Psychotest na uzależnienie od netu |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 15-09-2008, 09:26 Psychotest na uzależnienie od netu
|
|
|
Jak w temacie.
http://www.aplusc-systems.com/apc-test-uzalezenienie-od-internetu-pl.html
Cytat: | Jesteś przeciętnym internautą. Twoje wędrówki po Internecie mogą się czasem przedłużać, ale w tym momencie masz nad nimi kontrolę. |
Usłyszał facet siedzący po 10-12 godzin w sieci. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 15-09-2008, 09:37
|
|
|
Wyszło mi to samo. Ale test skonstruowany jest raczej kiepsko. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 15-09-2008, 10:03
|
|
|
Bardzo kiepsko. Na przykład nie uwzględnia ludzi pracujących z netem. Otóż np. mojej pracy nie da się wykonać, jeśli najpierw, przed wszystkimi obowiązkami nie otworze skrzynki email i nie sprawdze, co przyszło. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 15-09-2008, 10:28
|
|
|
Same here. I zgadzam się z Zegarmistrzem - pracuję zdalnie, i parę moich odpowiedzi jest sztucznie zawyżonych właśnie z tego powodu.
Odnośnie problemu internetoholizmu, to ostatnio mam bardzo antyinternetowe nastroje. Owszem, Internet jest niesamowitym tworem i pozwala robić dużo dobrego, ale niestety robi z ludźmi okropne rzeczy. |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 15-09-2008, 10:52
|
|
|
Cytat: | Jesteś przeciętnym internautą. Twoje wędrówki po Internecie mogą się czasem przedłużać, ale w tym momencie masz nad nimi kontrolę. |
Eee... ok.
Codziennie od 9:30 do 16:30 w szkole przy kompyterach + wracam do domu i zawsze mam wlaczony komputer od 17:30 do pewnie 1:00 rano... ALE! Mam kontrole!
Edit:
A taki wynik powinien wyjsc:
100 %
Cytat: | Korzystanie z Internetu powoduje poważne kłopoty w Twoim życiu. Konieczna jest ocena wpływu Internetu na swoje zachowanie i uświadomienie sobie, jakie problemy są bezpośrednim wynikiem korzystania z Sieci. |
|
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 15-09-2008, 19:14
|
|
|
Ja jestem przeciętnym internautą? Jak komputer chodzi praktycznie cały czas odkąd przyjdę ze szkoły, a schodzę z niego, by zjeść i ewentualnie pouczyć się/zrobić lekcje? Dziwny ten test. |
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 15-09-2008, 20:48
|
|
|
Niektóre pytania sa głupie. Czego można było spodziewać innego.
|
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 15-09-2008, 21:20
|
|
|
Shizuku napisał/a: | Ja jestem przeciętnym internautą? Jak komputer chodzi praktycznie cały czas odkąd przyjdę ze szkoły, a schodzę z niego, by zjeść i ewentualnie pouczyć się/zrobić lekcje? |
To samo. W zasadzie to uczę się/odrabiam lekcje przy włączonym komputerze, ewentualnie monitor jest wyłączony. Kolację to praktycznie zawsze jem przy komputerze. Komputer chodzi non stop, jak jestem w domu.
Czasami potrafię przesiedzieć przed komputerem nawet 10 h (z małymi przerwami), nie odczuwając zmęczenia ^^' |
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 15-09-2008, 22:00
|
|
|
Ehm, czy ten wynik wypada niezależnie od zaznaczonych odpowiedzi? Ktomuś wyszło cokolwiek innego? |
|
|
blitzshuster
nikopol
|
Wysłany: 18-09-2008, 01:25
|
|
|
Wg mnie lepiej nie zajmowac sie tymi internetowymi testami zwiazanymi z czymkolwiek psychologicznym (zwlaszcza z uzaleznieniami), bo mozna sobie kompost z mozgu zrobic (czy tez jelitami albo z innym biologicznym czyms). |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 24-09-2008, 23:49
|
|
|
Mnie wyszło to:
Khy... wynik osoby, która od 11:00 do 02:20 siedzi przy kompie... |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 25-09-2008, 11:59
|
|
|
FAIL
Dobra, nie jestem uzależniony, sam to wiem. Ale rodzine czasem wnerwiam, jak siędzę od skowronka do żaby przy kompie.
A tak swoją drogą, to siedzenie non stop w internecie nie oznacza uzależnienia. Takie rzeczy robią się z ludźmi, jak siedzą na czatach i grają w MMORPG za dużo.
A osobiscie to nawet obiad jem przy komputerze, kolację też. Śniadanie w weekendy i dni wolne... wszytsko przy komputerze :D |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Kusoku
Zaatakowany pierunem!
|
Wysłany: 25-09-2008, 12:13
|
|
|
Mam to samo Slova :P, aczkolwiek gdzie jadam dania zależy od tego czy gram w MMORPG :P (obecnie mam tylko jedna grę na kompie bo reszta mnie jakoś szybko nudzi)
W każdym razie jestem w stanie przerwać natychmiast :P. A to że siedzę za dużo przed kompem jest wynikiem tego, że w TV nie ma ciekawych filmów, a w internecie zawsze coś ciekawego się znajdzie :P, albo godzinami na gg xD + poboczne robótki na kompie.
28 pkt
|
_________________ If you want to know the truth,
you got to have the courage to accept it.
|
|
|
|
|
kinia
Gość
|
Wysłany: 06-10-2008, 19:57
|
|
|
bez sensu ten test widze kazdemu to samo tu wychodzi...:/ |
|
|
|
|
|
zonk486
Głupek na wynajem!!
Dołączył: 16 Kwi 2009 Skąd: Piotrków Trybunalski Status: offline
|
Wysłany: 04-09-2009, 21:32
|
|
|
usłyszał to uzależniony od komputera fanatyk linuksa, który nie widzi świata poza własnym komputerem... nie ma to jak błąd... |
|
|
|
|
|
|