| 
	| 

| Ogłoszenie |  
	| 
			Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
		 |  

| Ranking najlepszych reżyserów Anime |  
	| Wersja do druku |  
	| makabe  
 Status: offline

| 

|  Wysłany: 28-03-2013, 20:33   Ranking najlepszych reżyserów Anime | 
 |  
			| 
 |  
			| Cześć wszystkim ;-) Ostatnio miałem trochę wolnego czasu i postanowiłem stworzyć listę najlepszych twórców (reżyserów) Anime.
 Lista dostępna jest pod adresem: http://gracz.org/top-10-najlepsi-tworcy-anime
 Oczywiście jestem otwarty na wszelkie uwagi bądź sugestie, związana zarówno z listą jak i Blogiem.

Pozdrawiam,
 Makabe

|  
			|  |  |  
	|   |  |  |  |  
	| Slova  Panzer Panzer~

Grupy:
 Samotnia złośliwych Trolli

| 

|  Wysłany: 28-03-2013, 22:19 | 
 |  
			| 
 |  
			| Shinkai. najlepszy reżyser.

CO JA CZYTAM
 Sory, ale poza rysowaniem chmur, to ten pan na dzień dzisiejszy nic wybitnego od dawna nie zrobił, a każda kolejna jego praca jest coraz słabsza.
 A Oshii nie reżyserował całej trylogii Patlabora, trzeci film robił kto inny.
 Poza tym to nie trylogia, bo pierwszą częścią wstępem jest seria OAV.
 |  
			| _________________
 Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
 But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.

|  |  
	|     |  |  |  |  
	| makabe  

| 

|  Wysłany: 28-03-2013, 22:51 | 
 |  
			| 
 |  
			| Odnośnie anime Patlabor to masz rację, moje niedopatrzenie. Trzecią cześć widziałem kilka lat temu i nie wiem dlaczego wydawało mi się, że i ją wyreżyserował Oshii. Nie zmienia to jednak faktu, że według mnie jest to trylogia (to, że wcześniej była OVA w odcinkach nic nie zmienia bo filmy były trzy). 
 Makoto Shinkai rysuje ładne chmury, może i nawet najładniejsze jakie widziałem ;-) To jednak nic w porównaniu do uczuć, które potrafi przekazać za pośrednictwem swoich dzieł. Jest dowodem na to, jak przy niewielkim nakładzie finansowym można nakręcić coś naprawdę zajebistego. Anime "Hoshi no koe" i "Ponad Chmurami" są po prostu niesamowite, "5 centymetrów na sekundę" już nie robi takiego szału ale też bardzo mi się podobało, "Hoshi o Ou Kodomo" też daje rade. Zobaczymy jak będzie z produkcjami zapowiedzianymi na ten rok.

...i tak, dobrze czytasz, Shinkai - najlepszy reżyser ;-)
 |  
			|  |  |  
	|   |  |  |  |  
	| Slova  Panzer Panzer~

Grupy:
 Samotnia złośliwych Trolli

| 

|  Wysłany: 28-03-2013, 23:59 | 
 |  
			| 
 |  
			| 	  | makabe napisał/a: |  	  | (to, że wcześniej była OVA w odcinkach nic nie zmienia bo filmy były trzy). | 
 Więc uściślij, że chodzi o TRYLOGIĘ FILMOWĄ, wtedy ok. Bo Patlabor nijak nie jest trylogią sam w sobie.

| makabe napisał/a: |  	  | ...i tak, dobrze czytasz, Shinkai - najlepszy reżyser ;-) | 
 Wyjmij z jego prac super grafikę, to na poziomie zostaną tylko Hoshi no Koe i Kumo no Mokou.
 |  
			| _________________
 Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
 But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.

|  |  
	|     |  |  |  |  
	| makabe  

| 

|  Wysłany: 29-03-2013, 13:22 | 
 |  
			| 
 |  
			| Pierwszym jego dziełem, które widziałem było właśnie "Kumo no Mukou" - zrobiło na mnie tak piorunujące wrażenie, że nie mogłem umieścić jego twórcy na innym miejscu niż pierwsze. Shinkai ma też kilka przyjemnych krótkometrażowych animacji: "Other Worlds" czy "She & Her Cat". Owszem, jego filmografia nie jest obszerna i wiele osób zapewne zarzuci mi, że jest sporo bardziej zasłużonych czy utytułowanych reżyserów ale... po prostu nie byłbym w zgodzie z samym sobą , gdybym postąpił inaczej ;-) 
 Tak samo mam zresztą z kinem azjatyckim . Dobrze sobie zdaję sprawę, że jest wielu "lepszych reżyserów" niż Wong Kar-Wai, ale jakoś go lubię najbardziej. No cóż, co zrobić ;-)
 |  
			|  |  |  
	|   |  |  |  |  
	|  |  
	| Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach