taka trudna jestem nawet pierwszy w ułożeniu dwóch Protein :)
A tu macie staty globalne http://fold.it/portal/puzzles
Zapraszam wszystkich do gry to wcale nie jest takie trudne ;)
Ps.Nikt inny nie dodawał tego na forum. |
_________________ Życie ludzkie jest delikatne niczym płomień świecy równie łatwo gaśnie i równie szybko się wypala, więc ceń każdą chwile swojego życia bo jest tak krótkie. |
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 01-09-2008, 11:53
|
|
|
Rabit napisał/a: | Ps.Nikt inny nie dodawał tego na forum. |
Jesteś w błędzie. |
|
|
|
|
|
Rabit
???? ???
|
Wysłany: 01-09-2008, 13:15
|
|
|
Wrzuciłem nazwę tego programu tzn. Foldit do wyszukiwarki i znalazło tylko mój post.
Ale nie wiedziałem że dałeś nazwę oddzielnie. |
_________________ Życie ludzkie jest delikatne niczym płomień świecy równie łatwo gaśnie i równie szybko się wypala, więc ceń każdą chwile swojego życia bo jest tak krótkie. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|